Horváth Tibor üzente 9 éve

Vannak céljaim, nem elvakultságról beszélek, hanem harmóniáról egy nálam magasabb erővel...

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Elhiszem neked. :) A szerencse relatív. Én továbbra is úgy vélem, nem való mindenkinek ugyanaz az út. A tiédhez sok sikert, ha az embernek vannak céljai, az mindennél többet ér. :)

Válasz

Horváth Tibor üzente 9 éve

Biztos vagyok benne, hogy nem egyről beszélünk, mert ez nem múlik el. Főleg nem "szerencsére". Magától növekszik, erősödik az érzés, a tudat. Ezen az úton haladva fedezheti csak fel az ember igazán önmagát, s olyan dolgokat, melyekről amúgy még álmodni sem merne. Halálos bűn lenne, ha erről most letérnék (de mondom: nincs is erre lehetőség, nincs visszaút :) )

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Az emberek többségébe talán zsigeri szinten van belevésődve az a vágyódás, hogy a cselekedetei hatással vannak az életére, és mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, nem pedig valami külső felsőbb, spirituális hatalom játszadozik vele kénye-kedve szerint. Talán ez az oka annak, hogy nehezen ért az ember teljes mértékben egyet az itt leírtakkal. Én valahol csodálom ezt a fajta tiszta gondolkodásmódot, nem mondom, hogy nekem nem volt olyan időszakom, amikor efelé tendált a világról alkotott elképzelésem, és saját magam elhelyezése ebben a förtelmes világban. És azt kell mondanom, hogy nálam csak átmeneti volt és szerencsére elmúlt. De le a kalappal, hogy van erőd és kitartásod megtartani ezt a gondolati világot, amit kialakítottál magadnak, mert nem lehet könnyű. Az emberek java része alapvetően másképp gondolkodik, viszont jó, hogy el lehet mélázni az ilyen felvetéseken is és hogy van valaki aki ezt közvetíti. :)

Válasz

Horváth Tibor üzente 9 éve

Ez nem pesszimizmus meg jelenlegi "gondolat", ezek beleégtek a tudatomba jó erősen. Az embernek elsősorban a tiszta ragyogásra érdemes helyeznie a hangsúlyt, egy abszolút igaz, természetes életben az vonzaná be a többit.
Köszönöm, hogy olvastad!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Lelked egy darabkája most ezt így gondolja, én azért ennél optimistább pesszimista vagyok. :) Elgondolkodtató írás.

Válasz

Horváth Tibor üzente 9 éve

Köszönöm!

Válasz

Vodka ember üzente 9 éve

Érdekes gondolatokat vetettél fel, az kétségtelen. Nem állítom, hogy mindenben egyetértek vele, de jó volt olvasni, tetszett.

Válasz

Horváth Tibor üzente 9 éve

Köszönöm, hogy olvastátok!
Andi: nem volt benne szándék.

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Ugyanazt érzem, amit az előttem szólók. Nem értek egyet a gondolataiddal, szerintem is tenni kell azért, hogy valamit megkapjunk, de ahogy megírtad, és amilyen őszintén megírtad, az nagyon tetszik.

Válasz

Sade Lia üzente 9 éve

Olyan szépen kifejtetted, és leírtad a gondolataidat, és én annyira nem értek vele egyet! :D

De maga az írás jó lett, a hasonlataid is tetszenek. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Ne bizzunk mindenta za Istenre , tegyünk mi isvalamit azért amit el akarunk érni!

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Ahogy a formára néztem, azt hittem vers lesz, de nem. Véletlenül tördelted így vagy szándékosan?

Válasz

Bíró György üzente 9 éve

Az írásod első részéig, amíg elér Ádám és Évához, egy nagyon kellemesen, "finoman" és élvezhetően megfogalmazott magányt éreztem, de ez a magány nem szomorított el, inkább feltöltött egy furcsa, de jó érzéssel. Sajnos ez az érzés menet közben megszakad és a semmivé foszlik. Összességében nagyon tetszik az írás, szép munka.

Válasz