Hikawa Liani üzente 8 éve

Köszönöm, erre ezt tudom mondani. Alapvetően érdekelnek a kihívások, de azzal, amit írtál, megtisztelsz. =)

Válasz

Molnár István üzente 8 éve

Bármilyenben. Az írói szabadság nyirbálása lenne, ha olyat javasolnék, ami behatárolja fantáziádat, korlátozza az ihletet. Jól írsz és ez az elsődleges, amiért olvaslak.

Válasz

Hikawa Liani üzente 8 éve

Köszönöm szépen! Nagy elismerés, mikor a téma nem, de a stílus megfogja az olvasót, s annak ellenére is végigolvassa, hogy alapvetően nem az ő műfaja a történet. =) Szeretek realisztikus lenni, ha misztikust vagy fantasyt is írok, szeretem, ha az olvasó úgy érzi, akár igaz is lehetne.

Örülök, hogy elolvastad és hagytál hozzászólást. Milyen témában látnál szívesen? =)

Válasz

Molnár István üzente 8 éve

Csak úgy belevágtam, és egyvégtében elolvastam. Elég hamar rájöttem, hogy ez nem az én műfajom, legalábbis nem tartozik a kedvenceim közé, akkor már inkább SF-et olvasok. Nem hagytam abba az olvasást, mert egy jól megírt történet elkapja az embert és nem engedi kiszállni. Jobb mint amilyen fantasykat eddig megnéztem.Emberközeli, realisztikus, amíg olvassuk talán még hiteles is. Ilyen kitűnő stílussal más témában is tehetséges maradnál. Üdv.

Válasz

Hikawa Liani üzente 8 éve

Én mindig a farkasokkal vagyok, a vámpírok abszolút taszítanak. =D Ez van, egy macskafarkas nem vélekedhet máshogy. ^^

Örülök, hogy tetszett, van még sok írásom, amiben a farkas burkoltan vagy nyíltan felbukkan, szimbólumként is rengeteget használom. =)

Köszönöm, hogy olvastad és hogy hozzászóltál!

Válasz

Pető Róbert üzente 8 éve

Jól van ez így. Én végigolvastam egy ülésben, a történet olvastatja magát. És tényleg, az ezerszer lerágott lycanthroph témának ad egy kis drámai mélységet, egy kis fűszert. nagyon jól tálaltad. (Na jó, elfogult vagyok, mivel nekem ez az egyik kedvenc témám...)

Válasz

Hikawa Liani üzente 8 éve

Túl sok a vérfarkasos sztori a piacon, ezért, pedig én sehol sem neveztem őket vérfarkasnak. Metamorfok, olyan emberek, akik képesek farkassá alakulni és bírnak az állat fejlett képességeivel, semmi több, nem marcangolnak embereket, nincs szükségük a teliholdra... Na mindegy. =)

Megkaptam, hogy ebből egy pofás regényt lehetne írni, és ezen gondolkodtam is egy rövid ideig. A kutatásról, mint olyanról elég keveset tudok, ezért vagy nem állja meg a helyét, amit írok, vagy kihagyom és akkor hiányérzete lesz az olvasónak. Azt életszerűnek tartottam volna, hogy Oyra ragaszkodó lesz a főhősömmel, hiszen a farkasok egy életre választanak párt, de a gyerekek nem, számukra az apjuk egy befogadott falkatag, akit megtűrnek, ezáltal iszonyatos dráma kerül középpontba, amiben a kölykök nem tudnak mit kezdeni megöregedett, ismeretlen apjukkal. A fickóm még elmotorozik egy darabig az életben, ám akárhogy is erőlködik, az én fejemben ezt a fajt nem lehet megmenteni, mert olyan, mint az öszvér, önmagával képtelen a szaporodásra, ráadásul minél messzebb kerül az őseitől vérvonalban, annál jobban hígul a DNS-ük, tehát néhány generáció, s még kevesebb képességük marad fenn, elvesztik az átváltozást, majd valamivel később tulajdonképpen emberek fognak születni a családban egy-egy érdekes képességgel. Évszázadok, de utalok rá a történetben, hogy ez a saját lineám, még ha meg is hagyom az olvasónak azt a szabadságot, hogy pozitív véget adjon a történetnek a jövőben. =)

Szóval akkor miről is szóljon a regény? Arról, hogy drámák vannak? Arról, hogy meghal a jelenlegi történet főhőse, telnek az évtizedek, hígul a vérvonal, eltűnnek ezek a csodás képességekkel bíró emberek? A harcról a korcsok és a farkasok közt? =D Nekem igazán egyik lehetőség sem tetszett, meg nem is akartam regényt írni ebből a témából. =) Ha pályázatra vagy kihívásra írok, eltervezem, mennyi legyen a történet, s igyekszem megtartani a keretet, a fő vonaltól nem térek el. A regényeim mások, azoknak meg van engedve, hogy egy-egy karakter felrúgjon mindent és miatta újra kelljen tervezni a folytatást, esetleg a befejezést. =D

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

Érdekes történet volt. Nem értem miért pontozták le a farkasokat, pedig az volt benne a legjobb. :D

Azt nem csodálom, hogy hiányolták a folytatást, egész érdekes történet, ki ne olvasna róla még szívesen?

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Én köszönöm, hogy megosztottad velünk! :)

Válasz

Hikawa Liani üzente 8 éve

Elnézést, ha túl hosszú lett. ^^;; A rövid történeteimet nem szoktam szétdarabolni, úgy 10.000 szó után szoktam részekre vagy fejezetekre szedni egy sztorit, ez meg 5.000 szó. ^^;; Később ügyelek erre!

Nincs folytatása, ez ennyi. =) Szándékosan feldobtam a labdát és az olvasóra bíztam, lecsapja-e. Én úgy érzem, felesleges azt taglalni, hogyan kutat, van-e kiút a farkasok számára, főleg, mert a linea elég egyértelműen arra vezet, hogy kipusztuljon a faj, de nem akartam letörni vele senkit, hogy nem hagyom meg neki azt a szabadságot, hogy a faj megmenekül, a család egyesül és mindenki boldog. =)

Nem értem el vele helyezést, lepontoztak a farkasok téma miatt, hiányolták a történet folytatását.

Köszönöm, hogy elolvastad és a hozzászólást! =D

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Végigolvastam. Gondolom, van folytatása is. Megkérhetlek, hogy rövidebb részeket tegyél fel? Szerintem akkor biztos többen elolvassák. Érdekes a történet, az elbeszélés viszi előre az eseményeket. Jól oldottad meg a feladatot, sikerült helyezést elérned vele?

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Ez egy nekifutásra túl hosszú. Amit eddig olvastam tetszett. Jól írsz.

Válasz