Ócsai Norbert üzente 7 éve

Igen, szembetalálkoztam a Vége felirattal :D Ne aggódj, reguláris leszek :)

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Jaj és még valami. Ha továbbra is, csak akkor jut eszedbe, ha új részt rakok fel, nagy bajban vagy. A mai volt az utolsó rész. :) :D

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Köszönöm Norbi! A továbbiakban, rövidebbek lesznek a részek és a hibák is elviselhetöbbek. :)
Remélem tetszeni fog a többi rész is.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 7 éve

Nah, keressük meg azt az aranyat! :D

Megláttam, hogy tettél fel egy új részt, és eszembe jutott, hogy még bizony erre is járnom kéne. Régebben még elriasztott ennek a résznek a hossza, de aztán, gondoltam minél tovább halogatom, annál később érek a végére; Így hát fogtam magam és leültem erre a bő negyvenöt perce.

Meglepően élvezetesnek bizonyult; És bár felettébb sok hibát és elírást találtam, ez a feltöltés azért mégiscsak hat hónappal ezelőtti, tehát azóta bőven volt időd fejlődni.

A további részek látom már darabokra vannak szedve, így velük gyorsabban tudok majd haladni, ígérem. :)

Összesítve, jó kezdés volt, és bizony megvoltak a pillanatok, amikor filmszerűen zajlott az esemény. Good Ol' Western!

Válasz

László Levente üzente 7 éve

Hát bele vágtál az arany kutatásba te is... :) Köszi az olvasást, jó szórakozást!

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Ó, kegyetlen :( Persze mindig is ilyen volt, és lesz is a világ. A jó emberekre nem vigyáz senki, a rosszak pedig kapva kapnak az alkalmon, hogy maguk mocskos érdekeire fordítsák a dolgokat.
Szimpatikus a seriff nagyon, és szegény kis William. Pörög a sztori nagyon, érezni annak a feszültségét, hogy valami civilizáció szerűséget kellene erőltetni egy olyan mikrotársadalomra, ahol a farkastörvények uralkodnak. Hát, kiváncsi leszek, hogy sikerül végül.

Az elején kifejezetten tetszett a kép, ahogy Haskell vs. az Atya rátekint a városra. Az egyik a mocskot, a másik valami vak szépséget lát. Ja, és amikor a részegek kelnek fel az árokból reggelente. :D

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

Oké, így már érthető. Akkor folytatom.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Haskell szándékosan nem szavaz, látván hogy rajta múlik Peterson sorsa. Annak érdekében, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy a halálát akarja (ha az A menüt szavazná). Inkább előáll ezzel az ötlettel, de ez már spoiler, ugyan is a kövi részben fejti ki döntésének okát! :)

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

Oké, de ha valaki ezt olvassa legelőször, lehet, hogy elmegy a kedve tőle. Folytatom egyébként, pláne, ha lesz még benne csavar.

Egy észrevételt elfelejtettem: amikor a seriff elmondja, miből lehet választani a tárgyaláson, akkor van az A menü: halál, meg a B: szabadlábra helyezik Petersont. De a végén 8 hónapot kap. Közben megváltoztatták a lehetőségeket?

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Alexis ez volt az első, a leghosszabb és a legrosszabb feltöltésem! Az ezek után következőkben mérséklődnek a hibák és kisebb darabokra van osztva. Természetesen nem azért dolgozok vele, hogy ilyen csonkán hagyjam. Amint végeztem vele elejétől kezdem és kijavítok minden hibát és átdolgozok egyes részeket. Sokat tanultam hála a tagoknak és fel is használom.
Természetesen szívesen fogadom a te észrevételeidet is.
Cooper gyerekkori kedvencem volt, csak a tájleíró és mesélő készségét nem sikerült ellopnom, ellenben a szereplők tömkelegét úgy néz ki igen.
Köszönöm, hogy olvastad!

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

A végére értem, legalábbis ennek a résznek. Csavaros történet, az biztos. Nagyon-nagyon alapos átdolgozást és javítást igényel! Ha fordítasz rá némi időt, akkor folytatom az olvasást.

Válasz

Alexis Machine üzente 8 éve

Üdv!

Elkezdtem és végig is fogom olvasni. Viszont igazuk van az előttem szólóknak, sajnos tényleg nagyon sok hiba van benne, ami megakaszt. Pl a vesszőkkel kapcsolatban, de tudod, mit nem értek? Itt jól írtad: ,,Seriff, mi járatban errefelé?" A többinél miért nem? Nem írok hibalistát, mert ahogy láttam, azt már megtette Norbert. A központozás témáját nézd át, kapj le egy könyvet a polcról és hasonlítsd össze az írásoddal. Én is arra kérnélek, hogy foglalkozz vele, ha komolyan gondolod, egy történet megírása nem fejeződik be ott, hogy a lap aljára írod a Vége szócskát. Sokkal több az utómunka, meg átfogalmazás vele, mint magával a nyers változat lepötyögésével/lekörmölésével. Persze türelmetlen az ember, alig várja a véleményeket. De gondolj bele: te sem mész ki reggel az utcára kócosan, pizsamában, csak azért, mert így keltél ki az ágyadból. Az írásokat is ki kell pofozni, mielőtt ,,harcba küldöd."

Hajjajj, nehéz ügy, mert amúgy jó a hangulata, azokat a filmeket juttatja eszembe, amiket gyerekkoromban néztem (anyám azt mondta: ezt nézed vagy mars aludni!).
Viszont nagyon sok infót kell egyszerre megemésztenie az olvasónak, ki kicsoda és mit csinál. Olyan ez, mint a régi Cooper könyvek, na azok végén (vagy elején?) mindig volt egy névsor a szereplőkről, meg a foglalkozásukról. Zavaró volt mindig lapozgatni, ha ki akartam bogozni a dolgot. Ez persze egy regény, és nem egy novella, sok szereplőnek kell lennie, persze nem kötelezően, de úgy általában jellemző ez rájuk.
Eddig ennyi jutott eszembe, ha végeztem akkor írok még egy összegzést.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Koszonom Norbert az oszinteseged! Nincs ezert harag. Sajnalom hogy csalodnod kellett. Valoban ez az elso resz tomve van hibakkal. De hala Belanak merseklodtek valamelyest. Nem all szandekomban megallni az irasban, szeretnem befejezni mihamarabb. Aztan a ti velemenyetek es eszreveteleitek alapjan kijavitanam, az egeszet.
Meg egyszer koszi, hogy belekezdtel!

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Hali!

Mint beszéltük, visszajöttem az elejére. Elolvastam ezt a részt, de sajnos csalódást kell okoznom. Nekem ez a stílus túl száraz, és amiért a westernt szeretem, azt nem találtam meg benne. Mivel előfordult már, hogy 1-2 rész után eldőlt, nem olvasom tovább az adott regényt, úgy érzem, nem lenne tisztességes, ha kivételeznék. Itt is így éreztem, ne haragudj érte. Azt tanácsolnám, húzd be a kéziféket, és írd meg rendesen, de az enyém csak egy vélemény a sok közül, nincs feltétlenül igazam. Ahogy látom, egész szép rajongótáborod lett, tehát miattam nem kell visszafogni magad. Írd csak! A kérdés az, hogy mi a szándékod a regénnyel? Mert ha komolyabb, akkor elengedhetetlen megtanulni néhány alapszabályt.

Jelenben kezded a mesélést, aztán indokolatlanul váltasz múltra. Előfordul, hogy egy mondaton belül is kevered az igeidőket.

Komoly gondban vagy a vesszőkkel. Megszólításnál a név elé tenni kell, tehát „Felkelni, Harry!”, „Igen, Mr. Haskell!” stb. Ez a kisebb gond, mert nem ront különösképpen a történet élvezhetőségén, viszont amikor a mondatokon belül tévesztesz, az már igen. Ugyanis nem egyszer megváltoztatja a mondat értelmét a helytelen vesszőhasználat. Egy példa erre: „kérdezte a vén kocsmáros kezét a kötényébe törülgetve. “ Rengeteg ilyen van, persze nem másolgatom ki őket, de ezzel valamit kezdened kellene. Megnézni a szabályt, vagy legalább hangosan felolvashatnád a kész szöveget, figyelve, hol hagysz ki szünetet, mert oda nagy valószínűséggel tenni kell.

Aztán ottvannak az egybeírt/különírt szavak.
„tönkre tesz”, “bekellett lássa”, “meg érkeznek”, “körül nézni”, “meg állt” stb.

“nem hiányzik neki az ilyen felfordulást keltő törvényhozók” - egyes szám/többes szám keveredés. Figyelmetlenség. Az író ne legyen figyelmetlen.

“szólt oda Mills, és közben arra gondolt, hogy létezhet-e olyan erős hit, hogy valaki a világ végéig utazzon, hogy egy kápolnát építessen az utolsó pénzére.” - mesélésben - nem viccelek - néha még az egyetlen egy "hogy" is sok. Ugyanis amikor csak lehet, el kell kerülni a használatukat, mivel ez egy elég gyakran előforduló szavacska minden írásban, illik hát lecsökkenteni a számukat.

Akadtak más észrevételeim is (azok a logikai bakik sem elhanyagolhatóak, amiket Béla megjegyez részről részre), de nem akarok túlzásokba esni, és tovább okoskodni. Valószínűleg nem is lennél rá kíváncsi. De szerettem volna megmagyarázni, miért nem fogom tudni tovább olvasni a történetedet. Nem pedig elsunnyogni, annak ellenére, hogy megígértem, belekezdek. Számomra ezek a hibák zavaróak, és nem tudok miattuk csak a cselekményre koncentrálni. Az szerintem megérdemelné a normális kidolgozást.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Kedves Bela, eloszor is koszonet azert, hogy el olvastad. Le dontottek a pohar tartalmat, pontosan igy irtam. Vegul is igy sem helyes de nyilvan ertheto. Ki fogom javitani, nem itt ez mar igy marad. Azt hiszem nagyon jol dontottem mikor megosztottam, igy a ti eszreveteleitek alapjan javithatok rajta es koszonet ezert is. Bevallom sokat kellett kutakodjak, hogy valamennyire elkepzeljem az ottani korulmenyeket es a helyszint. Pontosan nem tudom en sem a polgarmester-seriff dolgot de ki deritem. Hozza tennem barmi is legyen az igazsag ebben az ugyben, a polgarmestert mar nem vonhatom ki belole, legalabis abbol ami meg van irva. :) Hamarosan jelentkezem egy ujabb resszel es remelem szamithatok ratok, mint olvasok es kritikusok. :)

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Mindenekelőtt egyetértek Zolival,a következőkben szabd rövidebbre, mert könnyebben átfogóbb,és jobban tudod követni az eseményeket. Mind a párbeszéd, mind a cselekmény jól adja az amerikás hatást, de lenne két megjegyzésem. Nem kekeckedni akarok, de egy helyen a poharazgatást úgy érzékeled, hogy mindketten ledöntötték a poharat. Valamit ledönteni, nem kiürítést jelent, hanem felborították. A másik, írod, hogy seriff és polgármester, igen ám, de a seriff, angol szó, közigazgatási és bírói tisztséget betöltő egyén, az angol grófságokban és az Amerikai Egyesült Államokban. Nem ismerem a kanadai viszonyokat, de ahol seriff van, nem kell polgármester,mert a seriff mindenható. Nevetségesnek tűnt,de a 70-es években Izraelben a Likud párt győzött és Begin lett a miniszterelnök,aki csirájában meg akarta változtatni az izraeli vezetést, bővítette a minisztériumokat,államtitkárokat,aztán az Amerikai Kongresszuson felszólalt egy texasi képviselő, nehezményezve, hogy minek kell Izraelben akkora cécó,azt a három millió zsidót egy seriff is eltudja vezetni! Ennyit a seriffről. Remélem olvasni fogom a továbbiakban is.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Rendben Zoltan, remelem a kovetkezo reszt is el olvasod es kommentalod. Igy lesz meg alkalmunk tegezodni. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Légy szives és tegezz egész nyugodtan- itt mindenki tegeződik !

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Zoltan egyelore csak talalgatni lehet ki a tettes Peterson es William ugyeben. :) Koszonom, hogy el olvasta es meg fogadom tanacsat, a kovetkezokben kisebb reszleteket toltok fel. Remelem a het vege fele mar szolgalhatok is egy ujabb resszel.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Elolvastam, néha magával ragadott néha cserben hagyott. lehet hogy a figyelmem elsiklott valami felett, de nem tudom, hogy kiszurta le Petersont, és azt a sem, hogy ki ütőtte le Villiam -et. Hateheted tedd fel rövidebb részletek ben, mert akkor többeknek van ideje, olvasni. Per totál tetszik.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Kedves Eloise ez egy olyan hiba reszemrol amivel mar reg kuszkodok. Nem egy konyvet olvastam es tudom, hogy jobban kellene a karakterek es a szinhely bemutatasara koncentralnom. Sajnos a valo eletben is szeretek a dolgok kozepebe vagni. Mindenkepp orvendek, hogy nalamnal idosebbek es minden bizonnyal tapasztaltabb emberek olvassak kis muvemet, hatha tanulok a vitathatatlanul jogos es epito jellegu kritikakbol. Sajnalom hogy nem nyerete meg a tetszesed, talan majd a kovetkezo. :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Ahogy ígértem, jöttem olvasni. Nekem túl pörgős, nem igazán tudtam befogadni. Mindenesetre az jó visszajelzés a szerző felé, hogy többen is érdekesnek találják. Így kevésbé fájó pont nekem, hogy engem nem vitt magával a sztori. Sorry!

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Koszonom Robert a kommentet, orvendek hogy felkeltette az erdeklodest. Most elkezdhetnek magyarazkodni, hogy mi miert van igy irva, de ez nem lenne helyen valo ha elkezdenek itt magyarazkodni mint szerzo :D. Amugy is az mar spojlernek szamitana. Tehat turelem a kovetkezo resz valaszt ad mindenre, vagy meg tobb kerdest vet fel. :)

Válasz

Weaver Robert üzente 8 éve

Érdekesen kezdődik, kíváncsivá tett, habár néhol kicsit indokolatlannak éreztem egyes részleteket, de lehet később értelmet nyernek.

Válasz

László Levente üzente 8 éve

Köszi Áron, hogy el olvastad! Neked is Eloise, hogy legalább bele olvastál. Bevallom először írok ennyire terjedelmes storyt és először osztom meg másokkal. Igen lesz folytatás, de azt nem tudnám megmondani mikor. Áron, szándékosan írtam így, hogy homályos az emberek inditéka. Arra gondoltam, hogy így felkelti majd az érdeklődés. Természetesen a következő részben lesznek majd válaszok és újabb kérdések. :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

A bevezetőt elolvastam, de most rohannom kell, úgyhogy a későbbiekben folytatom tovább az olvasást!:)

Válasz

Bodor Áron üzente 8 éve

Nem volt rossz, bár kicsit néha nem értettem az emberek motivációját és cselekedeteik okát. Remélem a folytatásban lesznek válaszok. Mindenesetre felkeltetted az érdeklődésem

Válasz