G. P. Smith üzente 9 éve

Isten hozott Gábor!:) Szépen lassan visszacsalom a régieket az oldalra:P

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Andi, megtisztelő, hogy ajánlottad az írásomat, erre azért nem számítottam. :)
Gábor, örülök, hogy a novellám visszavonzott az oldalra, köszönöm, hogy olvastad. Amíg csak a hangulata Fűrészes, addig szerintem nincs semmi gond, én is szerettem a filmet, bár inkább csak az első részét. A lényeg, hogy remélem több összefüggés nem lesz tapasztalható, mivel teljesen más alapokon áll, más motivációja van az én "játékmesteremnek" :)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 9 éve

Nagyon régen jártam itt, de külön felhívták a figyelmemet, hogy ezt muszáj elolvasnom. :) Tetszett a novella, amikor aktívabb voltam, elég nagy hiány volt a hasonló témájú írásokból. Egy kicsit én is a csavart hiányoltam a végéről, de így is működik, főleg ha egy novelláskötet része lesz, és több írást is kapcsolsz majd hozzá. Látok lehetőséget az ötletedben. Kicsit olyan "Fűrészes" hangulata van. :)

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Én ajánlottam az írásodat egy régi tagunknak is, Gábornak, aki hasonlókat ír. Ő is egy ilyesmi novellásköteten dolgozik. Vannak fent írásai, Gabriel O'Grande néven, meg volt még a Makra Árpi, aki szintén ezt művelte. Ő is szenzációs volt, sajnálom, hogy már nem jön fel közénk... majd emlékeztetem őket, hogy érdemes!:)

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Béla, köszönöm az olvasást, tudom, hogy ez nem a te műfajod, de nagyon örülök, hogy olvastál. Orsi, köszi az észrevételt, javítottam. Dániel, a csavarról csak annyit, hogy először úgy akartam befejezni, hogy időben ugrunk pár hetet vagy hónapot, és a kövekező jelenetben már a nyomozó játszik, Gabriella a műsorvezető. Végül így hagytam, mert szerintem így is van benne fordulat, hiszen azt próbáltam a végére hagyni, hogy Xerxész végül felvette és leadta, amint Gabriella gyilkosságot követ el. Véleményednek persze örülök, nem baj, hogy leírod, mit gondolsz.
Egyébként annyira benne vagyok most ebben a kitalált világban, hogy több történetet is tudnék hozzá írni, lehet fogok is. Arra gondoltam, Szerencsekerék lehetne a kötet címe, és hosszabb-rövidebb novellákat írnék hozzá, mint amilyen ez is volt, amikben csak a játék és valószínűleg Xerxész lenne a közös pont, így önálló írásokként is élvezhetőek lennének. Már ki is találtam erre az esetre ennek a történetnek egy új címet: Az anya. Na, de még alszom rá párat :)

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Mit mondjak egy ilyen írás után?:)
Mennyire nőies a Gabriella karaktere azt most hagyjuk, nagyon nehéz E/1-ben írni de azért szerintem tisztességesen megírtad. Bár azt halkan megjegyezném hogy egy picit lehetne jelezni hogy női a főszereplő.
Maga a sztori és a tálalás maga az írás része kiváló. Ez fajta feszültség, ami a nő és nyomozó között van nagyon átjön és működik. És persze Xerxész szerepe is nagyon érdekes
Volt itt minden társadalomkritika, anyai szerep.
Nem tudom miért, de én vártam valamiféle csavart, bár igazából nagyon nem volt rá szükség. De mikor a kávésbögre a földre hullott rögtön az egyik film jelenete ugrott be,ami után jött a nagycsavar.:D
Gabriella karakterét picit másképp csináltam volna, remélem nincs ezért harag hogy ezt írom. Szerintem egy picit nőiesebb, picit elegánsabb lehetett volna.
Őszintén gratulálok!

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Jesszus, rég olvastam már ilyen jó írást! Nagyon szépen és változatosan fogalmaztál, helyén volt minden. Az elején kicsit tartottam tőle, hogy hihető lesz-e a női karakter, de aztán nagyon jól működött. Amellett a sztori is kreatív volt, eredeti és a mögöttes mondanivaló igen kritikus szemlélettel lett megfogalmazva. A legjobban a vége tetszett! A "megfogja" viszont két szó. :) Kákacsomó gyanánt! :)

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Nekem is nagyon tetszett. Szerintem testhezálló neked ai ilyen fordulatos írás!

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Köszönöm hogy olvastátok! Hát igen, a legnagyobb hiányosságom még mindig az, hogy nehezen megy az ellenkező nem hiteles ábrázolása, főleg E/1-ben. Éppen ezért nem sűrűn szoktam így írni, de most a játékra ezt az elvemet feladtam :)

Válasz

Sade Lia üzente 9 éve

Nagyon jól sikerült, tömör, ütős. :)

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Ez nekem nagyon tetszett! Jól kidolgozott, figyeltél minden részletre. Nem találtam benne hibát, nem mintha azt kerestem volna:) Talán annyi, hogy néhol nem éreztem túl nőiesnek a főszereplőt, de aztán rájöttem, hogy ő egy ilyen személyiség. Gratulálok!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Köszi, hogy játékon kívül is megírtad. Bővebb a kiértékelőben leszek.:)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Kímondottan jól áll neked, amikor igy szabadjára engeded a fantáziádat. Sokminden egyebet is elmondasz a vezérvonalon túl. Tetszik.

Válasz