Szeretettel köszöntelek a Amatőr Írók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is, játssz, tölts fel írásokat, képeket, olvass, kritizálj.... és máris részese lehetsz egy fantáziavilágnak, amit az írók közössége teremt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Amatőr Írók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Amatőr Írók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is, játssz, tölts fel írásokat, képeket, olvass, kritizálj.... és máris részese lehetsz egy fantáziavilágnak, amit az írók közössége teremt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Amatőr Írók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Amatőr Írók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is, játssz, tölts fel írásokat, képeket, olvass, kritizálj.... és máris részese lehetsz egy fantáziavilágnak, amit az írók közössége teremt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Amatőr Írók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Amatőr Írók Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is, játssz, tölts fel írásokat, képeket, olvass, kritizálj.... és máris részese lehetsz egy fantáziavilágnak, amit az írók közössége teremt.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Amatőr Írók Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Volt egyszer egy barátnőm, mint a mesében. Full emancipált, nála aztán
semmi nem volt rózsaszín, inkább volt pasi cicikkel, mint nő. A konyhához is
ekként viszonyult...
Tudta, hogy van a lakásának ilyen része, de ritkán fordult meg arra. Mígnem egy
nap végre egy alfahím elcsavarta a fejét és rájött a szentem, hogy minden vágya
a romantikus kézfogó ezzel a grandiózus példánnyal, így bevetett apait-anyait.
Előbb a teljes testkezelés: gyantába burkolózott tetőtől talpig, majd sokat és
keservesen sikítozott, de megérte. Sima lett, mint a babapopsi. Igaz,
hozzányúlni nem lehetett, mert nyomban rángatózni kezdett. Lehet, hogy fázott a
prém nélkül. Ki tudja...
Aztán jött a fodrász. Göndörített, bodorított, balzsamozott, fényesített, dúsított,
melegített, csirízezett. Jöhetett volna tájfun, ciklon, cunami, a loknik akkor
sem rezdültek volna. Betonbiztos volt a séró.
Arcáról profi sminkes tagadta le az éveket. Visszament egész a csitri-korig,
már-már pedofília gyanújába keverve szíve választottját.
Elcsattogott a szentem shoppingolni is, csábító fehérneműket vásárolt, egyik
másik igen cédás volt, de a cél érdekében mindent.
"Most kell bedobnom mindent, aztán ha már elvett, akkor semmi cidázás,
fúúj, de gusztustalan is az..." --
Ismerős? Na, ez volt itt is alapelv.
Hallotta már vmi nőismereti műsorban, hogy a pasik szeretnek enni, és az is
komoly előny nősülésnél, ha a kiszemelt díva nemcsak dekoratív, de még főzni is
tud. Nosza, elhatározta, hogy megtanul főzni, és mennyei vacsorával biztosítja
be a holtig tartó kéjhömpölyt.
Vett néhány szakácskönyvet, okító dvd-t, némi alapanyagot. Nekiállt a drága
alkotni. A zöldségekkel még csak-csak elboldogult, mert eleve konyhakészen,
fagyasztva vette őket, helyes kis zacsikban.
Nagyjából ekkortájt kapcsolódtam be kalandjaiba, és váltam cinkosává,
segítőjévé és egyszemélyes őrangyalseregévé. Még sejtésem sem volt róla, hogy a
következő hónapok eredményeként viharosan őszülni és amortizálódni kezdek majd,
és hogy számtalan, képtelenebbnél képtelenebb módon teszi majd próbára a
türelmemet és kitartásomat.
Az
egész azon a napsütéses, késő nyári napon kezdődött, amikor felhívott. Megállt
a reszelő a kezemben. Midőn
megtalálta a padlizsánt, hosszasan örömködhetett, miként azt illik ekkora
sikerélmény után. Amíg ezzel volt elfoglalva, én levágtam a körmöt a bal lábamon.
Aztán megint csörgött a teló, a kijelzőre pillantottam, letettem a
szúró-vágó-kapirgáló eszközt, kényelembe helyezkedtem és felvettem: - Hülye vagy? Hogy mondta volna le? Eped minden
szavamért, mit gondolsz, mi a viharért rostokolok itt a konyhában?! Remélem ma
este megkér... - Mire? Hogy cidázz egyet neki a konyhapultnál?
- igyekeztem nem nagyon röhögni. - Ne léházz, inkább figyelj. Elolvastam a
szakácskönyvet... - Az egészet? - nyikkantam közbe. - Kuss. Nem az egészet. Az idevágó részt. Úgy
mint "töltött padlizsán" meg azt hogy "ropogósra sült mézes-bazsalikomos csirke".
Figyelsz? - Teljes életnagyságban. Le vagyok nyűgözve -
leheltem, a feltörő balsejtelem ellen tengernagy optimizmusom füttyentettem
hadba. - Akkor jó, el is vártam. Szóval. Kijártam, ami
lehetett, jónevű, patináns iskolákat. Beszélek egy-két nyelven, egész jól
franciázom is, ahhoz képest meg főleg, hogy nem is szeretem. Gond nélkül
lefaragom az adódat, rendbe teszem a könyvelésed, elvezetek röhögve egy
komplett pénzügyi osztályt, lehazudom a csillagokat az égről, ha az kell, az
ügyfelek a tenyeremből esznek. - A kis perverzek - jegyeztem meg vigyorogva,
sejtettem már, hova vezet ez az önfényezés. - Befognád?? Éppen azt magyarázom, hogy jó
vagyok a szakmámban. De ezt a szakácskönyvet egy idióta írta. Teljesen
életszerűtlen. Kizárt, hogy így kell főzni. Segítened kell. - Miért, mi a gond? Nem rajzolt képeket? Vágd el
félbe a szerencsétlen padlizsánokat... - Hosszában vagy keresztben? - Nekem mindegy. Talán inkább mégis hosszában -
óvatoskodtam. Némi
zörgés, szentségelés, majd csörömpölés. - Várj, kihangosítalak. Nem tudok egy kézzel
szeletelni. A
kihangosításban az a jó, hogy én is mindent hallottam, ami körülötte történt.
Nem részletezném. Elvágta, kipucolta, hidegre tette a padlizsánt. Nagyon boldog
volt. Előszedte
a töltelékbe valókat is. Szépen ügyesen kikészített mindent a pultra. Felkockázta
a hagymát. Az elsőt héjastól. A másodikat már lecsupaszította előtte. Hosszasan
röhigcsélt a nudizó hagymán, majd kéjesen felszeletelte. A húspirítás nevű
akció közben volt némi bonyodalom, először a konyharuhát gyújtotta fel, majd a
húst égette oda. Alig szenesedett, úgy véltük, ennyi áldozatot simán meghozhat
a jövendőbelije. Rákerült
a mártás, a gomba és a tejföl is. Utóbbi állagán és hasonlatosságán sokat poénkodtunk.
Különböző oráltechnikákat beszéltünk ki, majd leszopogatta az ujjairól. Kértem,
hogy vegyen vissza a cuppogásból, mert momentán pasimentes a kéró, nem várok
vacsoravendéget, hogy enyhítsen a kínjaimon. Vihorászott. - Te, nem is olyan bonyolult ez a főzés dolog -
lehelte a telefonba vidáman, amikor a betöltött padlizsánok kényelmesen
heverésztek a jénaiban, némi mártásos cuccal nyakon öntve. - Na ugye. Jól néznek ki? - igyekeztem aktívan
részt venni a folyamatokban. - Úgy néznek ki, mintha le lennének hányva -
jegyezte meg némi szemlélődés után - Annyira nem guszta. Ötlet? - Sajt, darling. Sok sajt. Attól faintos lesz.
Szedd elő a reszelőt. Némi
zörgés, csapkodás, csattogás. Pár perc néma csend, majd fura hangok. - Mit csinálsz? - picit aggódtam. - Reszelem a sajtot. Nem azt mondtad? – már-már
morcosnak véltem a hangját. - De, de. Jól van, csináld csak. - ölembe vontam
a jobb lábamat és nekiálltam azon is lenyesni a körmeimet. Mikor kész voltak,
ki is lakkoztam őket. A lakk megszáradt, bombabiztos lett. Helyes kis
matricákkal szórakoztattam magam. Úgy fertályórával később kezdett gyanús lenni
a dolog. Rá is kérdeztem: - Mi a fene tart ennyi ideig? Nem vagy még kész?
- érdeklődtem szűzies bájjal. - Alig viszi ez a vacak. Nem mondtad, hogy ez
ilyen strapás, basszus. Neked hogy lesznek olyan jó kis kukacok? -
A kukacos lyukon reszelem őket. De általában a nagyobbon, mert lusta vagyok. Te
melyiken? - Hogyhogy melyiken? Egyáltalán milyen lyukakról
beszélsz?? - firtatta emelt hangon. Egy
pillanatig hallgattam a telefonban, járt az agyam ezerrel, de nem hittem el,
amit gondoltam. Nagyon halkan, nyugodt hangszínen szóltam hozzá újra: - Mivel reszeled a sajtot, Léna? Hallottam,
ahogy megáll egy pillanatra, szinte láttam magam előtt, ahogy rámered a kezében
tartott célszerszámra. - Hogyhogy mivel? A reszelőmmel. Nem azt
mondtad? Tök jól viszi a zselés műkörmöt is...
Itt
elejtettem a telefont, és a legkevésbé sem nőiesen beestem a kanapé mögé a
röhögéstől...
Miután
rendeztem a légzésem, pulzusom, vérnyomásom és úrrá lettem rekeszizmaim görcsös
rángatózásán, megkerestem a telefont és újra felvettem a kontaktot a kis
konyhatündérrel. Elmagyaráztam
neki, miként néz ki a sajtreszelő, de konyhája nélkülözte a hightech
szerszámokat, így végül vékony szeleteket próbált aprítani, és azzal takarta be
a szemérmes padlizsánokat. Ez a téma már sínen volt. Jöhetett
a csirke. Ez már keményebb feladat volt, mert a drágám egybecsirkét vett.
Nosza, kihajította a pultra és alaposan megszemlélte. - Ez gusztustalan - összegezte a véleményét kis
idő elteltével. - Nem vagyok hajlandó hozzányúlni. Megenni meg főleg - nyögte
elhalóan. - Pedig muszáj lesz. Vagy marad a padlizsán, de
az egy ilyen vehemens, kiéhezett csődörnek, mint amilyet te vársz, a fél fogára
sem elég. Te tudod - nem nyugtatott meg a gondolat, hogy átpasszoltam neki a
labdát, de nem volt mit tenni, vártam a döntését. Keveset hümmögött,
nyöszörgött, mielőtt kinyögte: - Jól van. Mondjad. Kész vagyok - egy vértanúnak
is büszkeségére vált volna ez a hangszín. Nyugodtan vigyorogtam, nem látta. - Keresd meg a fejét. -
Megvan. Üveges a tekintete. Felvidítsam? - hallottam, hogy gügyög valamit a
megboldogultnak. - Megpróbálhatod. Ha nem megy, akkor vágd le. - Miiiit? A fejééét? Hülye barbár! Nem
nyakazok! - sikította. - Akkor nem is frigyelsz. Döntsél babám - hideg
voltam, mint egy frigid ara. Egy
perc csönd, majd némi nyiszaszálás, marcangolás, csúszkálós-trancsírozós hang
után elégedett sóhaj: - Kész. Kinyírtam. Most? - Most vágd le a kezeit. Izé, a szárnyait -
folytattam kíméletlenül. - Nem viszi az olló. Halkan
felsírtam a röhögéstől. - Tedd el a manikűr készletet, te nagyon
szerencsétlen. Van otthon kés? - a húsvágó ollót meg sem mertem kérdezni.
Igenlő válasza megnyugtatott. Mégsem reménytelen a helyzet. Mértani
precizitással berajzolta a vágás helyét a csupasz tyúk vállán, majd némi
csontzene mellett lekanyarintotta a melső végtagokat. - A dög röpképtelen - jelentette boldogan - De
így masztizni sem tud. Szegény. - És most kivered neki? - kérdeztem picit
hökkenten. - Tényleg! Lány vagy fiú? - hiába, az érdeklődés
a tetőfokára hágott, innen nem volt visszaút. - Nézz be a bugyijába. Na, mit látsz? -
kérdeztem vinnyogva. - Nincs bugyija - már hahotázott - de a combjai
között sem látok semmi veszedelmeset. Asszem lány lehet. Aggszűz, vagy léha
ribanc? Mindegy, nem rosszalkodik már többet. Illetve még egyszer. Megdugjuk a
bazsalikommal? - szinte láttam, ahogy felcsillan a szeme. - Meg hát. De előbb fogd a síkosítót. Várj,
várj! Nem a tiédet, hanem a mézet. Adjál neki.
Bedörzsölte,
kívül-belül, alaposan. Hallottam, ahogy nyögdécsel néha, de nem akartam tudni,
hogy mitől és pontosan miért. Tapintatosan hallgattam. Amikor halk sikkantással
elmerült a csirkében, idejét láttam szólni: - Van abban valami megható, ahogy közösülsz egy
döglött nőstény tyúkkal. Tényleg, hányra is jön a férjjelölt? - jó,
tudom, lehettem volna finomabb is, na de mégis. Ez már nekem is
sok volt kicsit. Nyomban
eszébe jutott a célkitűzés. Hallottam, ahogy kezet mos, fűszerekkel pepecsel,
majd bizalmasan megpaskolja a csirkét. - Nem fog fájni picim - szólt duruzsolva, majd
szépen megtűzdelte ezzel-azzal, betöltötte a hasüreget és utána összevarrta a
sebszéleket. Többször gátmetszést, majd utána hüvelyplasztikát helyezett
kilátásba a dögnek. Mellét tapogatva lefitymálóan ciccegett. - Kéne egy kis implantátum neki. Felhívom a
dokimat és bejegyeztetem - vihogta. - Jó ötlet. De előbb süssük meg. Befóliáztad? - Miért, fertőz is? Milyen undorító dolog ez a
főzés, komolyan... Vagy testtekercselés? Aromás, fogyasztó? Pedig nem hájas. -
már megkönnyebbült, ott állt a diadal kapujában. - Az jó, akkor zsírleszívás nem kell neki.
Szurkáld meg, fóliázd le aztán tedd a sütőbe.
Ez
is megvolt, a sütőt is elég gyorsan megtalálta. Már-már büszke voltam rá. Nem
volt más hátra, mint megsütni időre a kaját. Hálát
rebegett és elvonult készülődni. Őszintén reméltem, hogy ez az egy alkalom is
elég ahhoz, hogy a pasi biztos legyen abban, hogy ő álmai nője és mielőbb oltár
elé vezesse.
Másnap
hívott: - Csak szólni akartam, hogy minden istenien
sikerült, csodás este volt, imádom a pasit, ő az igazi! - Remek. Megkérte a kezed? - Nem, de jól éreztük egymást - felelte
nevetve - És annyira lovagias volt. - Miért? Hallott már a G-pontról és meg is
találta? Vagy számolta, hogy neked minimum egyszer jobb legyen, mint neki? - Aha, ezek is mind, persze. Meg a város legjobb
éttermébe vitt vacsizni. Elhallgattam,
ízlelgettem az információt. Végül úgy döntöttem, csak megkérdezem: - Mi lett a csirkével? Tudod, a mézessel... - Ja, az? Elfelejtettem bekapcsolni a sütőt...
Hangja panaszos és némiképp elkeseredett volt a telefonban:
- Basszus, Gem, hogy néz ki a padlizsán?
- Minek az neked? - kérdeztem gyanútlanul,
éppen lábujjakat ápolva.
- Főzök - suttogta mély átéléssel.
- Mit csinálsz??? - mélységesen
megdöbbentem, egyszersmind csodáltam is érte. Olyan volt, mintha én füvet
nyírni, csengőt szerelni, láncfűrészezni kezdtem volna.
Elmagyaráztam neki, hogy is néz ki a padlizsán, örült neki, hogy megtalálta a
táskákban. Mivel azonban elég sokáig tartott, gyanakodni kezdtem:
- Mit főzöl? - igyekeztem lelkesnek mutatkozni,
nyitottnak és elfogadónak.
- Vacsorát - morogta - Majd még hívlak
később... - letette.
- Mondjad, szentem, mit nem találsz? Ami
döglött és hideg, az a csirke, az uborkát remélem felismered, még ha eddig csak
felszeletelve is láttad. Vagy egyben, de akkor meg gondolom valami gumit csak
húztál rá...
Halk sírást, hüppögést hallottam. Rögtön feltámadt az együttérző énem,
félretettem az obszcenitást.
- Mi van? Megvágtad magad?
- Francokat. Mindig gyantáztatok. Ja,
hogy a kezem? Nem, dehogy.. - szipogta.
- Akkor meg mi van? Ne bömbölj már!
Nyefegjed, mi a dráma? Lemondta a pasi? - minimum ilyesmi horderőt sejtettem a
háttérben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!