Amie Mon üzente 7 éve

Az sem mellékes, hogy a halál tényével ismertetsz meg minket, vagy a meghalás "reccsenésével"...váá, és tegnap láttam is egy széttoccsantat, szerintem a kutya.

Nem, én nem gyilkolok... Sem szúnyogot, és finnyogva nézném, ahogy a csirkecombot eszed, és nem eszek húst sem, de nem kell nem tudom mennyit vitatkoznunk ezen, mert amúgy meg fontos a húsevés. :D

Válasz

Bodor Áron üzente 7 éve

A "túl vagyunk"-ot úgy értettem, hogy már említésre került. Eszter férje, pontosabban a fiú, akinek a nevében a lány férje, vagyis anyósa...
Azon egyrészt Ági nem tudott túllenni, másrészt a 4.xx részekben még visszatér a cselekménybe a kérdéskör.

Az állatok gyilkolása kimeríthetetlen vitaforrás lehetne.A téged megcsípő szúnyog sok szempontból hsonló a megélhetésed veszélyeztető csigára. De beszélhetnénk vegetarianizmusról, krisnásokról, mittudomén. Egy jó rántott csirkecomb mellett :)

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

A halálhoz nem lehet hozzászokni, talán a lavina effektusról is írtam ehhez kapcsolódóan. Az állatok szenvedése, azt meg egyáltalán nem... Nagyon védtelenek - mármint nyilván nem egy nagymacska. Tudom, hogy indokolja, hát... A farkastörvények...
Egyébként rengeteg nálam a csiga, béka, gyík, még pocok is, vakond, süni is van... De zöldség is :))

Válasz

Bodor Áron üzente 7 éve

A csigás dolgot konkrétan fóliasátorban tanultam egy gazdától, és Péter ugyanúgy indokolja. De a téma nem kerül elő többet. Ha most hirtelen jól emlékszem, négy emberi halálesetről van szó a regényben, ami jelentőséggel bír. Ebből kettő nem természetes, és egyiket sem a szereplők okozzák (közvetlenül). Az egyiken már túl vagyunk.
Péter én Nóra kapcsolatában fontosak lesznek még állatfajok, de nem a halálukkal...

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Hacsak nem lesz belőle csiga-sorozat-gyilkos, azt nem fogják az idegeim kibírni XD

Van több hiba is, igen, ebben lehet, hogy azért láttam többet, mert jobban lekötött, de lehet, hogy ennek nincs köze hozzá, csak kigyűjteni nem volt időm, de szerintem nem is kell, úgyis tudod te is.

Tök jó a jellemrajz. Érezni, hogy Péter kissé feszültebb, zárkózottabb, görcsösebb. Nóra laza, de nem szemérmetlenül bugyuta :)) Aranyosak.

Válasz

Bodor Áron üzente 7 éve

Örülés van :)
Remélem Péter és Nóra többi randija is tetszeni fog.

A "???"-t megvédem, a "Péterben egy picit..." mondat valóban...
Az elmúlt 2 hónapban ezt a regényt javítgattam. Készítek belőle egy 1 file-os verziót, ami e-boom olvasóval vagy hasonlóval fogyasztható. De akárhol visszamegyek a szövegben, mindig van hiba...

Válasz

Amie Mon üzente 7 éve

Vitatkoztam volna ubi ügyben, mert sosem szúrt még meg saját, "lesimítatlan", de idén... Tiszta kaktuszok nőttek.

Voltak olyan részek, ahol a túlmagyarázás hiánnyal tátong... Pl. az étterem. Az, hogy minden étteremnek a hangulatát a berendezési tárgyak adják, ezt így konkrétan felesleges leírni, triviális, és ilyesmi üres mondatokkal írod le, ami nem láttatja.
A borrendelés is, ott is levegőben függ, túl távoli, ahogy a lány beszél.

Az évek számán való találgatás viszont nagyon jól sikerült!
Különösen tetszett a "színjáték". Egyszerűen félelmetes, hogy még a valóságban élő emberek is megragadják a fantáziálás lehetőségét. Jó volt nagyon, aranyosak voltak!

Na, a csigagyilkolásnál én kiszerettem a srácból... Áú. Kegyetlen volt!!! Reccs. :(

"- ???"

Ez meg mi a lófütty??? :D Ilyet nem lehet egy regényben :)))

"- A múltkor a korom, most a súlyom?" :)))))))))))))))) És a fenék bámulós beszólás abszolút flört már :)

Amikor egy kicsit nem mozdulnak és Nóra mosolyog, azt a pillantást kicsit lehetett volna érzelmesíteni :)

Olló :D :D :D A gombnyomásnál már előretekintőbb Péter, hogy az "óvatosan" szóval kezdi :))

"Péterben egy picit lefagyott az agya."
Ez egy megdöbbentően ronda mondat!

Összességében nagyon tetszett. Péternek sikerült utolérnie a lány könnyedségét, izgalmasra is sikerült a második randi.

Válasz

Bodor Áron üzente 8 éve

Kedves Zoltán! Érdekes megközelítése író és műve szimbiózisának.

A terjedelmi tagoláson már nem változtatnék. A regény egyébként egy általam nyitott blogon heti rendszerességgel jelentkezik, és 3.01-nél jár. Úgy döntöttem, nagyjából dupla tempóval (heti 2 poszt) utolérem itt, aztán szinkronban futnak. Lassíthatok, ha van rá igény.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 8 éve

Úgy is lehet mondani , de nem feltétlenül. Én úgy fogalmaznék , hogy aprólékos, és minden rezdülésre kitér. Talán nem is tehet róla mert a mű sodra átvette az irányitást föllötte.Nekem tetszik, de még jobban tetszene , ha rövidebb részleteket tennél fel és akkor ha egykét nap nem vagyok akkor is utóltudnám érni magam rövid idő alatt. Jó a beszélőkéd!

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Nekem kicsit vontatott volt....ne haragudj, de így érzem. Egy párbeszédes résznek sokkal gördülékenyebbnek kellene lennie. Olvasom kitartóan, hogy hátha... de eddig még nem...mindig ezt érzem. lehet, csak velem van a baj és nem az írással. Kíváncsian várom a többi véleményt!

Válasz

Bodor Áron üzente 8 éve

Ezt most kivételesen akár háromba is szedhettem volna, de nem volt szívem.

Válasz