László Levente üzente 7 éve

Éreztem, hogy mire céloz a végén a költői én, a kommenteket olvasva be is bizonyosodott sejtésem.

Válasz

Szentmiklósy László üzente 7 éve

Miért hagytuk, hogy így legyen? - jut szembe a dal, és belefájdul az ember szíve. Gyönyörű vers.

Válasz

Erika Pap üzente 9 éve

Ez nagyon tetszik, sajnos igaz is egyben.

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Köszönöm a magyarázatot. Nem akarok vészjósló lenni, de nálunk is valami hasonló dolog van folyamatban.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

És ami a legfontosabb,de elfelejtettem: Aki szemtanuként megírta az eseményeket az Was Albert. "Jönnek" és "Emberek az országút szélén" cimű egy kötetben megjelent regényeiben. Jó ovasást

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Itt állok... Csak Szatmárnémetiről beszélek. Az ötvenes években a lakosság száma kb ötven ezer. MIndenütt mindenki magyarul beszélt! Nem azt mondom hogy nem voltak románok, mert voltak, de kevesen, és ők is magyarul beszéltek.
Igazi népiviseletben öltözött románokat csak a május elsejei ünnepeket láttunk, amikor egy szál cseterára (hegedű) ropták táncaikat. Valahonnan a hegyekből jöttek, és elszaporodtak. Ezek vannak most többségbe, és ezek mondják nekünk , hogy mi vagyunk kisebbségben. Nem volt ez mindig így, és ezért nehezen emészthető még ma is városi viszonylatban olyan hatvan - negyven százalék, de már az ő javukra. Három -négy évvel ezelőtt még magyar polgármesterünk volt. Erről ennyit. Üdv.

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Nem szóltam hozzá, mert valószínűleg én nem azt láttam benne, amit mondani szeretnél az írással. Nem értek nagyon a versekhez.

Válasz

B. I. January -Orsi- üzente 9 éve

Jó, hogy akik kénytelen-kelletlen átélték, el tudják mesélni, és át tudják adni az érzést. Az érzést fogta az agyam, de a többi még csak a sejtelem csírája, azt hiszem. Mindenesetre én nagyon köszönöm, hogy mindezeket megosztod velünk, van mit tanulni belőle...

Válasz

Balogh Zoltan üzente 9 éve

Holnap minden kérdésre válaszolok - a Hitlerjugendel kapcsolatban és az Itt állok cimű verssel kapcsolatban is. Köszi hogy olvastátok!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Nem tudom, sikerült-e ráéreznem a mondanivalójára, de abban biztos vagyok, félig értve is nagyot ütött.

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Erre mondják ökölbe szorul a kéz és a zsebedben kinyílik a "bicski" Ötletes és nagyon kifejező mindazoknak, akik ráéreznek miről szól!!

Válasz