Kate Pilloy üzente 10 éve

Valóban jobb a cím, illik a szöveghez.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Sokkal jobban illik a témához!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Nos , kicseréltem a címet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

"én úgy tudom , hogy az okos kell segítse a butát ,az erős a gyengét , és így tovább!" - Én is így tudom. Az "aki hülye, haljon meg" nézettel sosem tudtam azonosulni.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 10 éve

Annyira nem lehet buta egy ember, hogy ne tudja: ha nem vagyok képes előteremteni az egy főnek a napi reggelit, ebédet, vacsorát, ruhát, fedelet, akkor nem szülök még három vagy négy gyereket, hogy éhezzenek, vagy nevelőszülőkhöz, otthonba kerüljenek.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Az mindegy , hogy kinek van igaza - a nyomorúság, marad , és mindig a másik a hibás, bár én úgy tudom , hogy az okos kell segítse a butát ,az erős a gyengét , és így tovább!
- ezen is eszmét cseréltünk, még hasznunkra is válhat. Űdvözöllek!

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 10 éve

Gazdag szegények és szegény gazdagok. Ebben nagyon sok az igazság. Lehetne oldalakat írni róla, de inkább nem teszem...

A másik, hogy a mai világba sokan nem gondolnak bele, hová szülnek négy, öt, sőt, több gyereket is, főleg, ha szegények. És nézd! Kiknek van a legtöbb gyerekük? Azoknak, akik amúgy sem bírják etetni, csak épphogy még azt az elsőt...

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Nem értek ezzel egyet, Zoltán, mert ez csak az egyik oldal. Az iparosodással jött az oktatás is, és az egyénfüggő, hogy megérti-e mindenki, milyen fontos az iskola, a tanulás, az órarend, a munkarend, a becsület, a másik ember tisztelete.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Akár esszét is tudnék írni róla de röviden. A nagyipar tette tönkre a kisembert cigányt , a kisebb képességű embereket.Úgyanis ő vette ki a kezükből a a munkát a nagyipari termeléssel Nem kell patkoló kovács tipikus cigány mesterség
" "kosárfonó " " "
" vályog vető " " "
" kubikos " " " rákász pákász, gyógynövény begyűjtő mosónő úri házakhoz, vécé takaritó , mert jön a szippantó. Na ezt mind elvette a nagyipar mert megcsinálja ,és nem ad helyette semmit. És ez nagyon rossz gondolkodás és gazdálkodás mert ötven év mulva többen lesznek mint az anyanemzet, és már az ötödik nemzedék lesz amelyik soha életében nem dolgozott. A felsorolás nem komplett. Sajnos igy állunk, és nem minden esetben az egyén a hibás!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Elolvastam, de bennem két vonal rajzolódott ki, amelyből egyet sem tartok helyesnek. Mert van a milliomos családok csemetéi, ahol valóban előfordul, hogy nincs gyerek, de van pénz. Ahogy licitálnak egymásra a szülők az gyomorforgató, de igen, van ilyen.
És van a másik vonal, az utca végi omladozó ház és a sok gyerek. Ott, véleményem szerint, nem pénzhiány, hanem észhiány van. Mert ha a szülők tanulnának és munkát vállalnának, lenne pénz és kevesebb lenne a gyermek. Szóval nekem ez jutott eszembe az írásodról.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Mert az tabu. Félek, a hatásától. De még megtehetem...

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Ha javasolsz egy jobb cimet, megköszönöm, és kicserélem! Most ennyire futotta, de az Édesanyám cimű versemet nem olvastad!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Ez mind oké, de miért éppen avangard? Nem kaptam kielégítő választ. Amit írtál, arról más szó ugrik be. Az avangard, mint kormegelőző? Inkább jó értelemben vett másság. Merészség. Párhuzamban folyton jelen van. A te fiatal hőseid és azok szülei nem kimondottan illenek ehhez a szóhoz. A retrót meg hagyjuk... De nem vitatkozom, elfogadom a címmel együtt, amit írtál.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

A fiatalok meg előzték korukat, pénzben módban , míg az utólsó sorokban említettek, megrekedtek valahol a középkor végén! Nem akartam kimondani, de most kimondtam. De a másik vonal a gyerek kérdése, a léte , illetve nem léte, illetve várható jövőbeni sorsuk! Üdv.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

A cím miértje engem is érdekel.

Válasz

N. Sýmur üzente 10 éve

Érdekes gondolatok, mindenképpen igazak! Ha nem is látok rengeteg ilyet, de hogy több mint eleget, ha biztos.
Abban segíthetnél egy kicsit, hogyan kapcsoljam a címet a szöveghez - sajnos nem megy. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az anyagi javak elosztásában ritkán van igazság, az egyszer biztos.

Válasz