William Morgenthaler üzente 8 éve

Beugrottam egyet olvasni, és egy ilyen jót találtam. Nem hiszem, hogy a témából ekkora terjedelemben ennél többet ki lehet hozni. Kedvelem az ilyen típusú öregeket, csak sajnos kevés van belőlük.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Köszönöm Eloise! Azt hiszem te kiteljesítetted, azt amit én itt próbáltam kinyögni. Valóban mindenki maga dönti el mennyire felel meg az elveinek az ilyen cselekedet. Azért is írtam úgy, hogy ma már tudom már gondolt, de nem írtam le, hogy mire is. Pontosan ezért, hogy ne erőltessem másra az én meglátásomat, mindenki maga döntse el. Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy elolvasta!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Ami nekem bejött vagy átjött ebből, az az, hogy időnként a fiatalság nem érdemtelenül tiszteleg az idős emberek előtt. Mert az, hogy valaki felett eljárt az idő, az egy dolog. De ennél sokkal érdekesebb, ahogyan és amiről mesélnek, mesélnének, ha meghallgatnák őket. Az öreg visszaemlékezése hangulatos volt, megvolt a maga bája. Persze, hogy nem örül senki annak, hogyha más is használja a feleségét, főleg nem egy nadrág kedvéért, de bizony én elhiszem, hogy vannak ilyen nők, hogy az urukért bármire képesek. Az pedig már egy egészen más dolog, hogy ez bűn vagy erény inkább. Szerintem egyik sem. Ez számomra a saját önbecsülésünk hiánya.

Válasz

K Petthi üzente 8 éve

Nekem is tetszett. Elöfordul, hogy nincs mondanivaló, pontosabban háttérbe szorítja a hangulatkeltés. Sztem ez sikerült

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Jól beszélsz, csak lassan! :D :D
Ez a lenyege, hogy megvitassuk az irasokat. Ezert nem kell senki megsertodjon. :)

Válasz

M M üzente 8 éve

Persze, bár szerintem minden íráson lehet vitázni, hisz mindenkinek más a vèlemènye ès az ízlèse...nincs ezel semmi gond, amíg èrveket tudnak az emberek felhozni.

Amúgy meg tènyleg az nem rossz írás amelyik vitát tud generálni :D :D

Nekem is volt règebben az oldalon olyan írásóm ami kisebb- nagyobb vitákat generált

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Minden esetre vitat kelto iras volt ez is es a Racionalis dontes is. Az is valami, nem? :)

Válasz

M M üzente 8 éve

Dehogy csalódtam.
Nem volt egy rossz írás, sőt ha magát csak az írást nèzük akkor azt mondom ez jó.
Másik, hogy nem nyálas , szórakoztató maga modján. Nèzd a hangulat át jött szóval ez jó.
Szóval nem csalódtam ès nem bántam meg, hogy olvastam

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Na, kritika a javából!
Sajnálom, ha csalódást okoztam Franco! Az öreg tényleg idős volt, mégsem lett walking dead story belőle. :D

Norbert valóban vannak helyesírási hibák. Nem akartam senkit beállítani, szentnek vagy becsületesnek. Ezt az olvasó dönti el.

Továbbá örülök annak, hogy ilyen változatos vélemények születtek. Ha az én véleményem számít, valahogy úgy látom a dolgot, mint Zoltán.
Természetesen nem örül egy férfi sem, ha ilyet tesz a felesége. Mások az életüket áldozzák fel azért, hogy a párjuk éljen, természetesen annak sem örülne senki, ha az életét adná valaki érte.
Szóval igen, én úgy látom, hogy ez nem gy nemes cselekedet a nő részéről, de szükséges.
Franko, az idős embereknek, gyorsan változik a kedély állapota. Kivétel Benny Hill ő mindig vigyorog. :D
Szóval összességében nem nagy durranás és szeretni is kell az ilyeneket. Tömörkény Istvánnak van rengeteg ilyen novellája a parasztok életéről és én előszeretettel olvastam mindig, annak ellenére, hogy nem történtek nagy dolgok. Maga a kornak, a helyzetnek és az egyszerűségnek is van varázsa.

Válasz

M M üzente 8 éve

Az hangulata nem volt rossz, de igazából annyira egyedinek nem mondanám. Ha magát az írást nèzük az nagyon helyèn volt ès sokkal jobban megvolt írva mint a másik írásod.
Elöször a címet prosztónak olvastam ès meg is örültem neki hogy milyen jó írás lehet :D

Maga a törtènetben szerintem semmi fèle tanulság nincs, bár règi idők szegènysègère jól jelenik meg de ez igazából nekem.csak második olvasásra jelent meg.
De igazából ennyi, elèg szètesetnek tünt, hogy a bácsi egyik percbe nevet másik pillanatban meg már nagyon komolyan nèz maga elè ès jön a nagy az igazság a nők règen mindent megtettek.
Hát igen ma már sokan nem szeretik hátso dolgokat...:D

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

"és meglehetősen nehezére esett a ház körüli teendők" - a többes szám miatt nehezére estek. Vagy pedig maradhat de akkora be kell fejezni a mondatot: ... teendők ellátása

"ha tehettem mindig be ütem magam hozzá és segítettem" - ezt a mondatot nem értem.

A hangulata nekem is tetszik, de a mondanivalóval nekem is gondom van. Ahogy Béla mondta, meggondolkoztató. Nekem igazából nem is sikerült rájönnöm. Szólhatna a becsületrol, a huségrol, de az asszony annak épp az ellenkezoje. AZ meg számomra teljesen abszurd, ha a férje miatt tette - szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, százból kilencvenkilenc férfi inkább gatyában sétál az utcán, minthogy a neje felkínálja a farát. Ez minden, csak nem nemes cselekedet, de lehet, hogy én vagyok tapasztalatlan. Nem lenne gondom, ha humorra épül, de nekem úgy jött le, mintha ezért tisztelni kellene az öreget. Hát nagyon nem ezt érted el nálam.

ui: szívesen olvasnám a regényedet, de sajnos nem érkezem. Pedig imádom a westernt, a horrort is, a fantasyt már kevésbé, de attól még jó lehet. Kevés western írás van itt, én megpróbálkoztam vele korábban, de sajnos nem sikerült valami jól, ezért nem is ajánlanám. Láttad a Bone Tomahawk c. Filmet? Remekül keveredik benne az általam említett két mufaj

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Köszi, hogy elolvastátok!

Válasz

Igó Krisztián üzente 8 éve

Nagyon jó hangulatú történet volt, tetszett ahogy a szereplőket ábrazoltad!

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Visszaemlékezés! Távol a hazától, a szülőföldtől ez ami megcsillogtatja szemünket,van amikor az öröm, esetleg a könnyek. Jól felépített, kiegyensúlyozott írás. Pergő, fokozza a kíváncsiságot, és adja a székely szokás ritmusát : vendégszeretet, segítőkészség, ami máshol ritka. A mondanivaló annyira burkolt, hogy valóban az olvasót gondolkoztatja meg! Egyetlen helyesírási hiba amit megemlítek, Kőhalomban dolgozott!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Érdekes kis mese volt,nem tudom hogy megcsalásnak minősül vagy nem, amenyiben nem az volt a főcél hogy "lefeküdjenek". Ha az volt hogy nadrágot
szerezzen férjének, akkor nemes cselekednek minősül. Akkor viszont MOzes bácsi nem volt a helyzet magaslatán. A cél szentesiti az eszközt!

Válasz