C.C c üzente 9 éve

Még jó hogy nem mondtam el őszintén, amit gondolok az írásodról. Nem tartom rossz írásnak, de nekem közel se tetszett annyira, mint másoknak. Nem akartalak megbántani és fáradt is voltam ezért írtam ilyen sablonos véleményt.
Nem tartom, nagyképűségnek inkább a te reakciódat tartom kicsinyesnek.
Csupán még annyit mondanék, hogy ha nem olvastam volna, akkor nem írtam volna semmit.
Ezek után légy nyugodt biztos nem fogod olvasni a hozzá nem értő véleményemet. És nem kell sírni a hülyeségemen.
Legjobbakat!

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Nem akarlak sértegetni, köszönöm, hogy olvastad, ha egyáltalán olvastad írásom, mert a megszokott állandóan használt sablonos véleményed nem azt sugallja.
" Jó írás"- köszönöm, ez sokak véleménye.
" Nagyon eltaláltad a párbeszédeket." Nem értem mihez viszonyítod, mert megtörtént életből vett történet, és a párbeszédeket az élet adja. Az a fajta telitalálat amire következtetni lehet véleményedből a Bíróságon hangzik el, amikor a bíró azt mondja: "Vádlott az ön műve telitalálat volt,mert szíven lőtte áldozatát."
Köszönöm, hogy jó véleménnyel vagy írásomról, csupán ezután jön a meggondolkoztató, hogy te egyes helyeken másképp írtad volna. Nem érzed, hogy részedről nagyképűség? Mégis, mit írtál volna másképp, hisz ez egy megtörtént eset, nem légből kapott fantázia, és mit tudsz te a körülményekről, hogy másképp írtad volna? Meggondolatlan felületességedért és hozzá nem értésedért sokszor sírni tudnék! Ilyen esetben mondják :"Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!"

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Egy jó írás, a párbeszédeket nagyon jól eltaláltad. A hangulat is a helyén volt, jó véleményem van mostani írásodról. Persze van egy két dolog, amit én másképp csináltam volna, de ez ízlés kérdése.
Gratulálok hozzá Béla!

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Öröm tölt el a csevegést olvasva, mi módon ismerjük és tiszteljük egymást.Mindenekelőtt örülök a hibajavításoknak is,amit Roland észrevett, valóban elírás. Andi szégyen ide,szégyen oda,többször átolvastam,mindig szembeötlött és tudtam, hogy helytelen, de fogalmam sincs miért nem javítottam azonnal át. Tudjátok, hosszú idő alatt érik be a gabona, s ha már beért le kell aratni... Érzem nekem sincs sok hátra!

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

De mégis valamit! Haza ért - hazaért - szerintem egybeírva!

Válasz

G. P. Smith üzente 9 éve

Ismét lehengerlő írás! Sajnálom, de nem tudok mást mondani!:)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Ahogy mondod költői kérdés, de realis, mert mi szoktunk Bélával "élőben" beszélni, de eszünkbe sem jut "igy" beszélni. Ez benne a furcsa! -és ez jutott eszembe amint olvastam, hogy nem megyek oda valakihez pláne ismeretlenűl, és kezdek el trágárul beszélni - kommentekben sem. Csak mint érdekesség emlitettem. Üdv.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Zoltán, hogy válaszoljak költői kérdésedre, engem bárhogy meg lehet szólítani az élő beszédnek is bármilyen formájával, az érdekel, ki mondja és mit akar közölni velem, az, hogy hogyan, másodlagos. :) (Sajnos tartanak tőlem, vagy félnek az emberek, de amikor már beszélgetünk, akkor hamar elmúlik ez.) Én sem csűröm-csavarom a mondatokat, hétköznapi, egyszerű, néha alantas vagy közhelyes vagyok, hiszen már annak is örülök, ha a gondolataimat valahogy szavakba sikerül öntenem. Sokszor érzem, mintha nem tudnék magyarul. Legtöbbször meg se találom a helyes szavakat vagy a beszélgetéshez illő modort, éppen ezért a másiktól sem várom el. Ha érdekel a mondanivalója, akkor az említett naturális beszéd magától értetődő, magam is élek vele, mert ahogy említetted, kifejező, szókimondó, mellébeszélés nélküli, félreérthetetlen, és senki idejét sem rabolja feleslegesen. Természetesen az írás az egészen más dimenzió...
Béla műve lenyűgöző volt számomra, hogy így utólag mást ne is említsek, engem is megfogott az, amit Norbert kiemelt, hogy mennyire összhangba tudta hozni a trágárságot az irodalommal. Ritkán olvasni nem öncélú káromkodásokat. És hát a tartalom! Magáért beszél.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Kemény szókimondás és a dolgok nevén nevezése a jellemző. Mert ilyen ez a diszpapirba csomagolt mocskos világ. Semmi tabu , semmi mellébeszélés.
És ami eszembe jutott, ha élőbeszédben ilyen naturalistikusan beszélnél Eloisevel, vagy K. Norberttel - mit szólnának hozzá. Mert nem beszélünk így, de nyugodtan leírjuk! Tetszik.

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Ez lehengerlő volt. Hú, nagyon nagyon tetszett. A szép kivitelezés, jól megfogalmazott mondatok csak egy dolog, de ezt olyan tartalommal töltötted meg, amin elrágódhat az ember akár napokig. Tipikus példája, amikor a trágár kifejezések és az erős nyelvezet a történet szövődménye, és belesimul abba, egyáltalán nem zavaró. Egy élmény volt!

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Javítom magam :) Ego eam amo! vagy Is mihi placet! (Nehéz ez a latin, haha...)

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Hmm... Ego eam placeo! Tetszik!
Elég széles gondolati síkon mozog a történet, kellett is rajta gondolkoznom sokat, bár könnyen meglehet, hogy még mindig nem jöttem rá mindenre. Valóban, mint Eloise írt, letisztult és átgondolt. Nagyon tetszett a férj reakciója. Jó ideje tudhatott már a dologról, mikor ilyen "nyugodtan" beszélgetnek. A nyugodtat azért írom idézőjelbe, mert végig érződik a feszültség . Annyira rövid, mégis olyan hosszúnak hat... gratulálok, valóban egy jó mű!
Egy javítanivaló viszont volna benne: Nem "Buckervald", hanem "Buchenwald". Az egyik kiejtése [bukerfald], a másik [buxenwa'd] ( az "x" a mély torok "h" hang)
Lehet csak elírás, de gondoltam felhívom rá a figyelmed.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Az utóbbi idők leghatásosabb írása. Volt benne minden, amiket különösen nagyra értékelek. Egyenesen, a dolgok valójában közölt mondanivaló, ami ezer szikrát robbantott fel bennem. Hasonlatok, metaforák, és nemcsak egy mondat erejéig. Bámulatos! Muszáj lesz még elolvasnom, mert minden pillanatában hatni tud. Az ilyen élményért érdemes olvasni. Köszönöm. (Sajnálom, hogy nem a játékra készült, de megértem, hogy miért.)

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Eredetileg a Játékra szántam,de utólag rájöttem,hogy oda nem talál. Mindenesetre köszönöm Eloisenek a kulcsszavakat,mert azok révén éledt fel emlékezetemben ez a valós történet szülővárosomból.

Válasz