[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Választják, nem is kevesen, és újfent kihangsúlyozom, sajnos. Kate, ami az írásotokat illeti, holnap folytatni fogom a negyedikkel, és a többi részét is elolvasom, de ez a kétes erkölcsi megoldás a pénz megszerzése végett tényleg... nem tudom megfogalmazni igazán, mintha egy ún. Achilles-sarka lenne az egész műnek. Ha könyv formájában kerülne a kezembe, borzongást éreznék valamennyi érintésénél, mert eszembe jutna, hogy a főszereplője milyen módon viszi véghez a célját. A kérdés viszont az - és erre nem derült még fény - hogy sikerül e- elérnie azt. A magam részéről elnyeretném vele a jutalmat, az egyetemi diploma megszerzését, ugyanakkor csatolnék hozzá egy súlyos árat, olyasvalamit, amivel élete végéig szégyenkeznie kellene.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Laci, nem értem miről beszélsz, a rossz értékközvetítés hogy jött le neked, de ha elolvastad az egész történetet és ezt szürted le, akkor valami tényleg rossz az írásban. Köszönöm, hogy foglalkoztál vele.

András, valóban így van, tegnap hallottam ismét, hogy ez a mese, nem mese, még most is választják ezt a megoldást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves András, én azt vallom, hogy inkább a hosszabb és a rögösebb úton a cél felé, semmint a könnyebb és gyorsabb ösvényen. Példásnak számítana, ha az emberek körében közismert lenne az előbbi kategória, de mint tudjuk, a mai világ (sajnos) nem ilyen és nem erre tart igényt.

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Manapság egy frissen érettségizett fiatal nem fog olyan hirtelen olyan állást találni, amiből egy év alatt megkeresné a pénzt az orvosi egyetemi éveire, talán egy fél évet kifizet belőle, talán szűkösen de futja kettőre, de többire tuti nem. Sajnos ez a megoldás jutott neki. Többi érvvel nem szállok vitába.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A folytatást és annak a végét elolvasva máris világossá vált előttem, hogy végül mi lett abból a bizonyos "gyermekfelügyeletből". Kedves szerzőpáros, az utolsó mondat után percekig gondolkodtam, és arra jutottam, hogy ez a történet sajnos még mindig ott vérzik el, ahol az előző részben: rossz az értékközvetítése. Pedig itt fel vannak sorakoztatva különféle lehetőségek, hiszen a lány dolgozhatna egy évet az egyetem elkezdése előtt (s megvallom, az lett volna a legegyenesebb út), vagy tényleg vigyázhatna a gyermekekre, nemcsak elképzelés szintjén, de nem, ő azt a "bizonyos" utat választotta azért, hogy az álma megvalósuljon, és hogy belgyógyász lehessen. A motiváció természetesen érthető, de a műre sajnos az veti azt a fene nagy árnyékot, ahogy a főszereplő a célját el kívánja érni. Most persze megvolt a tanakodás a szülőkkel is, hogy miből lesz meg a pénze, és ebből úgy sejtem, a történet további szakasza részben arról fog szólni, hogy van ez a kis titkos élete, amit előttük semmiképp nem mer majd felvállalni. A nagy kérdés: meddig lehet és kell elmennünk a célunk vagy az ún. felső jó érdekében, hol az a határ, ahonnan tovább már nem léphetünk? Tényleg érdekes és elgondolkodtató, de mint írtam, az értékközvetítése rossz, mert innen csak azt szűröm le, hogy benne áll a rejtett üzenet a fiatalok részére: Valósítsd meg az álmaidat, de a lehető legrövidebb úton.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

No, a gyermekfelügyelet mégis másabb, mint kétes erkölcsű urak kielégítése pénzszerzés céljából. :) Csak hát az itt leírtak a lányról gyökeres ellentétét tükrözik a másodikban irtaknak. Szóval a csaj nem iszik, füvezik, dohányzik, pasizik, hanem buzmócsing, aki valóra váltaná az álmát... de szexel, és úgy szerez pénzt?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Megtaláltam. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nem találom az első két részét. Rosszul címkézted talán?

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Köszönöm Zoltán, hogy visszajöttél, oda fogok figyelni!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Hát persze én bóka, de azért megjegyzem , hogy igy az elején hasznos volna jobban kihangsúlyozni a szerepeket -- ha egyébért nem, az ilyen gyenge felfogásúak miatt , mint én vagyok.Üdv.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Utána nézek én is mit néztem el , újrafogom olvasni!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Üdv az orvosin! Nos, ez a szakember nagyon sok mindennel foglalkozik, pl. végbéltükrözés is belefér, de ételallergia, ételintolerancia, emésztési zavarok, miegymás. Miért pont ezt írtam? Hogy az olvasó felkapja a fejét: mit beszél ez? Miért éppen az akar lenni? Lám, bejött. :)

Köszönöm, hogy olvastátok ezt a részt is.

Zoltán, kedves, Briginek meséli Tímea a történetet, így Tímea történetét ismerhetjük meg. Elnézést, lehet, ez túl zavaros ott az elején.

Válasz

William Morgenthaler üzente 10 éve

Igen, de úgy tudom, hogy ő csinálja a végbél tükrözéseket is.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

András, van ismerősöm, aki az szeretne lenni... :D A kényszer nem mindig feltétel :D

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 10 éve

Mi évekig jártunk gasztroenterológushoz a kisfiammal. Így tudom: Ételallergiával foglalkozik! :)
Várom a folytatást!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Kezdetnek jó, és úgy érzem , hogy lassan elfog kezdődni a kálvária Brigi életében, aminek mi is tanúi lehetünk

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Kényszerből, nem tudom éppen most mit csinálsz, de ha oda jutsz, hogy jó sokáig nem találsz állást, akkor örülnél ilyen lehetőségnek. Ezek az orvosi pályák választhatóak. Ott valaki elhatározza magát, aztán keményen, vért izzadva tanul, hogy ő márpedig egy rendelőben akar ülni, és férfi dolgokat akar fogdosni egész nap. Ezt nem értem, hogy honnan jön. Teleshopnál sok követelmény nem hiszem hogy van, ne legyél lámpalázas max. Kényszer helyzetben én is elvállalnám, csak hogy legyen pénzem, még ha tudom is, hogy cserébe mindenki utálna.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Az én fejemben pedig gyakran megfordult, hogy vajon a Teleshop adásokban miért akar valaki is műsorvezető/eladó lenni?
Na de mindegy is, jó ez a gasztroenterológus (Igen, legépelés helyett inkább kimásoltam a szövegből :D) mert legalább egy egyedi álom, nem olyan elcsépelt, mint az Asztronauta, Világhírű Focista vagy a Pokémon Mester.

Lankadatlan érdeklődéssel követem tovább a történetet :)

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Én a nőgyógyászt nem értem, meg az urológust. Nem... mi vette rá őket a.... Höjh, ha nem gondolkodnék ennyit boldog ember lehetnék.

Válasz

William Morgenthaler üzente 10 éve

De miért éppen gasztroenterológus? Soha nem értettem, hogy hogyan lehet valakinek az álma, hogy gasztroenterológus legyen.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Köszönöm, hogy olvastátok. Egy napra, egy rész jut, majd holnap jön a folytatás. Eloise, a lényeget hozzáfűzted, köszönöm.

András, azért nem került fel ide az előző könyv közepe-vége, mert elküldtem egy pályázatra és ott kitétel volt, hogy le kell venni minden blogról. Majd ha visszadobják, újra hozom. Köszönöm, hogy visszamenőleg is megnézted ezt a regényt, örülök, hogy elnyerte a te tetszésedet is.

Válasz

Demmel László üzente 10 éve

Csatlakozom az előttem szólókhoz, várom a folytatást.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Elolvastam ezt is és az előző részt is. Még mindig nem tudok mit hozzáfűzni, hiszen nagyon az elején járunk, mindenesetre érdekesnek ígérkezik, olvasmányos, ízlésesen, pörgősen van megírva.

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

A kérdéseidre csak azt tudom mondani, hogy nem tudhatod a választ amíg nem láttad az érem mási... hmm... vagy pont erről fog szólni a történet? Tetszett, nagyon jól mozgatod a szálakat csepegteted el a morzsákat, ügyesen építkezel. Engem megvettél.

Közben az jutott eszembe, hogy mi lett az előző történeteddel. Nem emlékszem, hogy befejeződött volna.

Válasz