Bencze Dániel üzente 8 éve

Mindenkinek köszönöm az észrevételeket. Reméljük, hogy minden véleményt hasznosítani tudok a regény formálásában.

A nevekről csak annyit, hogy szerintem egy Kovács Jóska például nem illik egy sárkányos, mágikus világba, hacsak nem Magyarországról szökött oda. Egy fantasy mindig egy másik világról, más értékrendekről, fajokról szól, itt még a nevek sem származhatnak szerintem a Föld bolygóról. Ez az oka, hogy ilyen bonyolult kitalált neveket használok. Sajnos meg kell tanulni őket, meg kell barátkozni velük. Ettől függetlenül megértem, ha valakit zavarnak. Újak, frissek, és tényleg nem egyszerűek.

A szöveget még átnézem technikailag, úgyhogy az valószínűleg fog változni pár helyen. Köszönet a meglátásokért.

Ó, és az ujj amúgy teljesen elkerülte a figyelmemet, de javítom.

Köszönet mindenkinek. Örülök, hogy ennyien olvastátok, írtatok. Elmondhatatlanul jó érzés ez nekem.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Nem szeretenék, még véleményt formálni vagy meg előlegezni a regényről. Jól inditassz, az anya áruló, ennyit tudunk eddig. Lassuk a medvét!

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Bár most, hogy jobban belegondolok, a látni vél kifejezést inkább akkor használnám, ha csak azt hiszem, hogy láttam valamit. Tehát megvan az esélye annak, hogy amit láttam, az csak a képzeletem szüleménye, halucináció. Így viszont már nem biztos, hogy helyesen használtad. Jó kérdés. Én még mindig afelé hajlok, hogy elfogadható, főleg, mert a nyelvezetbe passzol. Valaki? :)

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Én is olvastam. A régimódi szöveg tetszett, épp ezért engem nem zökkentett ki a "látni véltem" kifejezés. Látni véltem=láttam. Ez helyes, én is használom néha. Az ujjlevágásnál viszont egyetértek Kate-tel, nincs hirtelen bekövetkező vérveszteség. Ott inkább a sokktól, a látványtól lehetne kába szerintem, de semmi esetre sem a vérveszteségtől.
A nevek sajnos engem zavartak. Tudom én, hogy nem trendi magyar nevekkel fantasyt írni, de ezekbe egyszerűen bele akadtam. Nem tudom, hogy lehetne, vagy hogy egyáltalán kellene-e ezzel kezdeni valamit, lehet, hogy nem. Csak elmondtam, hogy engem kizökkentettek, egyszerűen képtelen voltam ezeket a neveket emberekkel párosítani. Egyelőre persze

Válasz

Kate Pilloy üzente 8 éve

Olvastam, hogy ez az első része egy induló regények. Nehéz beindítani egy regényt, hiszen annyi mindent akar az író elmondani azért, hogy utána már az olvasó is ott tartson gondolatban, ahol ő. Ezt jól megoldottad, én nem mondanám, hogy az eleje uncsi.

Mindig a rossznak tűnő szereplő mellé állok, szóval szurkolok az anya igazáért, és megjegyzem három levágott újból nem ömlik a vér annyira, nincs akkora vérveszteség és nem ájuldozhat, hacsak nem bírja a vér látványát. De ez csak zárójeles megjegyzés, nem lényeges.
Ami talán fontosabb: volt bennem egy kavar a történtek és a szöveg miatt, kissé régimódi a szöveg, miközben a leírás nekem ezt nem tükrözi. A régimódiság nekem itt jelenik meg, eme mondatokban: "követte azt három ujjának három vérző darabja"
"sürgetve szólt énhozzám", "keresztül tán meg is kaparinthat"

Két helyzettel nem tudtam mit kezdeni:
"Eleget tettünk a parancsnak, de döbbenetemre csak énrám került béklyó, anyámra aligha" - aligha? Ez valóban illik ide?

"Nemsokára látni véltem" - láttad vagy nem láttad, vagy mit jelent ez a mondat?

Nem kötekedem, csak hozom a formám! :)

Egyébként nekem is tetszett, bízom benne, érezted a szavaimból.

Válasz

Bencze Dániel üzente 8 éve

Ó, jaj!
Elárulnátok, miért kedvelitek úgy az anyát (csúnyább nevén Graduriát)? Csak azért, mert szerintem a saját fiát elárulni azért csúnya dolog volt, tehát komolyan azt hittem, utálni fogjátok. Komolyan, kíváncsi lennék, miért kedveltétek meg. (igen, ez egy burkolt közvélemény kutatás :) )
Köszi, hogy olvastátok, írtatok.
Üdv:
Dani

Válasz

Tot Hanna üzente 8 éve

nekem is az édesanya a kedvenc :) persze a sztori is jó!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Elolvasva az első fejezetet ,,tetszett,, még egy kicsit furák a szereplők neve de gondolom megbarátkozok ez még csak a bemutatkozás ,,köszönöm hogy olvashattam ,,

Válasz

Bencze Dániel üzente 8 éve

Addig a bizonyos pestisig nem is történik igazán semmi, csak bevezetés van, hogy tudd, ki kicsoda. :)
De örülök, hogy a többi tetszett. Egyébként tényleg kicsit németesre vettem a neveket.Mivel tanultam a nyelvet, gondoltam, kicsit normálisabb lesz a hangzás, mint mondjuk a másik regényben.
Köszi a véleményt és azt, hogy olvastad.

Válasz

Bányik Zoltán üzente 8 éve

Elolvastam a fejezetet, hisz szeretem a fantasy történeteket (a címkéket szerintem kibővíthetnéd). A nevek első ránézésre tetszettek, nagyon kreatívak, de olvasás közben olyan érzés kerített a hatalmába, mint a német nyelvnél, és ez kicsit rontott az összképen :D. A végén a karaktereket már úgy hívtam, hogy a főszereplő, az apja, az anyja, stb., tehát behelyettesítettem, mint egy egyenletnél. Na, de a lényeg: A történet eleje a pestisig nem tetszett, utána viszont igen, főleg az árulás, és a kedvenc karakterem is az édesanya lett. Kíváncsi vagyok, mi lesz vele :D.

Válasz

Bencze Dániel üzente 8 éve

Kedves Smith!
Jó újra itt lenni, örülök, hogy tetszik az iromány.
Nos, a kérdéseidre válaszolva: a neveket én találtam ki. Ebben sajnos nem vagyok túl jól, ezt be kell látnom, de a fantasy már csak ilyen. Én is találkoztam fura nevekkel. Folytatás pedig lesz. Ez tulajdonképpen regénynek készül. Ez csak az első fejezete.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Üdv újra itt Dani! Tetszett az írásod a nevek ellenére (elég zavaróak nekem, annak ellenére is, hogy leírod, hogyan kell őket ejteni), bár ez adja neki a sajátos hangot, eredeti, eddig még nem találkoztam hasonlókkal. Te találtad ki őket? Lesz folytatása?

Válasz

Bencze Dániel üzente 8 éve

Kedves Írótársak!
Végre megérettnek éreztem az időt, hogy visszatérjek ide. Hoztam is egy új regényből egy fejezetet. Várom a hozzászólásokat, meglátásokat, hiszen ez még egy kezdetleges változat. Remélem, innentől kezdve rendszeresen tudok majd írni/olvasni
Üdv mindenkinek:
Dani

Válasz