Krepsz Györgyi üzente 10 éve

Megrendítő... De jó.

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Keveset tudok a föld lehetséges megsemmisüléséről. Köszönöm, hogy olvastad :)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 10 éve

A téma maga nagyon megkapó és elgondolkodtató. Mivel a föld bolygó, nem egészen úgy működik, ahogy gondolod és leírtad, hamarabb fogja a nap elégetni, minthogy felrobbanjon. Ugyanis a nap csillag, ami egyre növekszik, és sok milliárd év múlva már eléri a földet is. Néhány hipotézis szerint, már ezért enyhe a tél, és a napkitörések is egyre közelebb kerülnek hozzánk. A bolygók magja folyamatosan forr, de amíg lesz helye kitörni (vulkán), addig nem fenyegeti az emberiséget robbanásveszély.

Viszont nagyon jól leírtad, mennyire nem bánunk jól a földdel, és mi (ha nem is ez, de ki tudja, mi) várhat utódainkra. Tetszett!

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Valószínű :))

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

szerintem a föld egyenesen extázisba esik, ha végre megszabadul tőlünk, és örömében örökké fog élni.

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Igazad van neked is, átgondolva lehet tényleg sok a pont :P Örülök, hogy tetszik. :)

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Hajaj, igazad van, régebben én is használtam, de azóta kétszeresen allergiás lettem rá. Visszamenőleg próbálom kiszűrni, ahonnan csak lehetséges. Nem volt sok, bármit is mondtam, bárhogy jött le, tetszett a történet, jó elképzelés volt. A kis vers a legerősebb az elején, azt zseniálisan eltaláltad, egyetlen bajom vele, hogy nem az én fejemből pattant ki.

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

András azért nem dolgoztam ki jobban az ötletet, mert ez nem az én világom, gondolom észrevevődött, a kidolgozással csak rontottam volna a helyzeten :D
A pontok a programot próbálták illusztrálni és, hogy még sok minden van ami nincs elmondva. Lehet sok volt, de én ezt éreztem szükségesnek ízlések és pofonok. Egy - két idegen szó ha jól emlékszem nálad is becsúszik néha. Csak az ember nem veszi észre annyira a saját írásain. Hidd el próbálom kiküszöbölni őket, de néha így is marad.
Köszönöm az észrevételeid, és hogy olvastad :)

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Érdekes, valóban tudománytól mentes volt, azért mert szennyes a bolygó, nem hiszem, hogy felrobbanna, és fura volt amit a magról meg a gravitációs mezőről írtál. De az egy nagyon jó gondolat volt, hogy megszakítják az életvonalát, és az ott hátramaradt időűrből, egy idő burokba helyezik a magot. Szerintem ez túl jó gondolat volt ahhoz, hogy csak így elhasználd, én fordítanék még rá időt, jobban kidolgoznám. (Neil Gaiman ugrott be az ötletedtől, bár nem sokat ismerek tőle.) A párbeszédek már jobbak voltak, de nagyon picit, nagyon minimálisan jelen volt bennem az érzés, hogy még mindig mintha csak magadban beszélnél, de már tényleg csak nagyon kicsit.

Még volt pár formaság, ami nagyon bántja a szemem. Egyik a pontok eszeveszett használata volt. Miért kell hat pontot oda tenni valami után, elég a három, annál több felesleges. A másik, valahol írtad, hogy random. De miért? Engem nagyon idegesít, hogy átveszünk szavakat az angolból, és már beszélni írni sem tudunk anélkül, hogy bele ne tűznénk a szövegünkbe véletlen szerű angol szavakat. Ez nem jó, nem helyes.

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik! Köszönöm, hogy olvastad :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Ahol élet van ott halál is. A Föld várható 'halálát' illetve az emberek közeljövőbeni életvitelét sajátos módon ábrázoltad, mégha ez a megközelítés minden tudománytól mentes is volt, mégis elgondolkodtató, érdekes gondolatokat vet fel az olvasóban. Tetszett! (különösen a vers az elején.)

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Még nem tudom Tommy, hirtelen ötlet volt :) Köszönöm, hogy olvastátok :)

Válasz

Tommy E. Berg üzente 10 éve

Érdekes. Lesz folytatás?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez nagyon tetszett, érdekes jövőkép. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Utópisztikus-- szerencsére , csak feltételezések , de nem minden alap nélkül. Persze a jövő kiszámíthatatlan. Erről az jutott eszembe , hogy évekkel ezelőtt Teller Ede, még élt és egy tv-és beszélgetésbe olyanokat mondott , hogy igenis az emberiségnek joga van a természet a föld átalakítására, átszabására.Igaz annak következményeiről nem beszélt. Szóval szerintem is jogos a félelem-- hosszú távon! Tetszik!

Válasz