Amie Mon üzente 7 éve

Az ópium... :P

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Yes, indeed :D

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Yes! You're right!

Válasz

László Levente üzente 7 éve

A superheroine, az a szuperhős nőnemű változata ugye? :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Hmmm... Szuper heroin....

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Hát én hat napot dolgozok hetente, tehát nem a fetrengés a számzavar oka, így csak egy dolog marad...

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Igen, én akkora superhero vagyok, vagy inkább superheroine :D
Mert szerinted 5 napot kell dolgozni a héten, kettőt meg fetrengesz, ezért a számzavar, vagy ópium mellékhatás.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Akarom mondani egy hét... Honnan jött nekem az öt nap???

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Szóval neked öt nap egy lövés utáni lábadozás? Nem is rossz, talán ópiummal kezeled magad? :D :D

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

ÁÁÁÁÁ...lelőttem magam. 1 hétig hozzátok se szólok. Vagy csak sokkal kisebb betűkkel és-és bocs, próbálok halkabban nyávogni :D

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Erre a nagy NEEEEEEEE-re én is felfigyeltem, gratulálok Am Mon. Most már nekem is oda a meglepetés. :D
Ez nagyon sajnálatos, emlékszem annak idején, addig puhatolózott velem is Béla, hogy spoilereztem. Nem jó dolog..., de úgy néz ki az újoncokkal ezt teszik. :D :D
Azért ne törj meg ilyen könnyen Máté! Itt már csak így megy! :D

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

NEEEEEEEEE!!! Pszt!!!!! Ááá, túl sokat beszélgetünk!!! Nem kellett volna elmondanod Csenge valódi...vagyis valótlanságát! Most miért mondtad el? Nem szabadott volna! Ezt nem a regényből kellett volna megtudnunk?! Most úgy kell tennem, mint aki ezt meg sem hallotta! :D

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Megnyugtatlak, paranormális jelenség nem lesz. Bűn és bűnhődés viszont igen!
És pont most jutott eszembe, hogy az egész sztorinak hogyan adnék új kezdést, amivel értelmet nyernének az ide-oda csapongó személyiségek.
Azokat a jeleneteket is látom, ahol feltárulnának a személyiségek hobbijai, kedvenc dolgai. Ezt az ötletet mindenképpen lejegyzem. :)

Egyébként köszi a végszavadban a dicséretet. :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Én ezt sejtettem az elejétől fogva :)
Nem voltam benne teljesen biztos, hiszen még az elején vagyunk a történetnek és akár a paranormális műfajba is átcsaphatunk, de a 3. Rész vége nekem bizony felvetette, hogy Csenge - legalábbis fizikai értelemben - nem valós.
Ez ad némi magyarázatot arra, hogy ők ketten honnan ismerik már látásra egymás értékeit. Ha ilyen szemszögből nézzük, akkor elég szép húzás! :)

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Ha nem érződött át, most elmondom és ti elmondjátok, hogyan kellett volna jobban láttatnom.

Csenge nem létező személy. Máté agyának szüleménye lett volna.

Válasz

. Léda üzente 7 éve

Dehogy jelentéktelen, ne viccelj.

Kíváncsi vagyok, hogy Franci mit lép az új leányzó kapcsán :)

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Jaj, persze. Te sem bántottal meg. Ne indulatos hanggal olvasd a "Jelenleg nincs... "kezdetű mondatot.

A történet ott van a fejemben. Tudom, hogy mit akarok elérni, mit akarok megjeleníteni az olvasók előtt, már csak az átadás módján kell majd javítanom, bizonyára.

Hogy téged idézzelek:

"Mindannyian azért vagyunk itt az oldalon, hogy tanuljunk a többiek véleményéből. "

A történet átadásában éppen az ilyen véleményekkel, kritikákkal segítetek nekem. Úgyhogy köszönöm, hogy időt szántok az én csekély, jelentéktelen történeteimre.

Válasz

. Léda üzente 7 éve

Máté,

Persze, bármikor át tudod írni és javítgatni. Nem is kell olyan sokat csiszolni, csak ezt-azt jobban kifejteni vagy kicsit máshogy megközelíteni.

Mindannyian azért vagyunk itt az oldalon, hogy tanuljunk a többiek véleményéből. Remélem nem bántottalak meg, mert igazán nem az volt a célom.

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Léda:

Szerintem ugyanaz a probémád az egésszel, mint a többieknek.

Jelenleg nincs és nem lesz időm átírni, átvariálni és jobban átgondolni a részeket. Most, hogy rávilágítotok a hiányosságokra, már tudom, hogy mi zavaró, miért nem élvezhető, miért nem gördülékeny a történet.

Ha eljön a nyári időszak, akkor több időm lesz remélhetőleg és mondatról-mondatra átolvasom, kivesézem magamnak.

Válasz

. Léda üzente 7 éve

Ez szörnyen fura rész volt, abszolút nem áll össze nekem. Olvasás közben többször is azt kellett nyökögnöm, hogy mi a p.... Nem is tudom mit írjak most.
Nem értem ezt a hímringyós felháborodást, hisz pont ő akarta leteperni előtte kicsivel... meg ő simogatja meg kacérkodik, akkor miért lepődik meg, hogy a lány beszáll a játékba? Ha nem akar szexelni, akkor üljön a tv elé inkább.
Azt mondja a fiú, hogy ő nem"olyan" típus, de a futó lányba pl. azonnal beleszeret és csorog a nyála. Most akkor hogy is van ez? Mindig elégedetlen magával (plusz kg-k, hegyes fül, nagy orr) de van elég önbizalma így megszólítani egy csinos lányt? Ráadásul úgy, hogy eddig elvakultam Francimanciba volt szerelmes?
Az megint nagyon durva nekem, hogy az ágyba viszi a kaját a lánynak, meg hogy karban kell a kádba engedni a testét... aztán ez a hozz kávét, hozz vizet...
Akkor azt se értem, hogy az eddig hatalmas szerelem és jaj legyél a feleségem hogyan változott át ebbe, hogy csak a szex miatt van vele. Ami azért fura, mert pont, hogy szexelni nem akar a lánnyal. Illetve hát ezzel az új lánykával akarna mókázni.
Eddig semmit nem láttunk a srác művészet iránti vonzalmáról. Sőt emlékszem, hogy az első részben a tv elé akart ülni mindenáron focit nézni. Akkor ott pl. írhatna inkább egy verset, amikor a lány megzavarja.
Szóval aki szereti a madarakat az a festészetet is szereti? Hogy mi?
Értem én, hogy most bontakoznak ki a szereplők, de miért ilyen hirtelen és mi változott? Eddig Franci volt az ász, most meg...
nadekéremszépen mi ez a magvetés a végén? :D azt hittem agyvérzésem van, hogy ilyen mondatot olvasok :)
Kicsit valahogy össze kéne csiszolni a dolgokat meg néhol jobban kifejteni, hogy mi a helyzet. Nem tudom, valahogy ez a 3. rész nagyon furi nekem.

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Jaj, dehogy. Engem az ilyen megjegyzések nem bántanak meg. Tisztában vagyok vele, hogy ez még nem az a szint, amit esetleg nagyközönség elé lehetne vinni. Csupán érdekel, hogy hol állok.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

A gyönyörű is lehet nagyon snassz. Akár egy szóval is elképzelhetővé lehetne tenni, de neked nem kell magyarázni, te "gyönyörűen" írsz ;)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Örülök, hogy nem bántottalak meg, szólj nyugodtan, ha legyek kedvesebb ;)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Igen, az van a listán legközelebb :D Feltöltési idő alapján haladok a legfrissebb felé mindenki írásával, hogy bepótoljam a heti lemaradásomat.
Most olvastam a:
"Füst a lámpafényben (M M) - 2017.02.01. 13:30"
Vagyis következő a:
"Az olaj, melyhez vér tapad (1. fejezet): Váratlan meg... (Máté Nemes) - 2017.02.01. 17:53"


A 'Mutasd, Ne közöld' csapdában kezdtem én is, jó pár éve. Nagyon egyszerű belezuhanni, hiszen az író az tudja, hogy mi lát a saját fejében, így átugor olyan részleteket, amiket egyértelműnek vél. De a legtöbb esetben a lényeg pont az, hogy ne elmondjuk, amit mi látunk, hanem levetítsük nekik.
Emlékszem, a Tornádó Völgy történetem legelső verzió pontosan egy forgatókönyv szerű kezdetlegesség volt, pont ezért. 'Ez ide ment, ezt csinálta, ezt mondta". Mintha egy mozi után regélnéd a barátaidnak, mint néztél :D
Szóval igen...


Természetesen es sem univerzális szabály. Van jó pár eset, amikor Mondani sokkal jobban megéri, mint Mutatni. Elsősorban a nem fontos részleteknél hatásos ez; Ha van egy fa, ami alatt egy pár piknikezik, akkor tökéletesen elég annyit mondani, hogy 'Egy gyönyörű fa alatt'. Az olvasó el tud magának képzelni egy gyönyörű fát, és Te minél kevesebb bekezdést fordítasz a fa részletezésére, annál több időt tudsz adni magának a piknik és a pár érzelmeire, ami viszont már jelentősebb a jelenetre tekintve.
Viszont ha a főszereplőt lövés éri, akkor ne annyi legyen, hogy 'puff', hanem itt igenis menjünk bele abba, mit érez, mit fut át rajta, stb. Ez egy Fontos pillanat.


Van tehát egy érzékeny egyensúly, amit meg kell találni, ízlés és tapasztalat szerint.

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Köszönöm az őszinte és velős kritikákat.

Am Mon:

Értem, hogy mik a problémáid. Teljesen igazad van. Máté nem hitelesen viselkedik, hisz egy fiatal férfi nemhogy vágyik a szexre, egyenesen arra gondol mindig és mindig csinálná, ha megtehetné. A kocogó lányos résszel is egyetértek.
Máté műkedvelő mivoltát tényleg meg kellett volna mutatnom korábban, úgy sokkal logikusabb és érthetőbb lett volna.

Norbi:

Ez a Show, don't tell megjegyzés nagyon jogos kritika. Úgy érzem, hogy ezen a téren elhamarkodtam sok mindent. Az, hogy ilyenekre odafigyeljek, az már túlhalad azon, hogy csak magam kedvéért írjak, de én igényesebb akarok lenni. Azért csatlakoztam a közösséghez, mert fejlődni akarok. Ehhez a vélemenyeitekre is szükségem van.

Nagyon köszönöm! Nézz át a másik sztorimhoz is Norbi!
Az olaj, melyhez vér tapad.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Nem mondtam, mert már így is iszonyú szigorú voltam, de nekem még az sem áll igazán össze, hogy ha valaki elmereng a madarakat szemlélve, az miért egyértelmű következtetés, hogy szereti a festészetet... - nagy kínlódva én azért ezt elfogadom, de ez is elég necces.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Ez nekem első olvasásra nem is tűnt fel, de nagyon jó pont az, amit Am Mon most felhozott!
Van egy angol kifejezés erre: "Show, don't tell."

Rengeteg mindenről Informálva vagyunk csak, mint olvasók, és itt most én is a festészetet hoznám fel, mint legfrissebb téma. Már benne vagyunk egy ideje a történetben, de eddig semmi olyasmit nem Láttunk, ami Máté karakterében egy alkotó szellemről árulkodna. Nem említett eddig festményeket, nem rajzolt semmit, sőt, nagyon is úgy volt beállítva, mint a kapcsolata által az alsóbb körökből felemelt személy, akinek ez az 'arisztokrata' világkör teljesen új.
Viszont most az új lány megjelenésével hirtelen úgy van kezelve, mintha mindig is egy kreatív szellem lett volna.

Azzal nincs semmi baj, ha a karakter ilyen, lehet, teljesen elképzelhető, viszont nem volt rá felvezetés. Nem lett Megmutatva, csak most elmondva. És attól, hogy valaki mond valamit, még nem lesz igaz.
Ez egy tényleg nagyon jó kritikai pont!


Tudnám javasolni, hogy gondold át, milyen jeleneteket és karakterszemélyigeket akarsz a jövőre tekintően belevinni a történetbe, és azokat építsd fel a köztelévő részek során. Máté festőszelleme sokkal hihetőbb lenne, ha mondjuk már a 2. részben esetleg körbeír egy képet, amit lát, avagy ténylegesen rajzol valamit.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Na, álljunk csak meg egy pillanatra. Mi a fene folyik itt??? :D
Komolyan nem értem a Mátét, nem is szexeltek reggel. Nem? Este meg kidőltek a piától. És-és-és...nekem úgy rémlik, hogy előző nap sem, mert akkor meg plázáztak, meg kocogtak, reggel meg tévéztek. Szexeltek ezek egyáltalán ebben a regényben...?!
Akkor meg hogy lehet a lány szexfüggő? Mi folyik itt?!

És ha így állunk, naná, hogy kicsapja a lakásból a Mátét, mégis mit várt?! Heti egy szexet? Inkább Máté libidójával vannak súlyos bajok, vagy mégis feszeng Francitól. Franc tudja.

Valamiért furcsa volt a fürdőzés is. Nem is tudom nagyon megfogalmazni, mert sikamlós volt a szituáció, de mintha ki-kiestél volna a képből, hogy az írásra koncentrálj. Mert pl. a vénuszi hasonlat tök jól működne, ha finomabban szőnéd bele.
Aztán ott volt a "ruganyos". Lehet, hogy velem van baj, de ez miért egyértelmű célzás a szexre? Egyáltalán miért nem lehet szex vasárnap? Mi baja van ennek a srácnak? :D

A kocogó lányt ki kéne fejteni, mi olyan baromira érdekes most így hirtelen benne. Semmit sem látunk, csak hogy hosszú haja van. Bohém, oké, az vonzó, de MITŐL az? Nem az a lényeg, hogy te leírd, hanem az, hogy úgy csináld azt, hogy mi bohémnak érezzük, hogy "beleszerettess" minket.

"Érthetőbben fogalmazva" - nenenenene! Meg ne magyarázd, tök jól érteni!!!

És hogy Máté művészlélek...talán egyszer felcsillant a gondolákon gondolkodván:) De ezt is inkább éreztetni kellene kijelentés helyett.

"Lefogadnám, hogy annak a lánynak van művészi érzéke és szereti a művészeteket, a festményeket." MIÉRT? Csak mert fut, és hosszú a haja? Kevés!

"beszélni is csak foghíjról beszélt" - ez mit jelent? Ez biztos így van? Mintha a foga hiányozna... De javíts ki, ha én nem ismerném ezt a kifejezést!

Szóval értem, hogy a művészkedést is azért hoztad, hogy újabb különbözőséget éreztess, de ezt kezdetektől kellene szerintem beépíteni a jellemekbe, mert így kissé ad hoc.

"Igazából nehéz őszinte szavakat írni Franciskáról, mert habár szeretem, tényleg szeretem, de csak a szépsége és szexuális tapasztalatai miatt. "
Akkor miért nem szexeli meg? Ha épp ezért szereti. Ezt ki kéne venni, úgy ahogy van.

Öúh, a vége kissé hirtelen, nem? Inkább Csenge tűnik szexmániásnak, hogy csak így...jesszus.

Jelenleg mind a három szereplő közül még Franci a legszimpibb, akit annyira utáltam... Nagyon furi, ja.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Igen, ez persze mindig benne van a pakliban :D Mint említettem egy korábbi résznél, "egy hónap után még bőven van ajtó, amit ki kell nyitni" :)

Ezért is nem jegyeztem hibának, csak egy megfigyelés a részemről.

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Lehet, hogy itt jön elő a két főszereplő valódi énje? Lehet, hogy mindkettőjükben rejtőzik egy másik személyiség is?

Ezen érdemes elgondolkozni, mert az igazi nagy konfliktusokat az elnyomott lelki betegségek, szorongások, traumák szokták okozni. Talán ebben a történetben is szerepe lesz. :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Hát ez felettébb furcsa rész volt :D Most mindkét fő karakter mondhatni kifordult magából, hirtelen olyan elemeket téve napvilágra, amire eddig nem volt példa.
Franciska kiakad egy apróság miatt, míg egész eddig ő volt az, aki mindent elfogadott;
Mr. Nice Guy Máté, aki egész eddig jó társat játszott most másfelé nézeget;
És persze Máté nem érti, hogy Franciska miért akadt ki ily' hirtelen, amikor nem egész öt másodperccel ezelőtt Ő maga volt az, aki a semmiből kikiáltotta, hogy ő márpedig nem hímringyó.

Mintha nem is ugyanazok a személyek lettek volna.

Válasz