G. P. Smith üzente 8 éve

Köszi Norbi a javítást is! Nagyon hasznosak a te észrevételeid IS!:)

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

"Tess kék pillantását szemlélte" alatta két sorral pedig: "kérdezte Theresa, átható pillantását a férfira szegezve" -szerintem a második helyett lehetne "tekintetét" a szóismétlés elkerülése végett.

Nekem a vége tetszett inkább, Trevor belépésével és a váratlan fejletépősdivel :) Majd olvasom tovább.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Igen, teljesen jól tudod, a filmes idézetek között találtam. Valószínű, hogy a szereplő színész miatt merték beletenni, jól passzolt a pimasz modorához, így tehát az alakítás, főleg az eredeti nyelven eltalált hangsúly miatt nem volt zavaró.

Liához hasonlóan magam is várom a folytatást!

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Csak annyit, hogy a sorozatban valóban volt rá példa, hogy Damon "fikázta" a Twilightot, de a könyvben nem volt ilyen. Hiszen, akkor a Twilight még nem is létezett, mikot a Vámpírnaplókat kiadták. Ha jól tudom:) Téma részemről is lezárva. :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

" ...nem hiszem, hogy baj, ha hiányzik az alázat egy olyan művel szemben, mint a twilight." Még szerencse, hogy ezt senki sem említette, kérte, várta... :) Én sem gondolnám, hogy baj lenne. Azt sem tudom, hogyan lett ennyire kiemelve szerencsétlen már-már cikis Alkonyat, hiszen ez esetben is csak egy másodlagos vagy még annál is jelentéktelenebb szerepet kapott a hozzászólások között, a hangsúly az általam felvetett és szubjektív véleményezésemben a Vámpírnaplókon volt. (Egy másik, talán jóval cikisebb könyvön. A siker csak egy darabig tartja a tenyerében a felkapott és erre a célra kiválasztott írásokat, mivel kell a hely a következő ajnározásához. Csakhogy ez is olyan, mint az a piramis-séma, ahol legalul foglalnak helyet emlékeim szerint az 'alja' nép vagy a nincstelenek, és a csúcson mindig a fáraó. Soha sem változik a felállás, bármennyire is lehet értelmesebb egy 'senki' a nagyúrnál.)
Az alkonyatos megjegyzésem is kimerült annyiban, hogy nem tartom ildomosnak - főleg direkt módon nem - megemlíteni egy amatőr írásban egy mégiscsak - frusztráció ide vagy oda - világsikert elért alkotást, egyébként a negatív reklám is reklám. (Az már megint csak más kérdés, hogy miért lett az, világsiker, és ez miért nem lesz vagy lett az. Ez semmiképpen nem ízlés vagy tehetség dolga, ez kőkemény üzlet, amihez nem érteni kell, egyszerűen jó helyre születni.)
De én is tévedhetek, a minap ugyanilyen utalásos pár sorra bukkantam a Vámpírnaplók eredeti szövegében, mint amilyen itt is volt a 'ragyogásról', ott is az Alkonyat sorozat lett 'fikázva'. Szóval hajrá, semmi nem lehetetlen, semmi sem tilos, mindet lehet, mert így is úgy is megtalálja a célközönségét minden alkotás, főleg, amik az olvasói közönség elé tárulnak. Viszont egy író, én legalábbis jobban örülök annak, ha a hozzászólásokban a könyvemről esik szó, például pár utalás arról, hogy hogyan hatott, mely szereplők szimpatikusak, ilyenek, mint 'megvédjük' kívülállóként, ami a szerző dolga. Nem szeretném, ha félreérthető lenne ez a kis eszmefuttatásom, ezért már most jelzem, hogy a továbbiakban, utalva az utolsó mondatra, én csakis a művel foglalkoznék, nem szeretném sem dobálni, sem elkapni a labdát a hozzászóló emberkék között, mert dűlőre valószínűleg sohasem jutnánk.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Ebben egyetértünk, Lia:) Este felteszem a folytatást!

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

Eljutottam én is ide. Ez a mester hármas valóban emlékeztet egy másik történetre, így az utalások helytállóak, nem hiszem, hogy baj, ha hiányzik az alázat egy olyan művel szemben, mint a twilight. Nekem ez jobban működik (bár az említett könyvet nem olvastam, csak a filmet láttam). Izgatottan várom a folytatást! :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Elolvastam, nagyon nem is tudok mit hozzáfűzni, mivel elemezgetéshez, boncolgatáshoz kevés volt a terjedelem, de a középrésznél az a kis romantikus jelenet önmagában is tetszett.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Köszönjük!

Válasz

Igó Krisztián üzente 8 éve

Én nekem megvan maga a könyv, el is olvastam és tudom a végét..........de csukva tartom a számat! :)
Annyit mondhatok, hogy rendkívül jól összerakott történet, izgalmas jelenetekkel és megdöbbentő részletekkel! Csak ajánlani tudom mindenkinek, még aki nem is rajong az ehhez hasonló műfajért!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Hát persze! - járatlan vagyok az ilyen vérszivó szerelmi ügyekben!

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

A vérét adta a szerelemért:D

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Hát igen az is volt csak egy kicsit furcsán, belemélyesztette fogát a meg vágott húsba és szivta. Én még az emberi romantikus jelenetet nem tudtam elfelejteni, ja igen és meg is mondta , hogy szereti !- nagy nehezen.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Uraim...és a romantikus jelent Tess és Will között???

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Hát kérem szépen, megy itt az öldöklés mint a karikacsapás!

-Ott a vége felé van egy jelent = jelenet.

Válasz

Bodor Áron üzente 8 éve

Elnézést hölgyem, bekapcsolva tetszett felejteni a húsdarálót :)

Válasz