Ócsai Norbert üzente 7 éve

Óóó, Kék Arany! Értem már! :D Ötletes, és felettébb misztikus.
Ez a koncepció nagyon megragadta a figyelmemet,

Az Indiánok itt bizonyára többet tudnak, mint a sápadt arcú népség, ezért akarják elzavarni őket, s nem csak rosszkedv miatt.
Habár, ha egy egész város itt van, lehet egy kicsit elkéstek vele.

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Köszönöm, kedves Amie (remélem nem bánod, ha így hívlak :D)! Hogy ki jó ember és ki nem, ne ítélkezz elhamarkodottan, csak ennyit mondhatok. A látszat néha csal, itt mindenkinek megvan a saját keresztje! :)
Ha te is úgy látod, hogy fejlődtem, annak végtelenül örülök! :)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Imádom a seriffet, olyan jó ember. A történet szépen halad, a megfogalmazásod pedig egyre fejlődik, főleg a kék tetkós résznél vannak nagyon jó mondatok!

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Béla számomra is nagy öröm, hogy "földik" vagyunk! És egyet értek veled sajnos a mai Erdély nem az, ami egykoron volt, így a magyarság tényleg Székelyföldre korlátozódott mára. De kanyarodjunk vissza az irományhoz. Először is az igekötőkkel tényleg gondjaim vannak, már a suliban is volt. Ezt még most sem tudtam kinőni. De törekedek.
Már másodszor teszel megjegyzést a történelmi viszonyokról. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem egy történelmi iromány, így nem kell feltétlenül ragaszkodnom a valósághoz. Ez elsősorban fantasy, legalább is annak szántam, de azt mondják, hogy az olvasók döntik el azt. :)
Ennek ellenére válaszolok kérdéseidre, hisz ez a dolgom:
A klondike-i aranyláz 1897-ben tört ki a kanadai Yukon terület Dawson City nevű városának közelében, az alaszkai határ mellett.
Alaszkában 1898- ban tört ki az aranyláz.
De volt még számtalan helyen, íme néhány:
Kalifornia (kezdete: 1848. január 24.)
Colorado (az 1850-es évek vége)
Ausztrália (1851), az ún. viktoriánus aranyláz
Észak-Nevada (1850-es évek)
Brit Columbiában a Fraser Canyontól a Caribooig (Barkerville) (1858–1860)
Otago, Új-Zéland (1861 után), a Central Otago aranyláz
Kelet-Oregon (1860-as és 1870-es évek)
a Black Hills és Montana állam más területei (1863 után)
Transvaal, Dél-Afrika (1886), az angol-búr háború egyik kiváltó oka.
És a seriff-polgármester dolog. Valóban nem találtam bizonyítékot arra, hogy ezekben az időkben lett volna Dawsonnak polgármestere. Úgy néz ki, hogy a katonaság irányította a várost. De volt polgármestere és seriffje például Deadwoodnak!
Köszönet mindenkinek aki olvasta és a véleményeket is nagyon hasznosnak találom!

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Végre ezt is sikerült elolvasnom!Mindenekelőtt örülök, hogy földik vagyunk,de ne szégyelld Erdélyt a Székelyföldre szűkíteni,mert igazából az a mi hazánk. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy,mivel eléggé tagolt az írásod történetei,még inkább szűkíthetnéd a közlés terjedelmét. Igaz. akit érdekel így is olvassa, de szerintem rövidebb adagolásban nem fárasztó.
Ami lényegre törőbb, megfigyeltem,hogy az igekötőket a szó előtt is külön írod,íme néhány példa helyesen : átkutattam,kiindult, átölelte, megkerül,, megérdemelnie, ideterelem, odaért,kiderítsék,megtekintette,kizárta, megijedtek
. Úgyszintén egybeírjuk: bordélyfőnök,járókelők.
Nem írtam mindet ki, de a szöveget olvasva így következnek. Nem vagyok biztos benne, de tudtom szerint az aranyláz Alaszkában tört ki.Kiterjedt volna Kanadára is?

Válasz

Bodor Áron üzente 8 éve

"azok számára, akik éppen az utcán tartózkodtak, olyan látványban lehetett részük"

Ez így kicsit suta lett. Vannak benne hasonlók, amikor már szerkesztéssel kezded a mondatot, de talán félbehagyod, és máshogy fejezed be.

Ami szintén kicsit nehézkes, hogy néha túl gyorsan váltasz a szereplők közt. Még bele se mélyedek abba, hogy ki hol kivel és mit csinál, már másik szereplőt tárgyalsz.

Ezzel együtt is jól fonod a szálakat, és fenntartod az érdeklődést.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Ebben egyet értünk András. És ígérem hamarosan belevetem magam én is a te "Vacak világ"-odba és majd véleményezem. :)

Válasz

Kovács András üzente 8 éve

Én is sok kedvencből merítek, és szerintem ez így van jól. Nézel, olvasol valamit és inspirál, hogy ilyet te is akarsz alkotni. Egy csomó ihlet filmnézés közben csapott meg. ;)

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Bravo Stark sikerult megtalalnod a legjobb zenei alafestest a tortenethez es sikerult lebuktatnod! :D Bevallom tobb filmbol is meritettem ihletet, tobbek kozt a Tronok harcabol is. Azonban torekedek az egyedisegre. Igy meg igerhetem, hogy nem csak egy lopott tortenetet fogtok olvasni. Zoltan nem baj az ha nemtudsz mit kezdeni a kek fustel idovel majd arra is feny derul, remelem. Ezzel nem csak te vagy igy Andras is megmondhatja, hogy mar az otodik evadnal tartunk (ha jol emlekszem) a Tronok harcaval es meg mindig nemtudom hova tenni a "masokat". Mikor neki fogtam arra gondoltam, hogy mar annyi ilyen western tortenet van. Igy bele vittem egy kis kek fustot. Es voi la! Megszuletett a Kek arany! :)Koszonom, hogy olvastatok es kellemes idotoltest!

Válasz

Kovács András üzente 8 éve

Micsoda irónia, hogy olvasás közben Shocking Blue-t hallgattam. Sikerült megfognod a folytatással, jól alakítod a történetet. Nem tudom, azt jól érzem-e, de mintha (a fejezet cím ellenére is) lenne egy kis Trónok harca beütése. Szeretem a westernt, és te is jól írsz. Tetszik.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Hát bonyolódik a történet nem mondom, az indiánok földjéért, de azzal kékfüsttel igazán nem tudok mit kezdeni. Tetszik

Válasz