pásztor pálma üzente 9 éve

Engem is magával ragadott, a sejtetés pedig kifejezetten tetszett, elgondolkodtam itt-ott...

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Lenyűgöztél, hogy ismét nekiveselkedtél! Köszönöm neked is a dicséretet, minden visszajelzés épít, a pozitív meg még jól is esik. :)
Azt most este írtam valóban, kíméletlenül javítani viszont csak nappal tudok. Olyankor kegyetlenebb vagyok. :)

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Elolvastam!

Még egy kicsit fáradt vagyok,de nekem elsőre érthető volt azt hiszem.
Az első mondattól kezdve az utolsóig fantasztikus volt.
A téma választás nem sablonos,ugyan akkor nagyon merész,de tetszik.
Műved rendkívül gördülékeny,és hihetetlenül jól megvan fogalmazva.
Szerintem minden rész logikusan kapcsolódik egymáshoz.Késöbiekben ha hasonlót írsz akkor nyugodtan tarthatod ezt az egyensúlyt.
A történet magáról nehéz véleményt mondani. Számomra főszereplő nem is annyira érdekelt,sokkal inkább a halál és élet közti állapot. Olyan hihetetlenül jól megírtad és elképzelted és ehhez még remekül megfogalmaztad csak gratulálni tudok.
Hogy pont egy gyerekgyilkosról szól az még egy külön különlegeséket ad a történetnek,meg persze a téma.De számomra ha egy becsületes halászról szól ez a történet nekem úgyis tetszene.
Gondolkozok mibe kéne belekötni,de nem jut semmi az eszemben:)
Csak dicsérni tudlak!
Ez biztos hogy éjszaka írtad:D

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Köszönöm! :)
És igazad van abban, hogy kevés egyértelmű megfogalmazás van benne, ahogy Norbi is megfogalmazta, így emészthetőbb a téma, számomra is. Emellett szeretek így összeállítani egy történetet, ez persze ízlés kérdése is, viszont nem szeretném, ha ez az érthetőség rovására menne. Majd kialakul az egyensúly. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Újra olvasva is nagyon tetszik - ami megzavart az az , hogy az események nem minden esetben kapcsolódnak logikusan(legalábbis az én logikám szerint) egymáshoz. Túl sok a sejtetés, a ki nem mondott, csak érzékeltetett gondolat cselekvés. De mindezt magasan kárpótolja a gördülékony pedáns megfogalmazás! Mindenképpen közelebb kerültem az értelmezéséhez amiben része volt a Norbert kommentjének is. Tetszik ! Üdv.

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Kedves Norbi, átgondolom amiket írtál, rutinnal bizonyára könnyebb lesz a cselekményt is úgy vezetni, hogy az olvasó fél is hamarabb be tudjon csatlakozni. Köszönöm a dicsérő szavakat is, bár az elején tisztában voltam vele, hogy ez most egy megosztó téma/műfaj lesz.

Nem, nincs harag Dániel. :) Ez nem egy könnyed rózsabimbóval hintett olvasmány, tudom jól.

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Nagyon szépen írtad meg. Hogy mitől lehetne érthetőbb? Nem hiszem, hogy én vagyok a megfelelő ember, akinek meg kellene válaszolnia ezt, mert én csak szeretnék így írni. Nem kiírod a dolgokat, hanem sejteted, körülírod, az olvasót rávezeted az eseményekre, nem pedig a képébe tolod őket. Ez szerintem így van jól, mert így egy ilyen brutális dolgot is könnyebben befogad az olvasó. Talán többet sejtethetnél az elején, és akkor lenne egy biztos pont, amin az olvasó halad, valamennyire tudja, hogy mi is történik. De ekkor meg lehet, hogy a szépen érzékeltetett állapot veszne oda, az atmoszféra, aminek hatására teljesen úgy éreztem, hogy egy lélek mesél nekem, nem egy élő ember. Az elképzelésed a halál utáni állapotról pedig nagy fantáziára vall.

Válasz

C.C c üzente 9 éve

Reggel elkezdtem olvasni de félbe szakadt, este akartam folytatni az olvasását.
De aztán olvastam Norbi komentét majd aztán bele olvastam egy olyan mondatban ami úgy kezdődik amikor a halál lecsap.
Bocsáss meg de én ezt a művet kihagynám.Remélem nincs harag .A művel nincs semmi baj sőt szerintem nagyon jó.

Elnézést!

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Köszönöm hogy elolvastátok!

A történet pontosan arról szól Norbi, amit megírtál. Legalábbis a cél ez volt, és nagyon örülök neki, hogy tetszett, és ilyen tökéletesen láttad az esetleg kusza szálak mögött a lényegi mondanivalót.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az elmúlt 20 évben nagyjából 10 novellát írtam, beleértve a játékra készülteket is. Így nem mindig tudom megítélni, hogy jól megszerkesztett-e, szép-e, érthető-e az, amit kiírok a fejemből, ezt nézzétek el nekem. Éppen emiatt minden segítő jellegű kritikát és javaslatot szívesen veszek! És egyébiránt minden feltöltés után izgulok, hogy milyen hozzászólásokat kapok, mert fogalmam sincs, milyen lett végül egy-egy kész mű. :)

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Ez elképesztően jó! El kell még olvasnom, hogy minden a helyére kerüljön, de ámultam, ahogy lassan a végére összeállt a kép, legalábbis valamennyire.
Úgy értelmezem, hogy a gyerekgyilkos(valószínűsíthetően pedofil) mesélőt az egyik áldozat apja megölte, és lelke vándorol a hotel szobái között. Remek, ahogy visszaadtad a lélek még élet és halál közötti állapotát. Legalábbis szerintem ez játszódik le. Aztán vége, meghal. Tudja, hogy megérdemli. El kell, és el is fogom még olvasni!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Azt értem , hogy a te lelked a lelki szemeid mit látnak , mit éreznek, még a véleményedet is értem az egészről, de én nem nyertem bejutást a "Lélekhotelbe" Kint maradtam és csak külső szemlélője vagyok az "eseményeknek". Lehet a melegfront hatás miatt? De az érzelmek a látványok azon nagyon szépen aprólékosan de mondhatnám költőien meg vannak írva! Majd még elolvasom! Üdv.

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Szép gondolatfüzér,de őszintén ,nem értettem.Még át kell olvasnom,mert biztosan velem van a baj!

Válasz