[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Bepótoltam, tényleg nagyon jó, sokrétű történet, jó pár nézőpontot elénk társz, ez egészen nagyszerű, közben mélyebben bele is viszel minket az akkori élet szép és kevésbé szép történéseinek hátterébe. Profi munka!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Köszönöm , hogy olvasod-- egyéb gondom nincs!!! ÜDV!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Rendszeresen olvasom 'A mi utcánkat'.
Bocsánat, hogy nem kommentelem állandóan, hogy "tetszik", de kicsit egyhangú lenne. Más mondanivalóm viszont nem nagyon van.
Az eseményekkel kapcsolatos mondandómmal megvárnám a történet végét, amíg lezárod a szálakat, én egy könyv olvasása közben sem tárgyalom ki oldalanként a sztorit.

Ez nem a műved vagy a te személyed ellen szól, de ha így akarod értelmezni, nem tehetek ellene semmit.

Félreértettem a kommentedet? Ha esetleg más problémád lenne, fogalmazz egyértelműen, hogy megvédhessem magam. Köszönöm.

Neked is jó hétvégét.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

És mit csinálsz? ,mit olvasol? , mit kommentelsz? Kellemes hétvégét neked.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én is itt vagyok.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Én itt lennék, de ehhez érdemben nem tudok hozzászólni. Kicsit már a holnapban gondolkodom, hogy az a sok minden, amit tervezek, bele is férjen.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Köszönöm , hogy foglalkoztál velük-- jól el beszélgettünk, de hol vannak a többiek???

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

A gyökerekre gondoltam. Nem tudtam, hogy mit írjak, ki az igazi "felelős." Az asszonyokat azért haragították magukra, mert durvák voltak a Sálikó nyomozás miatt. Hm, bár ha jól emlékszem igazán csak az anyukájával bántak csúnyán. Korábbi sérelmek miatt is panaszkodhattak. És az is igaz, ha tényleg a gyökerekre gondoltam volna, akkor azért vesztették el a munkájukat, mert nem akartak fizetni a kocsmában. Oké, az én hibám.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Nem Sálikó miatt vesztették el az állásukat, hanem a komiszságuk miatt, az asszonyok határozott és kitartó kérésére.

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Hah, jól ráfaragtak. Jó fordulatos rész volt. Érdekes helyzet alakult ki. Sálikó miatt munkát vesztett kommiszárok? Hmm... Vannak lehetőségek megint. Izgatottan várom a fejleményeket.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Sok lúd disznót győz!!!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Elolvastam a részemről elmaradt összes részt. Az asszonyok összefogása nagyon szép cselekedet és azt nem is gondoltam volna, hogy a kommiszárokat fel lehetett jelenteni. Salikoért viszont tovább aggódom.

Válasz

Gráma János üzente 10 éve

Zoli, ez a rész is tetszett.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Kedves Zoltán! Mint említettem, nagyon jó a Mi utcánk írásod! Így aztán nem csoda, hogy átsiklunk olyan semmiségen, hogy a komisszárt hogyan is írjuk. Látod, te ehhez is elgondolkodtató magyarázatot fűztél, miszerint három egyéb szóból vezetted le. Még a végén szabadalmaztatnod kéne, mert az indoklásoddal megállná a helyét a kommiszár mód is. Tudod mit? Használd továbbra is a te verziód, mert abban több rokonszenvet érzek. Bocsánat, ha rosszul vette ki magát a kérdésem, de így legalább kiderült, hogy mennyire logikusan használtad a kommiszár-féle módot.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Én megszoktam köszönni, ha valamire felhívjátok a figyelmemet. A komiszárok már legalább negyven részben jelen vannak, ezért aztán az az érzésem , hogy nem kapkodtátok el a dolgot , hogy figyelmeztessetek. Egyébként nekem nincs semmiféle segédeszközöm, ennyit tudok, és fejlődésem túl lassú ehhez, hogy még ebben a században megtanuljak mindent. Ami a kommiszárokat illetti, azt a kommün , kommunizmus kommenció szavakból vezettem le -- de az is lehet , hogy az agyamra ment a kommunizmus. Köszi hogy szóltatok!

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Köszönöm Béla, csak költői kérdés volt. Így fejeztem ki, hogy Zoltán helytelenül írta le.
"Ez a fordulat a komisszárokkal tetszett." Itt pedig utaltam rá, hogy tudom, hogy melyik a helyes.
Annyira jókat ír Zoltán, hogy nem akarom folyton a helyesírás miatt piszkálni. Ezért 'játékosan' céloztam rá.

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Végre ,mondhatom,hogy kiegyenlítettem elmaradásomat,mert az unokám nagy "nemzeti"ünnepén kellett részt vegyek az Oktober fest ünnepségen,ugyanis német iskolában jár és ott divat.Jó rész volt ez is. Eloise, a kérdésedre válasz,a helyes írásmod "komisszár".

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Ez a fordulat a komisszárokkal tetszett. Már csak azt nem tudom, hogy kommiszár vagy komisszár.

Válasz