László Levente üzente 7 éve

:D Mondá a terráni! :D

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Most rosszat fogok álmodni XD

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Nem, a Bárányok hallgatnak! :D A sziklák, ha vitázol velük, nagy morajjal agyon csapnak. Vagy a mélybe löknek. És aztán a szelek süvítésével nevetnek.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Válóban ők láttak a legtöbbet, de a sziklák hallgatnak. :D

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Szerintem a sziklák okosabbak!!! :D

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Hát végül is mi hoztuk létre ezt az egészet, a számokat, a bonyolult képleteket és mi álmodozunk multiverzumról is. Tehát, minden ránk emberekre vezethető vissza.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Van felsőbb hatalom. Bennünk. A rengeteg kéreg alatt, a rengeteg kéreg, amit ránk égetett a civilizáció. Onnan indul minden mese emberi nyelvre variálva. Megnevezve azt, aminek neve sem lehet. Ezt kívül hiába keressük. Hiszen minden tévút. Számolhatsz addig, míg a számok kiadják, hogy a párhuzamosok találkoznak a végtelenben, és párhuzamos dimenziók képlete is létezik. És vajon mi van a számok mögött? Van, amit nem lehet megszámolni.

Szerintem az Avatarban elég jól érzékeltették mondjuk.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

*a felsőbb hatalom elrendeltetését, beteljesíteni. - ez kimaradt a végéről.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Megértelek tökéletesen. Én/vagy én sem igazán hiszek a mi felsőrendű küldetésünkben. És ezzel tisztában vagyok és ezzel élek együtt, lehet fura, de még így sem vesztette értelmét az életem.
Akinek pedig, ez az életcélja, a felsőbb hatalom elrendeltetését (ami nagyon kétséges, hogy valós), hát hajrá. Régen ez engemet is bosszantott, sőt nem egyszer vitáztam is róla. De most már csak mosolygok, ha ilyet hallok. Mindenki, szabadon azt hihet amit akar, nem akarok senkit meggyőzni.

De ahogy mondod az ember ilyen, annak ellenére, hogy megvannak a saját meglátásaim és érveim, én is szeretek fantáziálni, hinni és azt gondolni, hogy az életemnek valami előre eltervezett rendeltetése van.
És ehhez még hozzá kell csapnunk a nap mint nap elkövetett hibákat is, hisz ezektől ember az ember. :)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Öhm, egy időben baromira idegesített, hogy senki nem hallgat rám. Majdnem zárdába is vonultam (ne röhögj:)), mindenesetre elnémultam az emberek között. Mert az emberi természet ellen nem harcolhatsz. Nem mondhatod azt nekik, hogy az életnek nincs értelme, a szaporodáson és a túlélésen kívül. Mert az ember kíváncsi, "spirituális", hisz, remél, optimista, gondolkozik, elméleteket gyárt, következtet és orrvérzésig próbál rendszert találni az életben, hogy biztonságban érezze magát. Ilyen az emberi természet. Ezt el kell fogadni, mert ezáltal tiszteled a szabadságukat.

De... Az ember, a csökevényes kis érzékszerveivel és idegrendszerével nem képes felfogni mindent. Így/és sosem foghatja fel az univerzum "rendszer"-ét. Tehát teljes a sötét... Egy ember számára az univerzum csupán misztérium, túl bonyolult, hogy felfogják, nincs hozzá elég tudás, ezért egész egyszerűen: nincs értelme foglalkozni vele.

Amivel meg törődniük kellene, azt nem teszik, inkább a nagy igazságot keresik, amit sosem találhatnak meg. Ördögi kör. Mert az ember ilyen.

De a változás is örök ám! Ne zárj le semmit a tinédzserkorral. Új valóságok új igazságokat fognak hozni. Legyél nyitott, és ne ítélj soha.

Ádi...Már leírtam egy-párszor. Túl jó volt erre a világra. Ultraszar nélküle minden, a világon nincs még egy akkora lúzer, mint én, aki hibát hibára...de...ez van. Ez egy ilyen most.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

És vissza a sötét misztikumba.

Ádám jelenete, vissza hozta a gombócot a torkomba, azt amit az elején kaptam. :D Nem nehéz egy regényben megalkotni, a tökéletes és önzetlen szerető embert, vagy testvért. De még is van egy különlegessége, az hogy mindenkinek ilyen emberre lenne szüksége. Hogy léteznek-e ilyen emberek? Nem tudom, de jó lenne. :))

Ahogy mondtad, minden elkezd a misztikum felé tolódni, ami kissé furcsa, ahhoz képest, hogy az eleje mennyire emberi és valóságos volt. De ez is feldolgozás alatt van. (nálam)

Olyan témákat boncolgatsz amihez, azt hiszem minden ember eljut élete során.
Nekem ez még tinédzser koromban történt meg. Hisz abban a korban kell helyet kapnunk a világban, állást foglalni, saját érvekkel élni.
Azóta sikerült helyre raknom ezeket a dolgokat, de nem jutottam semmire. Csak azt tudom, hogy mit tudok befogadni és mit nem, hogy hol van a határ a vallás és a misztikum között. És ez némiképp megnyugtat. Többé nem keresem a válaszokat ezekre a kérdésekre.
Kíváncsi vagyok, itt hogy alakul ez a két természetfeletti kapcsolat és találunk-e benne választ, vagy nyitott marad, mint egy national geographic-os dokumentumfilm. :))

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Köszi. Itt már nagyon kell figyelni, mert már nem részletezem túl - szándékosan.

Az eleje is fontos, nem a Porsche miatt, hanem Zsolti tüdeje miatt, és kellett valamiféle végérvényes reakció Zsolti zsarnokoskodására, és Dávid is kellett.

Jácint meg talán mégsem annyira esküvőpárti... De a ruha-imádata azért mégis az élethez köti. :))

Köszi, hogy olvastad!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Ez egy nagyon jó rész volt!!
Oly' sok engem érdeklő kérdés lett megválaszolva; Kezd minden értelmet nyerni!

Ádám megjelenése is remekül volt beépítve. Itt, ezen szereplése eddig a kedvencem mind közül. Ahogy itt-ott megjelent a szobában, ahogy váltakozott éppen mennyire testi avagy szellemi, maga ez a túlvilági mentor szerep, amit viselt... Egyszerűen illik rá!

Jácint és Jani jelenete is felettébb tetszett; most egyedül a kezdést éreztem átlagosnak, Zsoltival. Ott nem éreztem úgy, hogy bármi felettébb jelentős is történt volna, ami eddig még nem szerepelt valamilyen formában. Csak a napi szerelmi civakodás.

De vissza a 'Duppla J'-re: Jácint és Jani úgy tűnik közelítik Ádám tudását az eseményekkel kapcsolatban. Azt nem mondom, hogy meglepett, de kellemes volt hivatalosan is hallani. Így még erősebb szövetségesnek bizonyulnak Nora mellett!
Tényleg, ők ketten az #1 barátok, ha a lánynak bármi baja/gondja van. Jó az, ha ők is részesednek a tudásból, és képesek lépést tartani a cselekménnyel mellette.

Ohh, és egy perc néma csak a ruha miatt. Ferenc Atyának nincs mitől félnie, hiszen Nora messzemenően hamarabb fog Jácintnak fatális szívrohamot okozni, mint neki.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Köszönöm, örülök jöttödnek!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 7 éve

Tartod a szintet, egyenletesen adagolod az a esémyeket, amelyeket egész aprólélosam megis magarázol. Jó !

Válasz