Amie Mon üzente 7 éve

Érkezik :D

Köszi :)

Válasz

William Morgenthaler üzente 7 éve

Vakbélgyulladás - ezen a kedves mama biztosan kiakadna :-).

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Nem "vagy", de elmegyünk.

Ez egy regény. Bármilyen szakkönyv létezhet benne, de nekem van valami differenciál diagnosztikás - és ez nyilván nem lehetett a címe, különben Nori sosem nyitja ki.

Zsolti meg megígérte, hogy jön drog-kiselőadást tartani - de... Nyilván van oka, hogy a kódot és kulcsot is kapott.

Köszönöm megtisztelő figyelmed!

Válasz

Bodor Áron üzente 7 éve

"Hasfájás" c. szakkönyv? -szemöldökfelhúzás.
Harmadikra random telibe? -szemöldök összehúzás.

Vagy nagyon remélem, hogy rossz a diagnózis, vagy elmehetünk misztikumba, hogy miért ott nyitotta ki. Szerencsére még van mit tovább olvasni...

Na de hogy kerölt ide Zsolti?

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Azért vizsgálja meg a lányt, hogy ne "öndiagnózis" legyen - majd valahogy kibővítem ezt a részét, mert többen fenn akadtatok rajta. A vakbélgyuszinak általában tipikus tünetei vannak, amik bőven elég műtéti indikációk.
Van, amikor maga a vakbél és a függelék máshol van a testben, arra lehet nehezebben rájönni - gyerekeknél meg...egy pukigörccsel :) is össze lehet keverni. De általában könnyű diagnózis.

Hát, elég Morci, ja :))

Köszönöm, hogy itt vagy :)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Én is szerettem :)) Azért Zs is zavarba hozható a terhesség témával :)
Ádi ki fog, igen, akkor még nem volt mobil, meg sms, ésatöbbi...

Köszönöm, hogy itt vagy :)

Válasz

László Levente üzente 7 éve

N és ZS, miért nem M és ZS, ahol Zs- Zsolti és M- Morci? :D
Az öndiagnózis, tényleg félre vezetheti a dokit is, de ilyen esetben jobb kórházba menni. Nálunk egy kislány, kritikus állapotba került, mert a körzeti doki nem küldte be, hasonló tünetekkel. Jobb nem találgatni, mert komoly a következmény. Doktorok... igaza van Morcinak. :D

Válasz

. Léda üzente 7 éve

Hát ezen a részen nagyon jókat kuncogtam, főleg az apró cicin meg a "ne brutálkodj" részen. N és Zs igen jó párost alkotnak együtt! Különben mennyire tipikus nő Norci, hogy halálosan szenved de még így is zavarba tud jönni a fiú érintésétől. Szegény Ádi, hogy kiborul majd, mikor hazaér és meglátja a cetlit!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Értem :) Köszi a választ!
Megyek is tovább egy pár perc mulva :)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

"Bogár" nélkül is ez lett volna, egy sebészt nem olyan könnyű befolyásolni, még veszélyhelyzetben sem - az apró cici poén miatt alakítottam így, de végülis az sem baj, ha úgy érzékelhető, hogy ennyire figyelnek Norára, főleg a múltkori köpeny-levevős akció miatt még így is belefér.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Mármint arra céloztam, hogy Nora a könyveket bújta és rátalált az Appendicitis Acuta betegségre, melyet magára írt, még mielőtt Zsolti megérkezett, és feltételezem Nora ezen találata bőven befolyásolta a fiú diagnózisát is. :) Veszélyhelyzetben könnyű bogarat ültetni az ember fülébe, főleg, ha pár pont is stimmel.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

A diagnózist nem Norci állítja fel, hanem Zsolti. A vakbélgyuszihoz ott, azon a bizonyos ponton való fájdalom elég tünet. Persze, más is lehet, de ennyi elég indikáció a műtéthez. De persze más is lehet :)

A másik meglátásodnak (is) nagyon örülök :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Én sosem hittem az öndiagnózis pontosságában, így most is kételkedni fogok, hogy vakbélgyulladás lenne. Már amúgy is tapasztalhattuk, hogy Norci elég hamar ráugrik a gyors következtetésekre.

Ahhoz képest, hogy Ádám mennyire ragaszkodi ka szabályokhoz, és mennyire szeretné, hogy mindketten a szüleik radarja alatt maradjanak, elég könnyedén bánik Zsoltival. Ajtókulcs? Kód? Nem egészen teljes a kép Zsolti és Ádám körül, itt biztosan több van a háttérben, mint amennyit a két srác alárul.

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Építkezek, és nem félrevezetek - tehát jók a feltevéseid, csupán a vakbélgyuszi nem biztos :))

Köszi.

Válasz

Szentmiklósy László üzente 7 éve

Már reménykedtem, hogy Nórika a meggyilkolt cári család valamely elbitangolt ágának leszámazottja és tényleg hemolfiliás, vagy legalábbis valami rejtélyes, örökletes betegségben szenved, ehelyett egy snassz vakbélgyulladás... A feszültség rohamosan csökken.

Válasz