G. P. Smith üzente 8 éve

Norbi, vettem a lapot :) Béke van:)

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

Azért a Pride sem olyan már mint régen, azt jegyezzük me. Valóban ízléstelenül indult évekkel ezelőtt, de egyre jobban eltűnnek ezek a magamutogatók, és ma már eléggé letisztult (elfogadottabb is lett). Szerintem a meleg közösségnek is ki kellett forrnia ebben az országban. Én is utáltam régen, de most már semmi bajom a meleg büszkeség napjával.

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Béla, itt szerintem nincs vita. Miért is lenne, senki nem kérdőjelezte meg a másik értékrendjét, én teljesen elfogadom mind a másságot, mind azt, ha valaki erről akar beszélni. Én személy szerint nem kívánok, mert úgy érzem, így is túl van lihegve kicsit a kérdés. Ezt beszéltük már, úgy emlékszem, mert te említetted, hogy az egyik kedvenc témát, azt hiszem írtál is már ilyen történetet. Akkor mintha mondtam volna, hogy nekem is azokkal van bajom, akik felvonulnak, azaz a divatmelegekkel, akik pont azokra hoznak szégyent, akik el akarják magukat fogadtatni. Ha pedig az irodalomnál maradunk, én jobb szeretek olyan történeteket olvasni, amik témájában is közelebb állnak hozzám, lekötnek. Szerintem érthettő, hogy ami nem, arra nem kívánok időt fordítani. Ez persze változhat, látom, pozitív vélemények érkeztek. Nem tehetek róla, ha egy írás két férfi együttlétével indít, nálam az azonnal elcsúszik, mert tudom, hogy olyan lehet a tartalom, amit bár nem ismerek, lehet nem is akarok jobban megismerni.
Andi kérdésére pedig próbáltam komolytalanul válaszolni, egyáltalán nem volt gondom a hozzászólásával, ha esetleg ezt tükrözte volna a válaszom.

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Nem szeretném bővíteni a polémiát,de itt az Andi költői kérdésére hadd hivatkozzak én is.Kolozsvárott diák koromban az egyik kávézóban meg volt a diákok törzs asztala,ahol mindenféle "gus",pedagógus szexológus,teológus pszichológus,szociológus találkozgattunk,és egy alkalommal amikor már eléggé nyíltan szivárgott be a nyugati értelmezése a másságnak,mi is megvitattuk egymás között. Persze én csakis a saját véleményemmel terítékezem.Ugyanis mind a Biblia,MIND AZ EGYHÁZ KÖRMESZAKADTÁIG TILTAKOZIK A MÁSSÁG ELLEN.Pál apostol hímringyóknak nevezi,az Ószövetség tiltja a férfi férfival való bujálkodását.Viszont itt is találunk rózsaszín burkolatot, mert Jónathán szerelmes volt Dávidba haláláig,frappánsan megjegyzi,hogy a szerelem lelki ragaszkodás volt. A Teremtés könyvében azt írja,hogy Isten az embert saját képére, a maga hasonlatosságára teremtette férfinak és nőnek.Ezek is férfiak és nők,nem hinném,hogy Isten a saját képére selejtet is teremtett volna. Mindaddig, amíg tökéletesen alkotó emberek és a hálószoba titkaikat megőrzik senkinek sincs beleszólása. Gondoljunk a művészetek kimagasló nagyjaira,Gide Victor Hugó Csajkovszkij, Cavaraggio,műveik után senki sem ítéli el másságukért. Persze én is amikor felvonulnak ízléstelenül a szivárványszínű lobogó alatt és kérkednek másságukkal beállnék a tömegbe mely záp tojással és rothadt paradicsommal dobálja az ilyeneket.
Ugyancsak a kerekasztal társaságban egy pszichológus lány társunk véleménye az volt, hogy ha a zsinór másik oldalán boncoljuk az ízlésességet, szerinte két férfi kapcsolata nem elitélendő már csak azért sem mert a beteljesülésig tudnak szeretkezni,viszont két leszbikus csak ízléstelenül felizgatja egymást és annyi.
Véleményem szerint mindannyian közöttünk élnek,van sok értékes alkotó közöttük,nem tehetjük,hogy lehajtott fejjel elmegyünk a téma mellett mintha nem is létezne.Persze foglalkozni a civilizáltság magas színvonalán érdemes,nem sértő és megalázó formában.

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

"Fiúk, Norbi és Adrián! Egy dolgot áruljatok el! Miért rosszabb két férfi, mint két nő? Miért zavar ez benneteket jobban?" - Lehet, hogy én nem veszek észre valamit a hozzászólásomban, de én ilyet nem írtam. Vagy tudathasadásban szenvedek, és a másik énem írta, de kitörölte, mielőtt megláthattam volna :)
Viccet félretéve, nekem úgy általánosan a melegség, mint téma nem tetszik. Nem érdekel. Így is eléggé túl van kiabálva ez a téma, ugyanúgy, mint a rasszizmus, bár utóbbi már sokkal közelebb áll hozzám, ha olvasásról van szó. Ezen nem változtatna az sem, ha nők a főszereplők. De jogos, férfiszemmel persze fogyaszthatóbb két nőt nézni, mint két férfit. Mondjuk ez is nő-függő, mert valljuk be, a legtöbb leszbikus nő nem egy Charlize Theron :)

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Köszönöm, hogy olvastad. Igyekszem az ugrálgatásra a továbbiakban figyelni majd. :)

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Valóban régen voltam itt fent :) Köszönöm, hogy olvastad ezt a történetem is. Terveim szerint nem csak a folytatása ennek fog felkerülni, de lesz több is. Sajnos a nagy részét a társaságnak elkeserítem, mert a meleg-téma marad, én ebben érzem jól magam, de majd igyekszem könnyedebbeket is írni :)

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Szia!

Örülök, hogy annak ellenére, hogy nem vonz a téma mégis elolvastad. Igyekszem általában úgy írni az ilyen történeteket, hogy ha kihagyod belőle a meleg részleteket (most nem jutott jobb megfogalmazás az eszembe) akkor is lehessen élvezni a művet. Remélem, a többi fejezet is elnyeri majd a tetszésed. :)

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Szia!

Köszönöm, hogy olvastad. Igyekszem odafigyelni, hogy ne maradjon benne szóismétlés, vagy túl hosszú mondatok, de ezekszerint nem mindig jön össz :) Nem baj, majd még jobban rájuk fókuszálok :)

A többi észrevételt is köszönöm. Én mindig örülök az ilyen építő kritikáknak is, mert ebből tanul az ember :)

Válasz

Hikawa Liani üzente 8 éve

A férfiak vizuális típusok, az meg természetesnek tűnik, hogy nem szívesen figyelik egymást szex közben. Amikor pornót néznek, akkor is elsősorban a nőt látják, a többi csak töltelék, hogy mégis szexfilm legyen, ne mozgó playboy. =) A nőkkel meg úgy vannak, hogy egynél csak a kettő, kettőnél csak a több a jobb. XD Persze a tévedés jogát fenntartom, de akárhány hímmel beszéltem erről, ezt a véleményt erősítették bennem.

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Köszönöm azért, hogy megpróbáltad! :)

Válasz

Aizawa Nico üzente 8 éve

Nem szokta :) Azért is jelzem mindig inkább, mire számítson az olvasó, hogy akit taszít a téma, az el tudja dönteni beleolvas-e a figyelmeztetés ellenére is, vagy inkább mellőzi :)
Azért köszönöm, hogy megpróbáltad :D

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

Na, itt is vagyok, végigolvastam. Nekem tetszett, bár a témából egy kicsit több konfliktust vártam volna, mint a haragos apuka (mondjuk, mivel ez egy első fejezet, könnyen lehet, hogy lesz itt még meleg büszkeség, társadalomkritika, rávilágítás - az azért már itt is volt - bőven).

Mivel én már annyi jó tanácsot kaptam az írásaimmal kapcsolatban, szeretnék ebből visszaadni, kigyűjtöttem neked ezt-azt:

"bár az előzmények nem éppen voltak zökkenőmentesek" - Nem vagyok valami rutinos, ezért nem is szeretek okoskodni, de szerintem ez nem egy szerencsés szósorrend. Most hogy kimásoltam, már nem hangzik számomra olyan rosszul mint amikor a szövegben találkoztam vele, és én is hasonló módon próbálom mindig tovább fokozni a mondat mondandóját, de szerintem ez így nem jó.

"ám akárhányszor behunyta szemét és nyitotta ki, a kép nem változott" - ez meg tuti nem jó. Vagy hunyta be a szemét, és nyitotta ki, vagy behunyta a szemét és kinyitotta, de a kettő mixe valahogy olyan idegen.

"Ő, aki mindig is tartotta magát ahhoz, amit megígért vagy elhatározott, most tehetetlennek érezte magát." - ez most csak egy a sokból, ilyen kis apró szóismétléseid vannak, több helyen is. Szerintem ezeket érdemes lenne átgondolni, hogy hol lehetne az ilyesmit átfogalmazni.

"Nehezen kapott már levegőt így is, hiába fogta az orra elé ruháját is, hogy megszűrje a füstöt, s bár remélte, itt biztonságban van, hamar rá kellett jönnie, tévedett, mert az ajtó alatt percekkel később lángok kúsztak be és komótosan falni kezdték a fa szerkezetet." - ez megint csak egy példa, hogy (és ez szigorúan csak szerintem) írhatnál néha rövidebb mondatokat is. Talán gördülékenyebb lenne. Lehet, hogy nincs igazam, meg én is szoktam hosszú mondatokat írni, én egy kicsit úgy éreztem olvasás közben, hogy gyakrabban látnám a pontot. :D

Huh, hát most ezt kipróbáltam, nem hiszem, hogy rendszert fogok csinálni az ilyen hozzászólásokból, mert tényleg sokáig tart.

Ja, és várom a folytatást! :)

Válasz

Juhász Gyula üzente 8 éve

Ahogy már a többiek is elmondták : a történet jó,szépen is írsz.
Nekem csak annyi észrevételem van,hogy az elején kicsit nagyon ide-oda ugráltunk az időben,de ezenkívül tetszett!írásban még elviselem a két férfi párost.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Először is, gratulálok az íráshoz. Engem megérintett, pedig ismertek... pont ezért. Ahogy Béla írja, teljesen egyetértek vele! Az írás minősége kifogásolhatatlan, nem találtam benne hibát, talán annyi, hogy az "amaz" szó használata tőlem idegen. A trágárság sem volt jellemző, ennyi belefér. A "buzulós" jelenetek nekem sem voltak a kedvenceim.
Fiúk, Norbi és Adrián! Egy dolgot áruljatok el! Miért rosszabb két férfi, mint két nő? Miért zavar ez benneteket jobban? Ezen annyit mosolygok, mert az összes férfi ismerősöm így van ezzel...két pasitól felfordul a gyomrotok, két nő meg tetszik!:) Amúgy viccet félretéve, ugorjátok át azokat a jelenteket, de a történet, az írásmód miatt megéri elolvasni, szerintem!

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Mivel úgy döntöttem egyelőre nem foglalkozom az oldallal,meglepett visszatérésed.Örömmel üdvözöllek és elolvastam remek írásod,melyet végig kísér az emberek iránti szeretet és önfeláldozás.Ebben is adtad magad,de sokkal magával ragadóbb volt,lenyűgöző fordulatos leírásaid és maga a történet kimenetele.Nem volt annyira kemény mint a Kyotói sorozat.Még olvasnék tőled!

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

- Írtál volna tinicsajok megerőszakolásról, azt jobban befogadja a gyomrom, mer teccik tudni, az társadalmilag jobban elfogadott -
:)
Neharagudj Adrián, nem akarom kiforgatni a szavaidat, csak kicsit így hangzott :D
El fogom olvasni este, most már biztos.

Válasz

Kozma Norbert üzente 8 éve

Én még a feléig sem jutottam :) Az a vicc, épp a minap írtam, hogy mindent szívesen elolvasok... nos, úgy látszik, mégsem. Nem azért mert megbotránkoztatna, vagy mert gyűlölködnék ezen a jelenségen, egyszerűen csak nem érdekel, ne haragudj. Az viszont jó, hogy jelezted előre, mire számítsunk. A kommenteket majd figyelem, hátha valaki tovább jut az olvasásban, és a véleményektől függően még lehet, hogy visszatérek. Mert ettől még lehet jó a sztori. A kezdéssel viszont nemhogy megfognod nem sikerült, inkább ellenkezőleg. De ez csak magánvéleméy.

Válasz

Black Adrian üzente 8 éve

Na (és igen, Black Adrián is lehet prűd néha), a meleg téma lenne az utolsó, amit elolvasnék. Sajnálom, de felénél abba hagytam, nem bírta a gyomrom, vagy a tudatom, mert egyszerűen rosszul vagyok attól, ha melegekről kell, olvassak. Írtál volna inkább tini csajok megerőszakolásáról, vagy lezbikről… De a melegek… Pfuuuu :D
De ettől függetlenül maga az írásod fogalmazásilag oké, de a buzikra megy a dislike. A hozzászólásom ne szegje kedved :)

Válasz