Bencze Dániel üzente 9 éve

Elég heves vita alakult itt ki, úgy látom. Én pont az ilyenek miatt próbálom távol tartani a politikától. Nem is szólnék hozzá a témához, elkerülendő a további vitákat, inkább áttérnék az irományra. Először is nekem az tetszett benne, hogy egy harci robot szemszögéből élhetjük át a történetet. Ez nálam jó pont, még akkor is, ha találkoztam már hasonlóval pl. filmben. A negatív utópia hatása is érződik, DE szerény véleményem szerint ki kéne kicsit fejteni. Hogyan és miért kezdődött el a mészárlás? Miért hívják a várost Neopestnek? A Neopest egyáltalán a Budapestből lett? Ki van hatalmon? Ki a felelős a háborúért? Engem érdekelnének a válaszok ezekre a kérdésekre, úgyhogy javaslom, hogy fejtsd ki ezeket a kérdésköröket is, hátha dob valamit a sztorin.

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Szatmár és Erdély nem feltétlen fedik egymást, de legyen, ahogy te mondod. Én elfogadom.

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Roland. Mint az oldal vezetője és moderátor, az a dolgom, hogy figyeljem minden rendben zajlik-e. Nem azt kérdőjeleztem meg, hogy kell-e bele trágárság vagy sem, hanem hogy ezt jelezze valahogy az író, mint ahogy a felszólításra meg is tette. Ennyi volt a célom:)
A másik pedig, hogy pl József Attila sem a trágárságairól lett híres:) pedig volt neki, nem is kevés...
A hencegéssel egyetértek! De ki hencegett itt? Azt gondolom, hogy egy erdélyi magyar író méltán lehet büszke arra, hogy egy írása díjat nyert!

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Úgy látom itt jócskán belementetek elvi kérdésekbe.
Nem vagyok olyan régóta tag, de nézzétek el nekem, hogy most én is őszinte leszek.
Minek itt hencegni, hogy valaki ilyen újságíró meg ilyen díjat nyert? Természetesen szép és említésre méltó, de nem hinném, hogy e célra kellene használni. Ha ez történik, akkor a díj értéke is - az én szememben legalább is - romlik. Ovidius kitűnő költő volt, az antik aranykor mestere. Mégsem volt része semmilyen dicséretben... vagyis de. Száműzték jó messzire. Ennyit a díjakról. Emberek vagyunk emberek között, nem falra kifüggesztett díjak. Az újságíró írjon! Mert ez a dolga! Az író írjon! Mert ez a dolga!
A fasizmussal, rasszizmussal kapcsolatban annyit, hogy én inkább antifasiszta (ha a jelenben még érvényes ez a szó...) felhangot éreztem ki belőle. Tovább nem szeretném folytatni, mert félek, hogy a véleményem további vitát generálna, és békeszerető ember lévén, ezt nem akarnám.
A trágárság pedig... c'est la viet. Drasztikus pillanatok drasztikus cselekményeket kívánnak. Ha jól megnézzük, elég sok nagy szerző nagy művében ott van a trágárság és a pajzánság. Nem vagyok részrehajló, de én is valóban ideillőnek tartom a szitok szavak használatát.
Sok beszédnek sok az alja: Tiszteljük már egymást emberileg. Olvassuk egymás írásait - ne csak mondjuk, hogy olvassuk - és véleményezzük. Jó ha van vita, mert a vitával lehet fejlődni. De ne ilyenen akadjunk már fel.
Üdv mindenkinek!

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Nem szeretném, ha az írás miatt vita alakulna ki! Én szeretném leszögezni, hogy a szabályzat első pontját a TRÁGÁRSÁG miatt másoltam ide be, nem pedig a rasszizmus miatt! Annak nem gondoltam a művet. Ha ilyen tartalmú - trágár- írásokat töltötök fel, akkor azt jelezzétek és ennyi. Aki nem akarja, nem olvassa el, aki pedig ezt szereti, lelke rajta. Megvallom, hogy tőlem is távol állnak az efféle történetek, de mint ahogy írtad, mindannyian mások vagyunk, máshogy írunk, mást szeretünk és ez így is van jól. Viszont annyit kérnék, hogy tiszteljük egymást, hiszen Zoltán az egyik legrégibb és legkedvesebb tagunk, aki már sokat letett az asztalra és ugyanúgy, mint mindenki másnak, joga van véleményt nyilvánítani.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Kioktató hangvételű megjegyzésed nem talált, a funkciótlan trágárságot kerülöm ,még olvasni is. Amennyiben te segitesz a romáknak, cigányoknak, mikor vagy őszinte?- amikor segitesz nekik vagy amikor rosszszinben tünteted fel őket. Nálam a kétszer kettő mindig négy- és írtam néhányszáz újságcikket is. Egyszer még különdíjat is nyertem ( van diploma róla) egy magyarországi(Debrecen) pályázaton. Köszönöm a beszélgetést!

Válasz

Pető Róbert üzente 9 éve

Nem volt ez rossz. Már napok óta szemeztem vele. Szerintem jó ötlet volt, hogy egy robot szemszögéből közelítetted meg az eseményeket. A dokumentarista jellege, szinte töretlen maradt. Érdekes írás és szórakoztató. A politikai nézetek pedig... Ebbe nem mennék bele. Elég annyi, hogy a közkatonák, bármilyen ideológiáról légyen is szó, nem éppen a választékosságukról híresek.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Tudom , hogy már szinte minden szinten elfogadott a trágár beszéd ötéves kortól száz évesig. Értem és tudomásul veszem , hogy ez van. De nem találok semmi dramaturgiai helyzetet ami ezt megkivánná. Én a magam részéről mellőzöm a fölöslegs durvaságokat szegregációt, alpári modort - ilymódon teszek különbséget az élőbeszéd és az irott szó között. A történet számomra nem tartalmazott semmi maradandót azonkivül, hogy az egykor volt nemzeti szocialista eszméket villogtat. Müvészi tartalma sem éri el azt a szintet amit elvárhatna az ember még egy ilyen irástól is.Elnézésedet kérem, de ilyesmit mindennap láthat az ember a különböző tv csatornákon , de ott is mérsékeltebben a nemzeti szocialista eszmékkel. Én mindenki véleményét elfogadom, anélkül ,hogy azonosulnék vele. Üdözöllek- nincs harag!

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Én pl. minden írásom címkéjéhez beírom a nevem, így ha a keresőbe annyit írsz, kozma norbert, ki fogja dobni az összes írásomat. Viszont én is nagy javítgatásban vagyok, szinte minden írásom javítva volt már ahhoz a változathoz képest, ami az oldalon szerepel. Lassan el kellene kezdeni kicserélgetni őket.

Válasz

Sade Lia üzente 9 éve

Nekem is nagyon tetszett, nyitva hagytál sok kérdést, ami lehetőséget ad mindenki számára a sajátos értelmezésre, de mégis egyenesen kimondtad a véleményedet. :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Spéci én töröltem az írásaimat, de majd jövök a javított változatokkal vagy esetleg újakkal is valamikor... viszont a játékra fel! alatt valóban sok érdekességre lehet bukkanni.:)

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

T.Y. Its working :)

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Úgy is működik, hogy beírod az író nevét és kiadja az általa írt összes írást. Kipróbáltam.

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Ha rövid sztorikat akarsz olvasni, nézz körül a Játékra fel! írásai között, ott sokunktól találsz. A kereső segítségével szerintem biztos megtalálod őket!

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Roland :D Ez EPIKUS volt. Morálom megnövelve: 100 százalékkal.

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Köszi :D És valaki segítsen már, hogy miként lehet megkapni az általatok írt rövid sztorikat? Mert őszintén, a folytatásosokba nem tudok bekapcsolódni

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Még az is eszembe jutott ennek az írásnak a kapcsán, hogy mennyire inspirálóan hatott rám a stílusa. (Mert volt.) Elég rég óta nem írok egy-egy szösszenet kivételével semmit, és ahogy mondani szokták, a fiókban pihentem a legújabb regényem első két unalmas kis fejezeteit, mert hiányzik valami belőlem, körülöttem... Az inspiráció. Hatások nélkül csak önmagam ismétlem, arra meg mostanában fáradt vagyok, és nem is elég jó. De amikor számomra is érdekes (nem feltétlenül új dolgot bemutató) valamit olvasok, akkor eszembe jut, hogy én is író lennék, vagy mi. Hát, ha a mesémet mostanában nem is folytatom még, talán, mert pár hónapja direkt mód álltam hozzá és nem kedvelem annyira a mese műfaját, de talán újra lesz kedvem írni valami mást, valami olyat, amiben kitárulkozhatok. addig is szívesen olvasom az itteni írásokat, és bízom benne, hogy a sokszínűség továbbra is megmarad az oldalon. Ehhez tettél hozzá Adrian, aminek én is nagyon örülök.:)

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Igen, haha. Tempus est... iocundum :)

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Azta paszta, cipőpaszta! Ez valami nagyon jó volt.
Sokkal inkább nevezném ezt posztmodern meg XXI. századi irodalomnak mint sem Esterházy "írásait". A robot beszéde néhol valóban kicsit emberibb volt, mint kellett volna, de a jó irodalomtanár ebbe tudod mit magyaráz bele? "A robot, mivel felnyílt a szeme, elindult az emberré válás útján." Haha, komolyra fordítva a szót, nekem tetszett és kíváncsi vagyok más írásaidra is. :)

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Hát(tudom, hogy így nem kezdünk mondatot, de akkor is...), ez nekem is nagyon tetszett. El kell ismerni, ez valami egyedi, valami új, fantáziadús, és szerintem úgy jó, ahogy van. Talán a "menekülőre fogja" lehetne robotosabb, mondjuk csak "menekül".

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Lakberendezésről épp nem írtam, de egyéb unalmas témáról (politika, polgármesterek üres böfögései, pártharcok), meg népszerű (tragikus, vagy épp szerencsés kimenetelű balesetekről, verekedés, lincselés), vagy épp divatos (hazafiak buzgolódása, román-magyar konfliktus), és a senki el nem olvassa (könyvbemutatók, képtárkiállítás megnyitó, városnap) cikkekig mindent :P

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Merész dolog, de azért én bátor lány lévén arra tippelnék, hogy a cikkeid is nélkülözik a mellébeszélést, amolyan "szemfelnyitogatós"-at tudnék elképzelni, aztán meg lehet hogy tévedek és talán a lakberendezésről szoktál írni... Kíváncsi vagyok én is rá, hogy legközelebb mibe vágod bele az éles nyelvedet. .:)

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Köszönöm, ilyenkor érzi úgy az ember, hogy nem ok nélkül ír, és mégsem akkora butaság az írása, mint gondolná:) Ami elég LoL, mert napi szinten írok, legkevesebb 10 ezer embernek:D Csak az más, teljesen más. Újságíró vagyok, tudom picit ciki a helyesírásom, de az ember megszokja, hogy mindig ott vannak a szerkesztők... :( Szakmai ártalom.

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Az egész képet tekintve nagyon tetszett. A robot "szava járása" néhol sokkal emberibb volt, mint ami odaillett. Viszont nagyon pörgött, olvastatta magát és én úgy alapjában véve nagyon örülök annak, hogy új színt hozol az oldalra az írásaid által.

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Értem én a koncepciót meg mindent, de mégis...ha ilyen tartalmú írást töltesz fel, akkor jelezd valahogy, mint ahogy most meg is tetted a felszólításra! Köszönöm!

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Köszönöm Dániel, igyekezni fogok :) és jó látni, hogy valóban nem sértettem meg senkit

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Olvastam én is, szerintem semmi olyan bántó dolog nem volt benne. A téma meg az elgondolás jó. De megmondom őszintén nekem valahogy másik írásod jobban bejött. Ez is erős volt, és tetszett az őszinte tálalás. A hibás robot beállítása, mint angyal, az én ízlésemben annyira illik. Persze értem én mit akartál ezzel mondani.
Kíváncsian várom a többi írásodat.

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Szerintem is jól beszél Eloise. No de nem akarok én konfliktust, ígérem több "rasszizmus" témájú írást nem közlök, jönnek helyettük: drogok, prostituáltak, hallucinációk, nihilizmus, egzisztenciális kérdések, high tech-low life, fegyverek, illuminati, neonfény, robotok, augmentációk, szex és minden :D Gondolom 18-as karikával. :P

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Nem is lehet figyelmen kívül hagyni az első pontot, viszont itt nekem pont az tetszett a szövegben, hogy semmi púder, semmi körülírás nem volt benne, hanem egyszerűen, félreérthetetlenül közölt. Nem akart és nem is sikerült engem befolyásolni, tehát az említett sértőnek és lealázónak tartott dolgok, noha kétségtelenül lehetnének azok is, az olvasó hozzáállásától kerülnek a mérleg egyik avagy a másik oldalára. Az üzenethez, ami ebből a szövegből árad, szerintem jól passzolt a tálalás módja, továbbá én még azt a felvetést is érdekesnek találtam, hogy a már említett szentimentalizmus összekapcsolható-e a trágárság bármely formájával. Nálam igen a válasz, de lehetnek ettől eltérő vélemények is persze. Az igenek és igenek között is lehetnek eltérések, a tagadások között is, ezért mindenféleképp tisztelet jár a vezetőségnek, amikor valamely szabályzatra felhívja a figyelmünk.

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

Köszönöm szépen :)

Válasz

Black Adrian üzente 9 éve

1. Mi ebben a másokat bántó, sértő? A nacionalizmus? Létező probléma, vagy jelenség. Elméletileg egy történetet, és nem politikai „beszédet” írtam, más etnikumok „likvidálásáról”. Így nem vágom mi benne a sértő? Az alpári kifejezésekre, meg őszintén: minek írni „szentbeszédet”, ha bizonyos szituációkba, bizonyos emberek, biztos nem költeményeket írnának arról, hogy miként „csattintanák arcán az illetőt, úgy, hogy orcájának csengése betöltené a teret”, hanem azt mondják simán, hogy: „Pofán b…..-ná”.
2. Hozzászóltam, eddig, ha a jól emlékszem a Tempus est – íráshoz.

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Egy részlet a szabályzatból, amit bizonyára nem olvastál:
1. Az oldalon lévő alkotások tartalma nem lehet másokat bántó, sértő, lejárató, alpári kifejezéseket tartalmazó!
2. Valamint, aki tartalmat tölt fel, az legalább EGY másik íráshoz hozzászól.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Ötletes, érthető, a maga egyszerűségében elgondolkodtató és picit szentimentális is volt egyszerre, amit írtál. Nagyon tetszett.

Válasz