Ócsai Norbert üzente 10 éve

Valóban kár volt hanyagolnom ezt a történetet! :) Remek utazás volt Kate, rendkívül tanulságos, minden másodpercet megért! :)

"Ő megtanított arra, amit előtte nem tudtam, hiszen nem is volt igazi kapcsolatom, arra, hogy a szex az éremnek csak az egyik oldala. A másik oldala a szeretet, és a kettő együtt jelenti a boldogságot. Ettől gyönyörű szép a szerelem!"
Annyira imádom, amikor a cím is szerepet kap a történetben! :D :D :D Szép húzás! :)

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Köszönöm Sylvia, hogy végigkövetted a könyvet!

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 10 éve

Erre nem lehet mit mondani, mert ugyanolyan jó lett a befejezése, mint az eleje, a közepe volt. :) Tetszett!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Köszönöm szépen mindenkinek a kitartó olvasást, a hozzászólásokat, a biztató és segítő szavakat. Szinte minden kérdés, ami felmerült írás közben, most úgy látom, helyére került.
Sok munka volt utánakutatni a témának, és egy élmény volt megírni. Nem tudok többet, máshogy, csak ahogy kijön belőlem, és én így láttam kereknek.

Megjegyzem, rám csodálatos hatással volt ez az írás, és tudom, csak akkor fogok újra írni, ha ezt a hatást is újra átérezhetem. Ezt kívánom nektek is, kedves írótársaim, megélni a csodát, amit az írás ad számunkra.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Nem én neveztem novellának, egy helyütt Kate hívta így. A kisregények hosszabbak, mint egy novella... Ezért én is inkább kisregény kategóriába sorolnám. Valóban nem lehetett könnyű egyszerre két dologgal foglalkozni, a szex egyfajta megjelenítését illetve a karrierkérdést, de mivel Kate nem vállalta túl magát, így ezt remekül megoldotta. Nem volt erőltetett, és kellemes olvasmány volt.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Az csak természetes , hogy a különböző nemű korú habitusú emberek egy kicsit másképp látják érzik az olvasmányélményüket. Szerény véleményem szerint alig van véleménykülönbség. Mert egy ilyen művet meg írni , nem egyszerű,mert két fontos dologról muszáj beszélni: a szexről és karrierről. A sex kérdése bármennyire is kitágul, az eredetitől, az állattal való szexelésig, mégis csak egy behatárolt valami. Nem könnyű érdekesen, de visszafogottan, kihívóan de mérsékelten megjeleníteni ezeket a dolgokat. Hasonló a helyzet a karrier problémával-- egy út van , mindig felfelé, akár másokat is letaposva. Nos, ezen a keskeny ösvényen egyensúlyozni, hogy ne válljon parlagiasabbá. mint amenyire szükséges, dene veszitse el az olvasó érdeklődését se-- különös tekintettel azokra akik pontosan amiatt olvassák. Mert ilyen is van! Műfaját tekintve novellának nem nevezném terjedelme miatt , de még elbeszélésnek is hosszú, úgyhogy én kisregénynek nevezem - legfeljebb magán használatra.

Válasz

Igó Krisztián üzente 10 éve

Én csak lesek...
már vége?
Mire bepótoltam mindet, már vége is? Na de ilyet!
Én szerintem nagyon megérte olvasni, hiszen ilyen típusú művel itt ezen az oldalon nem nagyon lehetett eddig találkozni és bizony ez nagyon szemet szúrt nekem. Persze jó értelemben. Jó volt olvasni, voltak benne tanulságos történetek, hétköznapiak, meg tizennyolc karikásak és éppen ezért tetszett nekem! Gratulálok hozzá!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Minden jó, ha vége jó! Szép, kerek befejezés. Szinte mindenre megadja a választ.

Az teljes novelláról, pár szó:
Először azt gondoltam, hogy egy hosszabb terjedelmű kisregény ez. Ennek tükrében is olvastam. Ezzel hibát követtem el, mert jobban oda kellett volna figyelmem, megjegyezni részleteket, amit én nem tettem, mert azt gondoltam, lényegtelen és csak bevezetőként szolgál. Amikor nem derül ki az elején, hogy milyen hosszúságú egy mű, mert honnan is tudhatnám, akkor bizony én az első pár részek tartalmából próbálom meg kikövetkeztetni. Ezekben lassan, mégis izgalmasan csöpögött az információ, és mindig annyira érdekesen, úgy lett vége egy-egy fejezetnek, hogy kíváncsi voltam a folytatásra. Menet közben kiderült, hogy novelláról van szó.
A témaválasztás, illetve az, hogy mit üzen ez a mű, szintén nem volt teljesen világos az elején, hogy mi válik majd hangsúlyossá, eltekintve attól, amit abból lehetett leszűrni, hogy a főszereplő mesél azaz visszaemlékezik, amiből kiderült, hogy egy bizonyos időintervallumban miből tartotta fenn magát. Ez a téma többféle üzenet is hordozhat magában. Amit te emeltél ki, a legfontosabbak között van.

A cím kettőssége való utalása innentől szinte megelevenedett, végig jelen volt részről részre. Nem lehetett tudni, csak sejteni, hogy mennyire ment bele a lány a kurválkodásba és azokba a dolgokba, amik ezzel járnak. (Drog). Ha tovább csúszik a lejtőn, akkor teljesen más irányt vet az egész. Az információtálalás ügyesen megoldotta azt, hogy ettől nem kellett tartani. A közepe után nem sokkal már felcsillant a remény, hogy akár happy and is lehet a vég, benne az összes tanulsággal, ami másoknak is segítséget adhat.

Amit menet közben kifogásoltam, hogy lehetne cselekményesebb, színesebb, azt most nem biztos, hogy így gondolom. Ennek oka, hogy elfogadom, hogy ennek a novellának az üzenete fontosabb, mint az, hogy mindenféle egyébbel lett volna felcicomázva. Rájöttem, hogy amilyen formát választottál Kate, a lány visszaemlékezés-szerű elbeszélése, abba nem is illett volna bele az, ha jobban kitérsz bizonyos dolgokra. Ami azért még homályos, de ez teljesen az én hibám, hogy a máskor oly hangsúlyos idő jelenléte mintha kimaradt volna. (De egyes helyszíneket meg tökéletesen bemutattál, ez kárpótolt.) Nem tudtam viszont, mikor és hogyan kerülnek oda arra a helyre, cukrászda, kávézó, már nem is emlékszem, ahol a lány mesél. Érdekelt volna, főleg a végén, mikor a büszke férj is megjelent. Egy-egy sztori elmesélése vajon mennyi időt vehetett igénybe? Mindezek (a teljes novella elmesélése) egy délután alatt lezajlott? Ezekre biztosan megkapnám a választ, ha újra olvasnám, de jó lett volna erre emlékezni is.

Végezetül gratulálok, egy egyedi művet alkottál. Köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Azt kifelejtettem, hogy számomra a történet mondanivalója sem volt kellőképpen hangsúlyos. Igaz, le tudjuk vonni a következtetéseket, egyes szereplők (Tibi, Barnabás) hangot is adnak sokszor pl annak a véleményüknek, hogy nem éri meg k.rvának menni, illetve hogy van jobb út is, de nekem ez is kicsit langyosan jött át. Bocsi. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Olvastam, bár ebbe a részbe pl csak bele-bele. Mivel felénél rájöttem, hogy ennek háromnegyedére úgysem fogok emlékezni.
Eloise leírta valamelyik részhez (talán az előzőhöz), hogy kicsit fel lehetett volna turbózni a sztorit, közelebb hozni a szereplőket, a helyszíneket. Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Te erre azt felelted, ettől veszített volna a történet a pörgősségéből (vagy hogy fogalmaztál). Erre meg Stephen King példáját szoktam felhozni. Sorra gyártotta (és gyártja ma is, ha jól tudom) a milliók számára letehetetlen könyveket, melyekben még a legjelentéktelenebb mellékszereplő is annyira testközeli, hogy szinte mindent tudunk róla, barátunknak érezzük. Igaz, Stephen King nagyon profi, mi meg nem vagyunk azok, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy semmi sem megváltoztathatatlan. :)
Amúgy érdekes volt a történet, bár a főszereplővel mintha már találkoztam volna más írásodban. :P Voltak részek, amelyek sodortak magukkal, voltak karakterek, akik megfogtak. De például Tibi is elég sablonos figura volt. Júliáról meg igazán megtudtam volna többet (szinte nem is ismertük meg). Szóval számomra is maradt némi űr. De a felépítése, megszerkesztése szerintem remek. Meg a történet is korrekt, a szövegben sem találtam túlzottan sok részt, ahol megakadtam volna. Megérte elolvasni, de egy kicsit azért olvasóközelibbé lehetne tenni.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Örülök a történet ilyetén való alakulásának. Szívesen olvastam és szívesen olvasnám még, mert emberi, mert gyarlóságunkat , ugyan nem győzi le , de mindenképpen hozzásegít bennünket a dübörgő, és dühöngő érték vesztett világ jobb megértéséhez. Különösen itt közép Európában ahol az ilyen jellegű irodalom, még gyerekcipőben jár, és trágársággal túl díszített szexjelenetekkel próbálják reklámozni magukat. Ezekhez képest ez a mű az arany középút ahol minden a nevén van nevezve, még sem sértő , nem megalázó! Természetesen azokról beszélek aki az ilyen irodalmat is szeretik. Mindez a te , vagy ti munkátokat dicséri. Nem volt hiába való, kellő tanulságokkal jár, hiszen megvan mutatva az az út amelyik oda , de az is amelyik visszavezet. Semmi moralizálás hiszen az ember saját erkölcsi normáit maga szabja, és úgy is veszi hasznát. Csak gratulálni tudok, és további jó munkát kívánni!

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

U.I. tudom, hogy meg voltak említve én a részletesebb ecsetelésre gondoltam.

Válasz

Erika Pap üzente 10 éve

Nagyon jó, várható de frappáns befejezés. Hiányoltam egy részt a büntudatról, így nem tudtam annyira beleélni magam, nem fogtam fel a súlyát a lány tetteinek. Mert egy dolog valamiről hallani, és más látni, beleélni magunkat. A másik hiányérzetem és amire kiváncsi lettem volna, (volt már minden féle szex jelenet) valyon hogyan élte meg a lány az első együtlétet a szerelmével? Nem szégyelte magát, nem pörögtek le előtte a hideg, robot szexek?
Nem kötekedni akartam, csak nagyon tetszett a történet, leírás az egész mű összeségében, és ezeket a dolgokat is szerettem volna megtudni.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Elnézést kérek, hosszú lett ez a rész, de nem tudtam, hol szedjem ketté.

Válasz