Oroszvári Tamás üzente 7 éve

Szerintem a magyarok nem tudnak csapatba játszani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Szeretnek egy feluletet' kialakitani, ahol egymast nem ismero emberek "dialogusokat ' irnak, csak nem talalom, hogy hol. Szereploket talalnak ki es szoveget adnak nekik. Javaslom a Skype-ot, ahol erre a celra kialakitottam egy Skype nevet, voila: valami420. Itt megtalal, akit ez erdekel. Egy kiserlet lenne, barki irhat, a format meg kellene tartani, mint a mar kozzetett elkezdett sript kezdemenyben, ami igy nezett ki:


BUDAPESTI BELVAROSI MODERN, FELUJITOTT, ELEGANSNAK MONDHATO ORVOSI RENDELO VAROTERME, BELSO, NAPPAL.



Kozepkoru, alacsony, tomzsi, fekete haju, koverkes no lep be a kozos varoterbe.


NO:(megall a terem kozepen, alig hallhatoan)
- Var valaki a Brenner Doktorra?


.....ezt kellene folytatni....


Hatha valami jopofa sul ki belole!!!

Koszi, and join me, please!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

folytasd, please!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

BUDAPESTI BELVAROSI MODERN, FELUJITOTT, ELEGANSNAK MONDHATO ORVOSI RENDELO VAROTERME, BELSO, NAPPAL.



Kozepkoru, alacsony, tomzsi, fekete haju, koverkes no lep be a kozos varoterbe.


NO:(megall a terem kozepen, alig hallhatoan)
- Var valaki a Brenner Doktorra?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

http://www.valami420. webnode.hu blogjaban van egy mondat, azt kellene folytatni!!! please...!!! thanks! !!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Erdekes!!!

Válasz

Arlene C. Dall üzente 11 éve

Nagyon igaz, amiket leírtál, csak egyetérteni tudok. Még valami fontos szerintem: a gyakorlás. Rengeteget kell gyakorolni, és nem baj, ha utána az író dobja is ki mindjárt a kukába, amit leírt, mert nem fog kárba veszni a gyakorlás, sőt, hasznára válik. Én körülbelül 13 éves korom óta írok, de csak most mertem belefogni komolyabb műbe, amit egy év kutatómunka, ötletgyűjtés előzött meg. Egy regény megírásához komoly szaktudás és rengeteg háttérmunka szükségeltetik. Sok olyan dolognak kell utánanézni, amiknek az ember nem nézne utána soha, és ez szerintem egy nagyon jó dolog, mert ezáltal is szélesedik a látóköre. A helyesírás természetesen elengedhetetlen, és nem árt, ha van egy jó lektora az embernek. Az írás számomra olyan érzés, akár a szerelem, a szereplőimmel kelek, alszom, és fekszem :)

Válasz

Schnetter Sarolta üzente 11 éve

Én öt éve kezdtem el írni. Habár a történeteim nem voltak olyan jók. Mostanra sikerült csak egy jó sztorit összehoznom. És köszönöm, hogy megírtad ezt az oldalon. Sokat segített.

Válasz

Gráma János üzente 11 éve

Írni mindenki tud, aki ismeri az a.b.c-t. Azonban, hogy jó író legyél, már kell egy kis tehetség, és sok sok kiolvasott könyv. A téma az úton terem.

Válasz

Gyovai Jánosné üzente 11 éve

Én nem tanultam az írást , de kihozta belőlem a fájdalom, bánat, és az öröm. Azért igaza van Sylvinek, ihletre is szükség van. A helyesíráshoz meg sokat kel olvasni, és írni . Senki sem az Anyja hasában tanul meg valamit. Ezért ha nem úgy sikerül valami, nem kritizálni kel , hanem segíteni!

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

ha már a kekeckedésnél tartunk, akkor :"hogy megosztom veletek, az észrevételeimet!", nem kell vessző a veletek után:)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 11 éve

Köszönöm az észrevételeket! Én nem tartok tanfolyamokat, ezeket az ötleteket nem is annak szántam, csak segítségnek. Az pedig, hogy bárkiből lehet író, cáfolom, mert azért némi véna kell hozzá, ami sok emberben ott szunnyad, de nem tud kitőrni, vagy csak hiányzik az ihlet. A helyesírási kérdés... nem egyezik az elütéssel. Nem végeztem gyors és gépírást, elnézést az elütésekért! És mivel tökéletes sem vagyok, így biztos került bele más hiba is.
Minden észrevétel érték! :-)

Válasz

zsoldos zsóka üzente 11 éve

Csak egy ici-pici kekec,hiszen aki helyesírásról oktat másokat,attól egy kicsit több figyelmességet várunk el!
Idézlek, a fogalmazás megnevezésű fejezetből:"neki lehet álni az írásnak."Bár írni általában ülve szoktunk,mégis , az előttünk álló feladatoknak, neki szoktukn állni,hiába is egy fenéken ülünk,annak is két partja van,mint ahogy két lábon szokás állni is.:)
És,jöhet a következő kekec:"Nyilván senkinek sem okozna örömet",örömet ,vagy örömöt szerez , bánatot okoz ,én legalább is így tanultam.

Köszönöm a figyelmet,nem vagyok rosszindulatú, de úgy láttam helyesnek,hogy megosztom veletek, az észrevételeimet!

Válasz

Váradi Anikó üzente 12 éve

Nem értek egyet azzal, hogy az írást nem kell megtanulni. Az ember akarjon írni, legyen egy kis fantáziája, de onnantól fogva nem csak homályos dolgokon múlik egy könyv.

Ezt találtam a témában, amivel nagyon egyetértek: http://iromuhely.hu/az_iras_mestersege/a-siker-10-titka/

Szerintem elég nagy gőgre vall, ha valaki szerint az írás "csak úgy jön valahonnan". Én egyszer kitaláltam, hogy egy nagyon kedves barátomnak karácsonyra egy novellával fogok kedveskedni. Sajáttal. Nagyon homályosan megvolt, hogy milyen korban játszódik majd meg a műfaja nagyjából. De semmi több, és semmi további ötletem nem volt.

Felvetettem ezt annak az illetőnek, aki jó barátom, és aki ezt az általam belinkelt anyagot is írta, meg írótanfolyamokat tart. Elmondtam neki, hogy elakadtam, ő meg elmondta, mit kell ilyenkor tennem. B***zus, hazamenet beszéltem vele telefonon a metrón. Negyed órán belül már megvolt a teljes történet, vázlat és már csak a megírásra várt. Pedig csak nagyjából hajtottam végre azt, amit ő mondott, mert nem voltam otthon.

Ennyit arról, hogy nincs az írásnak szakértelme. :(

Válasz

grosz anna üzente 13 éve

Én úgy tartom, hogy a költő születik az író lesz.

Tehát igen is meg lehet tanúlni. Persze azért kell egy mákszemnyi tehetség is.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Ezek csak a legalapvetőbb dolgok, hiszen aki ír, abban úgyis benne van a lényeg, a többit meg megtanulja.

Válasz

Szabó Eszter üzente 13 éve

Nem ilyen egyszerű. Lehet írni, de arra is gondolni kell, hogy kiknek írunk. Az sem mindegy, milyen műfajú írást közlünk. Ez még akkor sem lehet közömbös, ha a modern irodalomban keverednek a műfajok.

Válasz