Katócs Barbara üzente 8 éve

Levente, egy ilyen vitával engem csak úgy, nem lehet elzavarni! A viták is igen hasznosak tudnak lenni, bár mindennek meg van a helye :) Igen, jól esnek mindenkinek a vélemények, és most több időt szánok az oldalra, olvasok többet, véleményezek!

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Barbara örülök, hogy vissza tértél! Már attól tartottam, hogy elzavartunk ezzel a vitával. Bevallom túlzás volt, részemről, hogy olvastam de nem véleményeztem. A továbbiakban nem szeretném firtatni a dolgot, mindenki tegyen ahogyan jónak látja. De valljuk be mindenkinek jól esik a másik véleménye. Lehetsz kezdő, attól még lehetnek észrevételeid. Minden esetre én szívesen olvasom tovább az írásod és megosztom véleményemet.
Az igazság az, hogy nem ezt akartam elérni ezzel, hanem azt, hogy mindenki hangot adjon véleményének. De az lett belőle, hogy valószínűleg két értékes tagot is elveszitettunk. Es meg sokan mások hagytak itt különböző okokból. Mi lesz a vége nem tudom...

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

Kedves mindenki! Ahogy kértétek töröltem a vitatkozásokat, remélem mindegyiket. Köszönöm hogy azért minden happy stb :) Azt is köszönöm, hogy olyan kritikát kapok, amiből építhetek a továbbiakban! Sokat jelent nekem az, ha valaki tényleg elmondja a véleményét, és nekem nem kell kertelni, ha nem tetszik valami, nem jó valami, nekem azt is szóvá lehet tenni, de megjegyzem, igenis kulturált formában!

Sokan vagyunk úgy, hogy ha elkezdünk egy valamit olvasni, és nem fog meg minket az elején, akkor abbahagyjuk az olvasás folytatását. Van, amikor én is ilyen vagyok, és ezzel sincs semmi probléma. Igyekszem úgy írni, hogy tetszen az embereknek, de én úgy tanultam, hogy az ember elsősorban magának ír!

Légrádi Eloise köszönöm az építő kommentet, tényleg vannak elég bugyuta mondataim, de javítok rajtuk és próbálom a jövőben elkerülni őket. Ha netán valamikor még is megjelennének, tessék csak bátran szólni!

Gyovai Jánosné, a dőlt betűs rész is ehhez a történethez tartozik, és idővel lesz jelentősége és ki fog teljesedni, de nem rögtön az elején. Bevallom, a dőlt betűs írásom a kedvencem, kicsit más, kicsit eltér tőlem, épp ezért szeretem.

Ui.: Jövőhéttől próbálok több időt szánni az oldalra, mások irományaira, fogok kommentelni, és többet, jobba írni!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Végigolvastam. Ezt is, azt is, bár utóbbiból csak ezt a negyediket. A kommentek hasznosságából mindenki levonhatja a maga kis következtetését, ha akarja. Én nem teszem, mert számomra semmi sem változott. Nem azért fogok benézni az oldalra, ha teszem még, hogy megfeleljek a szabályoknak, hanem mert érdekel, ki hol tart, min dolgozik. Én magam egy jó ideje nem írok már, ezért nem is biztos, hogy itt lenne a helyem a továbbiakban, mert ez egy írói oldal. Gondolkodom a törlésemen, de igazából nincs is jelentősége, mert olvasni úgy is tudok, hogy nem vagyok tag, maximum, ha betartjátok a szabályokat, ezentúl még ennyit sem szólhatok hozzá, mint most. A közösség szerintem nem tart még ott, hogy folytassuk az általam megkezdett hónapokra bontott 'játékot.' Nagyon különbözőek vagyunk, ami a legtöbb esetben hasznos és jó dolog, itt azonban akadály. Ezt nem fejtem ki bővebben, nem illik Barbi írása alá.

Barbara írásáról: Már az első mondattal megijesztettél, nem tartom szerencsésnek az ilyen suta mondatokat. Aztán telibe talál egy üres, gépies fogalmazás, mintegy helyzetjelentés. Az ablakok csukva, stb. Lehet, végig így írtál, de ezt a stílust nem volt időm megszokni, mivel nem olvastam az előző részeket. A jelen és múltidő váltakozása első blikkre nem jön át. Ez is abból eredhet, hogy csak ezt olvastam el. A dőlt betűs rész klisés. Az érdeklődésem alig tartotta fenn, és arra is kevés volt ez a rész, hogy felcsigázzon, és visszaolvassam az előzményeket. Nekem ilyen az őszinte, viszont a lehető legudvariasabban megfogalmazott rövid, kritikai észrevételem.

Válasz

C.C c üzente 8 éve

Èn csak annyival modositanám Levente mondadoját, hogy nem kèrek senkitől elnèzèst.


Ahogy mondtam ezzel a a te olvasol akkor te is olvassál elvvel nem tudok és nem is akarok ebbe rèszt venni. Tőlem nagyon messze áll az a fajta gondolkodás amit egyesek próbálnak rá húzni az új tagokra èa kicsikarni tölük egy semmit mondó tartalmatlan vèlemèny.
Másik amit hiányolok a közösègböl az a őszinteség teljes hiánya. Mikor a szara senki nem mondja, hogy szar helyette inkább mindenki az amatőrsèg mögé bujkál. Nem tudom ki hogy van vele de én nem tartom jó ötletnek biztatni tehetségtelen embereknek azt hazudni, hogy micsoda lehetőségek rejlenek benne.

Sok mindent lehetne írni de igazából felesleges.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

En meg ertelek Norbert es istenemre mondom, nem varom senkitol, hogy pont az en irasomat olvassa. Mindazonaltal, a hozzaszolas az egytlen bizonyiteka annak, hogy a felhasznalo tenyleg aktiv-e.
A szabajzat masodik pontja:
2. AKTIVITÁS:
Minden tagtól elvárt az időnkénti aktivítás (írás, hozzászólás), aki hosszabb idő után, figyelmeztetésre sem jelentkezik, a moderátorok által törlésre kerül. Valamint, aki tartalmat tölt fel, az legalább EGY másik íráshoz hozzászól.

Bocsanat ha az oldal sorsa is erdekel, ez tenyleg a moderatorok dolga megitelni!
En reszemrol befejeztem ezt a temat!

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Levente, erre mit mondjak? Keressetek egy játszóteret, mondanám, de igazából már nem érdekel, tőlem itt is csinálhatjátok. Én nem vagyok se szerkesztő, se moderátor, ők pedig úgy látom, nem igazán figyelmeztettek titeket. Pedig, ha belegondolok, ennek inkább lenne létjogosultsága, mint az olvasás erőltetésének.

Azzal pedig sajnálom, de nem tudok azonosulni, hogy olvasás cserébe olvasást kérünk. Persze, ezt diktálja a kölcsönös tisztelet, tehát ennek természetesnek kellene lennie, de onnantól, hogy felhívják rá a figyelmet, ez a természetesség oda is lett, és gyakorlatilag felváltotta egyfajta kényszer. A kényszer márpedig görcsösséget szül, ami tulajdonképpen aláássa az őszinteséget. Ebből én kimaradnék Azt jegyeztem meg Barbarának, hogy ha már elolvasott valamit, ne féljen a véleményének hangot adni. De az abszurd dolog lenne, ha elvárnánk tőle, hogy mindenkit olvasson, aki őt is. Csak egy példát mondanék: Áront az egyik legjobb írónak tartom a közösségben, mégsem olvasom a regényét, mert nem találom annyira jónak és átgondoltnak, ráadásul a téma sem fogott meg. De azért olvassam, mert ő - úgy emlékszem - minden írásomat olvasta, amióta jelen van? Az kinek lenne a hasznára, most őszintén? Szerencsére ő nem keresett fel azzal, hogy figyelj, ez így nem oké, én olvaslak, te pedig nem vagy csak néha.

Azt pedig végképp fel nem foghatom, hogy mit vár néhány, olvasást "számonkérő" klubtag, akik már kaptak hibáikra való rámutatást, tanácsokat, de a következő írásaikban ugyanúgy elkövetik azokat. Mit? Vállveregetést, hogy milyen ügyes? Mi a célja egy amatőr írói oldalnak, ha nem az, hogy a tagok fejlődjenek? Azt hiszem, részemről ennyi volt, mert nem kívánok további feszültséget generálni. Annak örülök, hogy legaláb őszinteséget váltott ki belőlem a kis műbalhétok - bár eddig sem voltam az a kertelős fajta -, mert legalább nyugodt lelkiismerettel állhatok tovább. Ezt az egész cirkuszt pedig tényleg törölnie kellene Barbarának, gondolom, ő sem erre vágyott, amikor feltöltötte az írását. Én a részemért elnézést kérek Tőle. Minden jót!

Válasz

Gyovai Jánosné üzente 8 éve

Barbara! Az utolsó írásod amit dőlt betűvel írtál az már másik történet?Mert nem írtál címkét,ami elválasztaná a történeteket.A dőlt betűs rész tetszik, igazi krimi történet.Folytasd!

Válasz

Gyovai Jánosné üzente 8 éve

Sajnos vannak olyan személyek akik,úgy gondolják, hogy rajtuk kívül nem lehet másnak igazi véleménye.Hisz akik itt vagyunk ezen az oldalon valóban igaza van Béla mindannyian csak " Amatőr Írók Vagyunk".Ezért nem kel megszólni másokat.Én szívesen veszem az őszinte és jobbító kritikákat,véleményeket.De mindenkinek van önérzete. Olvasni valóban sokat kel,hogy mások írásait is megfelelően tudjuk értékelni. Nem kel személyeskedni senkivel. Ha értékeltek,vagy segíteni akar valaki tegye őszintén. További jó írást mindenkinek. Magdi!

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Még annyit hozzá fűznék, hogy az álláspontom ugyan az, amit az elején említettem! Ez oldal működésének alapja! A mi személyeskedésünket, Danival nem is kell figyelembe venni.
Természetesen nem akarlak Barbara, egyből olvasásra kényszeríteni, de volt eset rá, hogy Zoltán udvariasan megemlítette, hogy azért olvasni is kellene és erre a felhasználó elhagyta az oldalt és azóta sem jelentkezik! Olyan rossz lehet olvasni?
Szóval én így látom és nem csak én...
És lásd Barbara, hogy semmi rossz szándékom nincs, ellátlak egy tanáccsal: mikor töltesz fel valamit, a címkékhez írd oda az írásod címét, a műfaját és/vagy a neved. Így mindig megtalálod a címkék alapján az írásodat és mások is ha kedvük támad bele olvasni! A címkéket utólag is hozzá adhatod! :)

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Kedves Barbara és tisztelt tagok!
Nem is tudom, hogyan kezdjem, talán egy bocsánatkérés elkel, már itt az elején. Mi Danikával, tényleg még gyerekek vagyunk és pofátlanok is ami azt illeti!
Nem is tudom, megmagyarázni... mi is történt valójában.
Csak elkezdtünk dobálózni a szavakkal, de nem gondoltuk komolyan! Ez most gáz tudom....
Ahh... ezt nagyon elhibáztuk, azt hiszem!
Szóval végül is, csak bosszantottuk egymást és mire Dániel észbe kapott - mert én nem - már terjedelmes vita alakult ki itt Barbara írása alatt! A lényeg az, hogy Dániel és köztem szent a béke.
Norbert valóban privátban kellet volna űzni az eszünket, de mondom egyszerűen későre kaptunk észhez! És a legrosszabb az, hogy ezt csak egyedül Barbara tudja törülni.
Ezen töprengtünk utána, hogy vajon mi lesz, ha a többiek komolyan veszik és ez lett. Minden esetre a mi kis mókánk, azt hiszem remek alkalom volt arra, hogy mindenki elmondja amit akar.
Norbert tőled külön kérek bocsánatot, remélem jóvá tehessük!
Talán szemétség, hogy ezt tettük, de most már látjuk, hogy önzetlen és rendes emberek vagytok! Nagyra értékeljük, - azt hiszem Dani nevében is mondhatom - a türelmeteket és a segítségeteket.
Még egyszer bocsánat az esetért és megkérlek Barbara, törüld azokat a kommenteket amik nem az írásod jellemzésével foglalkoznak. Csak ezt hagyd egy ideig, hogy mindenki elolvashassa.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

MInden szervezetnek, csoportnak, klubnak, van egy belső szabályzata, amit illik betartani a szervezet minden tagjának, de minden szervezetben ,csoportban kubban vannak renitenskedők is.

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

Fiúk,tényleg ne személyeskedjünk! Már kezdem rosszul érezni magam, hogy ezt az én írásom váltotta ki, holott nem így van. Kommenteljünk,olvassunk ha úgy akarunk,de ne vitatkozzunk! Lassan már politizálni fogunk,aminek személy szerint nagyon nem örülnék! :)

Válasz

William Morgenthaler üzente 8 éve

Egy kb 2 hete csatlakozott tagtól én sem kérném még számon a rendszeres olvasást, abban viszont egyetértek, hogy jó lenne, ha minden tag legalább hetente 1-2 alkalommal hozzá szólna valamihez. Az talán nem jelent sok időt. Egyébként én sem olvasok mindent.

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

És ott a lényeg! Igen is kell, a negativ vélemény, és igen,kultúrált formában! Nekem nem kell a sóder,hogy "jajj de jó,így tovább" stb,mert tudom,hogy nem mindig olyan szintű az írás,mint amilyennek kellene lennie. Mindenki tanul a másiktól,nem véletlenül találtam rá erre az oldalra. Ha több időm lesz,olvasok mindenkitől,és kommentelek is.

Válasz

C.C c üzente 8 éve

Nem szoktam.cèlozgatni :D
Nyilván elmèletben az lenne a legjobb ha mindenki olvasna mindent de ez gyakorlatban lehetetlen. Másik szerintem az règen szar dolog ha valakinek a sztoriját csak azèrt olvasom mert ő is olvasta az enyèmet. Ennèl.csak az szarabb ha valaki azèrt dicsèri a másik írását mert ő is szèpeket kapott.

Nagyon tisztelet ezèrt kedves Levente amièrt ilyen sok írást nyomon követel. De komolyan tök szimpi.

Amit èn hiányolok az oldalról az a negativ kulturált vèlemèny. Szerintem messze nem elèg valakit bátoritani, hogy írj csak aztán majd lesz valami. Mert okè, hogy pozitiv kritikától megjön az önbizalma meg a kedve a folytatáshoz de ez rosszul is elsülhet simán.

Megmondom őszintèn most annyira nem tudok aktiv lenni az oldalon, bár tudom jelenlètem.emeli az oldal szinvonalát ès hangulatát. Ezèrt sajnos hosszabb terjedelmű írásokat nem követni ès abba is kelet hagynom az olvasásukat. Ezt igazán sajnálom. Amúgy szerintem az elmúlt kèt èvben aktivan jelen voltam.kisebb nagyobb megszakitásokal. De lehet ez változni fog ha nagyon zavarok kedves Levente

Abba egyetèrtek, hogy az oldal úgy müködhet jól ha valahogy mindenki olvas bizonyos szinten. De az nem megoldás, hogy valaki aki szemeláthatólag nem règ kezdte az írást ès elèg bizonytalan rögtön olvasás hiányát kèrjük számon.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

:D Dániel ne célozgass rám! :D
Beszéljünk nyíltan, ha azt akarod, hogy olvassák az írásodat, te is kell olvass. Vagy ezzel hívod fel a figyelmet az írásodra, vagy azzal, hogy vitázni kezdünk kommentbe és akkor egyszerre mindenki rácuppan! :D
Másképp itt van minden fajta ember, van aki ezért, van aki azért olvas.
De Zoltán és én vagyunk, - bár inkább beszélek a magam nevébe - olyan hülyék, hogy minden félét össze olvasunk ezen az oldalon.
Én elsősorban a cselekményt figyelem, a helyes írás és a mondatszerkesztés terén gyenge vagyok én is!
Aztán kíváncsi vagyok a kritikus, Dániel úrfi mennyire lesz jelen a továbbiakban.
:D
És nem dorgálásnak szántam, csak megterhelő ennyi írást elolvasni naponta, cserébe csak ennyit kérünk, hogy te is olvass.
Persze könnyű mondani, hogy nem kötelező olvasni, de ha mindenki így látná nem lenne sok komment az írások alatt az biztos.
És látom már sok ehhez hasonló blog teljesen elhalt! Vajon miért?

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

Norbert,köszönöm! Ilyenekre vagyok kíváncsi,ezeket jegyzetelem is magamnak,hogy próbáljam nem újra elkövetni. Késöbb,mikor jobban belejövök,többet fejlődők,biztosra veszem,hogy egyre kevesebb hibám lesz!

Daniel,igen sajnos ez is közrejátszik, hogy nem mindig van annyi időm,hogy másoktól is olvassak, a véleményemet van,mikor inkább megtartom magamnak,hogy pont az ilyeneket elkerüljük.. de majd kommentelek,ha több időm lesz,szerintem a másikat ezért nem kellene megdorgálni :)

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

Norbert, elmondtad, amiket akartam, vagy legalább is hasonlóakat vettem észre. Annyit fűznék még hozzá, hogy néhol nyakatekertek a megfogalmazások.
,,De nem úgy, mint a többi ember. Kicsit jobban. Képes kiszállni a kocsiból és mindenkinek ordibálni. Heves vérmérsékletű volt. " -ennél azt hiszem, sokkal egyszerűbben is le lehet ezt írni, a heves vérmérsékletet meg felesleges hozzátenni. Ha valaki ordibál az út közepén, egy dugóban, nem birka türelmű, ezt tudni fogja mindneki. Nyugodtan bízd az olvasóra.
Amúgy nem csak az a lényeg, hogy elolvass minden írást, csak az, hogy amíg mások művei ,,elemzed" aközben is tanulhatsz ám! Persze nem kötelező semmi! Nyilván én sem olvasom el mindenki összes feltöltött írását.

Válasz

C.C c üzente 8 éve

Èn ezel.nem.èrtek egyet, hogy ha már időt szántatok rá, hogy elolvasátok akkor nem mondjátok el a vèlemènyeteket.
Nem mindenki szeret vagy alkalmas arra, hogy más írásáról vèlemènyt mondjon, vagy egyszerűen lehet nincs ideje olvasni...Lehet eze oka, nem hiszem, hogy ezt ennyire erősen szóvá kène tenni. Majd alakul ahogyan alakul.
Mikor elkezdtem töltögetni az oldalra az írásaimat èn se olvastam hónapkig egyetlen írást se.

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Barbara, leírtad, hogy miért (is) jó véleményt kapni, biztosra veheted, hogy nem vagy ezzel egyedül. Bátran szólj hozzá ahhoz, amit olvasol.
De hogy ne csak ennyivel jelentkezzek, ezt az epizódot elolvastam, volna egy észrevételem, ami a fogalmazást illeti. Nem lenne rossz, csak elég sok fölösleges kifejezést használsz, néha pedig túlbonyolítod, körbeírod azt, amit egyszerűbben is meg lehetne oldani. Csak egy-két példa:

"Kiengedte a kutyát is a kocsiból, aki rögtön az első bokorhoz futott, hogy megjelölje azt." - kiengedett még valaki mást is a kocsiból? ha nem, akkor nem kell az "is". A végén az "azt" is fölösleges.
"Szélesebbre tárta az ajtót és a két fiatallal meg a kutyával bementek a házba." - ...és mind bementek a házba. tudjuk, hogy kik vannak ott, előtte kiderült, innentől pedig fölösleges betűpazarlás a többi.
"A kis bőröndöt az előszobába letette" - tette. Vagy pedig szórendváltoztatással: A kis bőröndöt letette az előszobában.

Ilyenekkel találkoztam még, de annyira nem zavaró, ebben biztosan fogsz majd fejlődni. A történet ennyi alapján nem fogott meg, időm most sajnos nincs, hogy visszamenjek az elejre, de mivel jelezted, hogy érdekel, mi lehet a gond az írásoddal, hát megírtam, hogy engem mi zavart.

"- Mindig elfelejtem, mekkora házatok van. – nézett körbe Matt" - ez csak központozás, de a helyes forma szerint nem kell pontot tenni a narráció elé.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Barbara, ne ertsd felre az irasoddal nincs baj. Ugyertem vannak hibak, javitani valo dolgok, de nem veszes. Itt arrol van szo, hogy kivancsiak vagyunk a te velemenyedre is. Hiaba olvasol, ha nem kommentalsz... Bizonyara neked is lenne olyan eszreveteled, amibol a masik tanulhat. Mi egymastol tanulunk!

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

Igen tudom,és.mint már párszor írtam,örülök hogy kapok kommentet,mert akkor tudom mit kellene javítanom. Tisztában vagyok hogy fejlődnöm kell,elvégre,senki nem profin kezdi...nem véletlenül az -az oldal neve,ami. És azért mert én netán nem kommentelek máshova,az nem jelenti,hogy nem olvasom más irását.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Itt, ahova most irtad a kétsgeidet , ide szoktunk az egymás irásait kommentelni , mert tudod ez igy múködik. Tudod , irunk , olvasunk kommentelünk

Válasz

Katócs Barbara üzente 8 éve

Még is, miben nyilvánul meg az,hogy nem olvasom más írását? Nem tudom mi a probléma,talán az, hogy nem úgy írok.mint más? Baj,hogy nem mindent az elején írok le? Véleményekből tanulok,de ha nem írják le mi az,csak kritizálnak,abból nem tudom meg,mi a probléma....

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Olvastam, de jelezve egyetértésemet Zoltánnal, most nem kommentálom az írásodat!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Egyelőre nem tudom mire megy kia jaték ,de azt már észrevettem, hogy te nem olvasol senkitől semmit.

Válasz