B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

"A cél a késleltetett halál, nem a felejtés maga." Na igen, ez egy kulcsgondolat, így merőben más fény vetül az olvasottakra. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, így lett azért kerek a kép. :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 9 éve

Nos, ezen a ponton már lényegtelen, hogy mire tervezték az anyagot, mert a tervezet nem mindig tükrözi a végterméket. Az amnézia nem szolgál mást, mint ideiglenes megoldást, semmi több, amíg a helyzet lecsillapodik. Az áldozat elfelejti, hogy bármi is történt, akaratlanul is eljátssza az ártatlan járókelő szerepét, a nyomozás pedig bizonyíték hiányában lezárul.

Viszont attól, hogy valaki felejt, akár természetesen, akár mesterségesen, a memória még nem törlődik! Ott marad a tudatban, eltemetve, de készen, hogy egy bizonyos dolog felébressze azt. És ezért kell a végső megoldás, hogy szépen a színfalak mögött kiiktassák ezt a problémát, amikor már senki sem figyel.
A cél a késleltetett halál, nem a felejtés maga.

Ha egy információról van szó, akkor technikailag ettől még nem lép életbe a méreg, viszont ha elfelejtesz valamit, aztán ugyanazzal szembesülsz, akkor a lappangó emlékek az ismerős hatás miatt könnyedén a felszínre törhetnek.
Az információ újbóli megszerzése nem indítja be a 2. folyamatot, de közvetett okozója lehet.

Köszönöm, hogy olvastad, örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet :)

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Érdekes elgondolás. Ennél több érzelem szerintem már fölösleges lett volna, hiszen ez elsősorban egy figyelmeztetés, a vallomás voltának pedig kellőképpen eleget tett. Nekem tetszik a cím, mert az egyéni felelősségvállalás meglétét erősíti. A legutolsó mondatot nem igazán értettem, bár szerintem az "utolsó gondolatod lehet" jó végszó lenne.
A történet második feléből nekem az jött le, hogy az emlékezés gyakorta előforduló jelenség, akkor viszont nem valami jó az első tartály folyadékának hatékonysága. Ha nyomozás eredményeképp újra megszerzi az információt, tehát nem visszaemlékezve, akkor is életbe lép az idegméreg?
Jó kis írás volt, tetszett.

Válasz

Farkas László üzente 9 éve

Nyomasztó levél a közeli jövőből. Hatalmas, fekete felhő kúszott fölém, miközben olvastam, ami egy olyan közelgő világ mennydörgését hallatja, amit szeretnénk a Sci-fi kategóriába sorolni még, de mélyen legbelül már tudjuk, hogy sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a mesevilághoz...
Reménykedve várom a folytatást, ami a lehetséges kiutat mutatja ebből a közelgő lidércvilágból!
Gratulálok! Jó ötlet, jó írás!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

'Találmányod' mások gyermekei is egyben, tehát ha meg is valósul, elsősorban nem rád hanem az évek óta ezt kutató tudósokra fog haragudni a világ. (A metyrapon elnevezésű hatóanyag segítségével, ami egy szteroid hormon, a kortizon szintézisét blokkolják az agyban, ami célzottan töröl emlékeket. Az emlékezés kémia anyagok kölcsönhatásán az agyi idegsejtkapcsolatok változásain keresztül megy végbe, így azokat emléktörlő kapszulák segédletével blokkolni lehet. A tudósok emlékblokkoló kapszulának nevezik kis gyógyszerük. Számos kísérletet végeznek ezzel kapcsolatban nyíltan és gondolom titokban is.) Igazából sok újat már nem tudunk kitalálni, mert bármelyik ötletünk előbb-utóbb szembejön velünk az utcán. Mindezt csak azért jegyzem meg, mert így testközelibb a dolog, hiszen nagyon is kézzelfogható valóságalapja van a memóriaméreg elgondolásnak. De azok a nanobotok igazán Norbisak.

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Érdekes írás,nekem személy szerint elég élethű vallomásnak tűnt ami nagyon tetszett. Egy picit jobban rámentem volt a megbánás de ugyan akkor mégis régen büszke voltam találmányomra féle érzésre,megvolt a művedben de én picit többet bele tettem volna.
Összességében jó írás!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 9 éve

Köszönöm, hogy olvastátok, örülök, hogy tetszett :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 9 éve

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kapcsolódik a Tornádó Völgyhöz, mivel az emlékméreg ténylegesen a Terra-9 univerzum egy része. Az elszakadás tehát nem nagyon jött össze, de igyekeztem minél jobban elhatárolódni attól a világtól, hogy egy köznapibb környezetbe helyezzem a leírást, amihez mindenki egyformán tud azonosulni.
Eredetileg tényleg Emlékméreg lett volna a cím, a Vallomásra személyes okok miatt váltottam, hiszen ezt az anyagot mind a mai napig az általam kitalált legborzasztóbb dolognak tartom, már csak a benne rejlő "lehetőségek" miatt is. A levelet tehát egy saját vallomásomnak szántam, mellyel elismerem a bennem rejlő félelmet a "találmányom" iránt, és ha valaha is megvalósul, előre is elnézést kérek a világtól!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Norbi, végre újból olvashatunk tőled valami mást is! Pár észrevétel. A címadás nem tetszett. Ha Emlékméreg lett volna, nálam jobban bejött volna. A másik. Kicsit hasonlatos az atombombás (valós) történethez. A zseni, aki nem akart ártani a világnak, végül világok pusztítójának, halálnak hívta magát. Viszont az ösztönzés más. Nálad a humánusabb elhallgatás. De ez a kapszula eleve nem a humánumra épül. Mert emléket kitörölni éppolyan kegyetlenség, mint a többi, meglévő kihallgatási formák. Az emlékközpontot 'megtámadni', blokkolni... találkoztam már ezzel az elmélettel, sőt, a tudomány is foglalkozik vele, de azért tudtál újat is mutatni, hogy mindezt egy apró levél formájába sűrítetted, egyetlen központi célzással. Ez nehéz, mert ahogy haladsz előre, jönnek a további gondolatok, még ezt meg ezt de jó volna még leírni. Neked sikerült nem kizökkenned a mondandódból. Ügyesen fenntartottad az érdeklődést. Tetszetős írás volt.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Kemény fogalmazás - nagyon jól megírva , annyira hitelesnek tűnik , hogy attól tartok , hogy tippeket adsz a gyógyszerkutatóknak ezen méreg előállítására, Nagyon tetszik. Gratulálok!

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Nem rossz! Örülök, hogy írtál valami különálló történetet a Tornádó Völgyön kívül. Ez az írás is jó fantáziára vall.

Válasz