. Léda üzente 7 éve

Ó, ezt eddig nem tudtam ;-) nemsoka haladok tovább.

Válasz

William Morgenthaler üzente 7 éve

Neked írtam! :-) De tényleg :-).

Válasz

. Léda üzente 7 éve

Ez egy nagyon jó rész volt, mintha csak nekem írtad volna. Imádom azokat a sztorikat, amikben ez a betegség(disszociatív személyiségzavar) jelenik meg!

Válasz

William Morgenthaler üzente 7 éve

Igazad lehet, mert a Raqueles részeknél ezt már más is szóvá tette.

Válasz

Szentmiklósy László üzente 7 éve

Sok név esetén több magyarázatot vár az olvasó. Blase sokáig nem volt tiszta számomra, hogy a szomszéd. Az ilyen bizonytalanság idegesítő. (Bár ez talán az én novellám esetében is így lehetett mások számára.)

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Látom Izaura nagy hírnévnek örvend köreinkben. Egy részt néztem belőle, annak idején. De abba is hagytam, mert úgy megsajnáltam, szegény lányt, hogy meghúzódott a szívem. Komoly betegség, nézzetek utána. :D :D

Válasz

William Morgenthaler üzente 7 éve

Az egész egy sorozatból van, de nem lövöm le. Később kiderül :-). A tudományos részt a Wikipediáról vettem, majdnem szó szerint. Korábban én is rosszul tudtam :-).

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Szia! Tonho nevű értelmi fogyatékos valami régi brazil szappanoperában szerepelt, már nem emlékszem, melyikben... A megveszem ezt a nőt-ben...vagy valamelyik régiben. Aztán jön Isaura is?! :)) Raquel meg Ruth neve is ismerős, ráadásul pont így néztek ki azok is, csak még szeplősek is voltak.
Onnan szedte a néni is ezeket a téveszméket? :)

"Amire gondoltam az a disszociatív személyiségzavar. A köznyelv, megjegyzem tévesen, gyakran skizofréniának nevezi." - Ennek nagyon örülök!!! Még a nagysikerű mozifilmekben is eltévesztik! Igazából még sosem láttam, hogy helyesen használnák!

Válasz

William Morgenthaler üzente 7 éve

Üdvözöllek, mint új olvasómat! Lesz néhány rész, ami kevésbé mozgalmas, de a későbbiek miatt szükséges. Remélem, azért sikerül fenntartanom az érdeklődésedet!

Válasz

Szentmiklósy László üzente 7 éve

Ahogy Clare két belső személyisége Raquel és Ruth vitatkozik, az nagyon izgalmas. Itt az akció után megint jön a magyarázó rész, egy párbeszédből megismerjük Mr.Stroebel/Blaset és fény derül Adalaide/Ms.Villareal és Clar kapcsolatára. Gabaldi doktornő diagnózisa fokozza az olvasó érdeklődését. Carstensen jelentkezése az első fejezetben szereplő, kirakat előtti arcfelismerővel végzett azonosítás alapján, ugyan nem nagy csattanó, de kíváncsivá tesz. Klassz.

Válasz

William Morgenthaler üzente 8 éve

Akkor gyorsítok valamennyit. Az tényleg nem lenne jó, ha a feltöltések között eltelt túl nagy idő miatt elfelejtődnének az előzmények.
A World Wat Z-t nem ismerem, a Homok titkait viszont annál inkább. Vasárnap délután megismételték az egész hetit, így 2 és fél órán át ez ment a tv-ben. Azért is ezt választottam, mert nagy vonalakban még emlékszem a történetre.

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

És nem véletlenül idézett szappanoperákat! Ugyanis a drága jó mama a Homok titkairól álmodott, amit valószínűleg kisgyerekként nézett a tv-ben. William, a nyakamat rá, hogy a te mamád is nézte, akárcsak az enyém.
A disszociatív személyiségzavar jó kombó volt, és végre, valaki tudja, mi a különbség a skizofréniás, és az ilyen mentális betegségben szenvedő emberek közt.
Kicsit a World War Z jut eszembe az írásodról, ami nem gond. Jó kis könyv az. Szerintem is jól jött már a kapcsolat a részek közt.

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Itt már volt egy ismét felbukkanó karakter, maga a rész nem szólt akkorát, mint a harmadik, de érdekes volt. A kezdés -talán a nevek miatt - a szappanoperákat idézte, de szerencsére a cselekmény nem ezt az utat követte. Tényleg jöhetne gyakrabban, már majdnem elfelejtettem a második rész tartalmát - de azért így is összeállt :)

Válasz

William Morgenthaler üzente 8 éve

Készül közben egy új, csak nagyon lassan. Mire ez kifut, annak készen kellene lenni. Na, ezért nem teszem fel túl sűrűn.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Igazán szórakoztató írás volt! Kezdenek össze fonódni a szálak. Amit még értékelek, hogy nem vetted oda egyszerűen, hogy skizofrén. Mivel ez valóban téves megnevezés, látom gondosan utánajártál a dolgoknak! :) Gyakran bele ásom magam az orvostudományba, így egyből feltűnt! :)
Csodás, bár gyakrabban töltenéd fel!

Válasz