Kate Pilloy üzente 10 éve

András, ennél a szereplőnél számítok rád, te is írtál hasonló alakokról. Bár minden infó hiteles, és igyekeztem a megfelelő szavakat a szereplő szájába adni, szólj, ha nem életszerű!

Csaba, látom, olvasod a részeket, köszönöm, hogy fordítasz erre időt.

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Érdekes ez az új karakter, gondolom, lesz még szerepe. Nem tudok vele dűlőre jutni, kedvesen ellenszenves, viccesen visszataszító. Érdekes, nem tudom mit gondoljak róla. Jó volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hát... ez a részlet rendesen tükrözi a mai mocskos valóságot, majd utánaolvasok az előző részeknek, csakhogy képben legyek. Annyi már most bizonyos számomra, hogy az események átadása tömeges és gyors, a szókincs viszont továbbra is gazdag. És ez azért jó, mert ez tükrözi a stílusát, ettől teszi az írását egyedivé. :)

Válasz

William Morgenthaler üzente 10 éve

Utánanéztem, hogyan kell vekengeni. Most már minden ok :-).

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Átgondoltam és a vekengést abbahagytam, mert a szöveg szerint a lány dunántúli, így az a szó kimarad.

Eloise, olyan szép mondatot írtál a fiú szemeire!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és az olvasást!

Válasz

Demmel László üzente 10 éve

Nem annyira zavaró a kollokvium szó, most már tudom mit jelent, de elsőre meglepett.Mást meg a vekengtem zavart be, szóval mindenkinél más.Jókai sem írná át a művét azért mert valaki messziről jött, és pár dolgot nem értett meg azonnal. Ez így jó, ettől lesz sajátos.Szóval, csak hajrá!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Azt hiszem a lényeget már elmondták -- bennem Zola-i emlékeket idéz. bizonyos mértékben! A mesélőkéd nagyon tetszik.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Eloise, azt hittem, a kék nem jó :) De tényleg, átlátszó nem lehet. Na, már meg sötét szempillája lett.

Laci, ne értsd félre, szólj csak, mindenért, mert akkor tudom, mit kell átgondolnom. A kollokvium egy vizsgafajta, átírjam, vagy használja mindenki az internetet és nézzen utána? Elég sok helyen megjelenik még az a szó!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

A srác gyermeknek tűnt vékony testalkatával, fehér bőrével és sötét szempilláival, amely mögött kék színű szemét halvány-rózsaszín fátyol takarta el. (Mert így benne van az is, hogy milyen szépek a srác szemei, de valahol utalsz arra is, hogy nem teljesen tiszta a srác. Itt még sejtelmes, az olvasó csak sejti, hogy esetleg be van tépve, aztán ő maga vallja be, ahol konkretizálod, hogy pirosas a szeme.) Apró fokozatosság, mely nem érthető félre. Szerintem. A te mondatod is tetszik, csak én egy kicsit még színesítettem rajta, ha már szemekről van szó. Remélem, nem baj.

Válasz

Demmel László üzente 10 éve

Ha szándékos volt, akkor nem szóltam, hallgass a nevem. Elgondolásnak tökéletes.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Bocsi, hogy még mindig itt tartok, de kékespirosas lehet egy szem, ha alapból kék, és a betépés vagy más miatt, p.l. elpattan egy ér, pirosas is egyben, a hangsúly az átlátszón volt. Az nem illik a képbe. Fátyolrózsaszín, mit tudom én, de nem átlátszó. És még egy, azt a szót én sem ismertem. Nagyon jó, hogy kevésbé ismert szavakkal is színesíted a könyved!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Jó megfigyelő vagy, pontosan ez lenne a lényeg, hogy a csaj nem használ trágár szavakat, és drogos szavakat sem: kóla, marcsi, ilyesmi a többiek, akiknek olyan a szerepük, igen. Szerintem ez jó elgondolás, nem? Akkor szólj, ha elkeverem! :) Tényleg, csak a debreceniek vekengenek? :) jól lebuktam.

Eloise, ehhez mit szólsz: "A srác gyermeknek tűnt, vékony alkatával, sötét szempillájával, hófehér bőrével."

Válasz

Demmel László üzente 10 éve

De van.Vannak debreceni rokonaim, és ők is használják,de ha beírod gugliba, ott is azonnal kidobja. Engem jobban zavart a kollokvium szó, utána kellett néznem,még nem hallottam róla.
Ami számomra kicsit fura, hogy leírod a "baszás" szót, de a péniszt nem nevezed általános nevén(pl: farok). Csak mert gondolom, ha már szabadszájú valaki egy bizonyos ponton, akkor nem finomkodik a következő sorban. Az is igaz, hogy a "baszás" szót idézte a ficsúrtól,míg a pénisz a saját megfogalmazása, de nekem fura.(Teszem hozzá, én eléggé trágár is vagyok.) Jól haladsz,nekem bejön.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

William, valóban nincs? Nincs? Én meg használom! Azta! Keresek jobbat!

Eloise, igazad van, kékespirosas nem lehet, erre is keresek jobb megoldást!

Köszönöm, hogy figyeltek!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

"A srác gyermeknek tűnt átlátszó, kék szemeivel." Ez a mondat azt sugallja, milyen ártalmatlan, tiszta tekintetű a fiú. Kicsit lejjebb, a történet szerint talán még egy perc sem telik el, már úgy jellemzed, hogy szemei furcsák, pirosak voltak. A srác azt mondja, kicsit betépett. Ez megmagyarázza, hogy pirosas a szeme, de amikor a lány elsőnek megpillantotta, akkor is ilyennek kellett volna lefestened, nem átlátszónak azokat a szemeket. Ez némileg ellentmondásos. A többi okés, tetszett!

Válasz

William Morgenthaler üzente 10 éve

"vekengtem" ?!?! - Ilyen szó nincs is.

Válasz