Amie Mon üzente 7 éve

Én örülök, hogy az előző verzió a valós, már minthogy annyi mindent átéltünk, olyan sok halált és fordulatot, hogy kár lett volna érte, ha álom. (és Snow is:))

Jól felráztad ezzel egy kicsit a cselekmény-vezetést.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

És, itt is vagyunk. Álom álom hátán. És ez felvet egy újabb veszélyt főhőseinkre nézve: Innentől fogva vajon mi igaz és mi hamis? Mert ezek szerint bárki átélhet bármit, és fogalma sem lesz róla, hogy mindvégig egy csapdában él.
A rácsok valóban visszavogják a démon, de a lakosoknak ettől még nem nyújt biztonságot.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Zoltán örülök, hogy újra itt vagy! Észre vettem ám a párnapos lelépésedet. :) Az első hozászolásodnál jót nevettem. Nem azon amit írtál, hanem a saját esetlenségemen. Egyszerűen nem jutott eszembe a zongorista szó, bár bordélyokban ritkák a zongoraművészek. :D Szóval köszi, hogy kisegítettél, ezt a szót kerestem. A második hozászolásod elintézi mind azt, amin Béla meg én rég vitatkozunk. Ez valóban csak fikció!

Béla bocsánatért esedezem, rosszul fejeztem ki magam! Életre keltem az én írásomban, nem én először, hivatalosan, nem lesz premier belőle. Tehát szigorúan csak az írásomba kel életre. És Voi la!, el is árultam magam, mert ez a nőszemély, hamarosan tényleg életre kel itt ebben a történetben. Ezt nem akartam mondani, lehet ezért értettél rosszul, mert még nem tudhatod mire készülök én.
Ez a történet csak fikció, a címkéknél is az van írva fantasy és nem vallás történelem. Nem kell demagógiának venni, mert nem vagyok sem politikus sem hittérítő! Ez csak egy mese, Lilit helyett írhattam volna a hétfejű sárkányt is.
Tehát mindeddig nem azt akartam bizonygatni, hogy ez a legenda Lilitről igaz, hanem azt, hogy nem alaptalan. Mert írnak a zsidók, a sumerok és egyesek a bibliában is felfedezni vélik:
Ézsaiás 34:14 És találkozik vadmacska a vadebbel, és a kisértet társára talál, csak ott nyugszik meg az éji boszorkány (liyliyth) és [ott] lel nyughelyet magának. (Károli)
A sumeroknál egyfajta istenség volt.
Még egyszer, ez nem vallás történelem! És Isten ments! Én nem akarok valakit eltéríteni a hitétől, én sem veszem komolyan. Ez csak MESE!
Mindazonáltal, nem vitatkozni akarok veled, azért bocsájtom ezeket az infókat a tudomásodra, hogy még jobban átlásd és megértsd ezt a történetet. Te vagy az egyetlen, aki mindenféle szemszögből vizsgálja az írásomat, remélem ez így is marad. Tehát én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy még jobban megértsd és véleményt alkoss róla, mert ez nekem fontos! De közben ne felejtsd el a történetet élvezni és ne feledd ez csak egy fikció.
Üdv mindenkinek!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Amennyiben fikció, nem kell olyan mélyen belemerülni a kutatásokba! Már pedig ez fikció is.

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Nem térnék vissza, ha kiértékelődben nem személyesen nekem magyaráznál. Mármint a kutakodásról és bizonyos meglátásaid érvényességéről Mint már említettem a zsidók szent könyve a Tora és annak magyarázata a Talmud,amely elismert, hiteles. Azokban nincs szó Lilitről.Azt írod :"Ha csupán legenda is az egész, akkor is létezik valamilyen formában és az én dolgom ezt a legendát életre kelteni." Szerintem nem is annyira önbizalom, mint demagógia, mert ahhoz, hogy egy rege életre keljen szakembereknek kell eldöntenie. Abban biztos lehetsz,hogy mindez a klubtól távol áll. Öncélú kijelentések voltak eddig is jócskán, hisz Gheorghe Funar is Jézust egyenesen dáknak írja le,a tanulmányát megjelentette, de ki figyel fel rá, úgyszintén Mircea Dinescu nagyanyja is azt mesélte unokáinak, hogy Jézus becsületes tiszta érzelmű román volt és a zsidók megölték.Nem kizárt dolog,hogy több évszázad folytán esetleg lesznek folytatói és újabb szekta termőtalaja lesz, hiszen a kereszténység Európából indult és Amerikából csapott vissza különböző elszektásodás formájában :Jehovisták, pünkösdisták, szombatisták, Üdv Hadsereg és ki tudná felsorolni.Nekem nem kell bizonyítanod, én megmaradok hitemben,melyben születtem, felnőttem és esküt tettem rá.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Hulott a nép megint , de zongoristát hol zongoramüvésznek, hol meg zongoramesternek hivod , nem lehet egyszerüen csak zongorista ?

Válasz

C.C c üzente 8 éve

Igazából nekem nem az a problèma, hogy nem elèg rèszletesek egyes jelenetek. Szerintem azal nincs baj a tempóval sincs, bár lehetne picit lassab, hogy az olvasonak könnyebb legyen befogadni az esemènyeket.
Amit èn hiányoltam az emlitett kèt jelenetnèl az a hatás erősège, úgy èreztem, hogy egy- kèt jelenetnèl benne hagytál amit minden bizonyal kitudtad volna írni, mert az alapot te csináltad. Csak nem jött ki. Átírásal majd szerintem simán tudod orvosolni mikor kèszen vagy ès uutána majd neki esel. De szerintem rèszletesègèben az elèg ami van, nem szeretem azt mikor az ember minden rèszletet bele tesz a sztoriba ès ezel azt akarja bizonyitani, hogy mennyire felkèszült. Nèha hajlamosak unalmas dolgokat bele írni amire senki nem kiváncsi. Pèldául x lemegy a boltba... Uncsi :D Mondjuk hosszu sztorinál nehèz megtalálni a tempot ès mi az ami kell ès mit kel kidobni. Persze fontosak a rèszletek.
De ilyenről it nincs szó csak a hatás ami lehetne erősebb.

Az utána járas fontos dolog emlèkszek èn is kutakodtam ès sok új dolgot láttam az interneten :D :D

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Köszönöm a segítséget és a véleményeket!

Béla lehet az írásokon nem látszik, de valóban minden állításomnak, kutakodás volt az előzménye. Ha mégis úgy látszik, hogy csak a hasamra ütve írtam az egészet, az azért lehet, mert nem adok az írásban terjedelmes magyarázatot. Például Lilitre, de mivel ez egy fantázia témán alapuló írás, szerintem nem is kell különösebb magyarázat. Itt a lehetetlen is lehetséges!
Ami a neveket illeti azokkal még boldogulok, de ha jól számolom legalább negyven szereplő jelenik meg az írásban, ez gondot okoz nekem is. Ennyi szereplő mozgatása meglehetősen nehéz.
Még egyszer említem, hogy nem veszem figyelembe azt, hogy mit gondol, vagy hisz a kereszténység a purgatóriumról, vagy az első emberpárról. Ha csupán legenda is az egész, akkor is létezik valamilyen formában és az én dolgom ezt a legendát életre kelteni!
Ami ugyan csak bizonyítja, hogy nem véletlenül írom a dolgokat, a póker jelenet. Én pókerezni nem tudok, de utána néztem és sikerült össze hoznom egy egyszerű jelenetet. Szerencsére helytálló, de voltak kételyeim.

Dániel valóban lehetett volna ütősebb egyes jelenet, de egyszerűen nem jutott több eszembe. Az elbeszélő tehetségem, meglehetősen rossz, szeretek gyorsan a lényegre térni, ez persze az olvasónak nem jó, mert nincs ideje elképzelni az eseményt. Próbálom korrigálni ezt a hibámat!

Még egyszer köszönet, mindenkinek!
Én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy továbbra is fenntartsam az érdeklődéseteket, hiszen általatok fejlődöm én is!

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

A cselekmény sodrásában felvillant első vallomásod, hogy sokat kutakodtál mielőtt hozzáláttál volna. Jól adod, már amennyire én értek hozzá.Bizonyára én magam nem tudnék tájékozódni az idegen nevek tömkelegében. De megemlítem, hogy Passuth László egy londoni könyvtárban mindössze két levelet olvasott a prekolumbián Mexikóról és annak hatására írta meg első történelmi regényét, az Esőisten siratja Mexikót. Sosem járt ott, de akkora hiteles és fergeteges sikert ért el, annyira hűen ábrázolta a mexikói múltat, hogy megkapta a legmagasabb kitüntetést az államelnöktől és két év ösztöndíjat. Miután haza jött írta meg Találkozásom Esőistennel. Vannak akik egyből ráéreznek a dolgokra. Szerintem az írásodnak jó a hangulata!

Válasz

C.C c üzente 8 éve

Szerintem is nincs gond a kártyával.
Amúgy nem volt rossz rèsz, bár kicsit azt èrzem hogy a ve kocsmai verekedèst ès talan mikor Haskell az őrsre èr azt egy lehetne feszesebbre írni. Ott mèg èrzèsem szerint nèmi feszültsèg rèsz jobban elfèrt volna

Válasz

William Morgenthaler üzente 8 éve

Szerintem ok, de más is szóljon hozzá.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Szeretnek felkerni valakit arra, hogy vizsgalja meg a pokeres jelenetet. Mivel en nem tudok pokerezni, nemtudom a jatek helytallo-e. :D Koszonet!

Válasz