[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Lehet, hogy nem jó a cím... vagy nem is kellett volna belevenni a Twilightot, érdekes ez a téma a nélkül is!
Aznap, mikor ezt a cikket írtam, egész nap ezen gondolkodtam, mert reggel olvastam róla, és egyszerűen muszáj volt továbbgondolni. Ez pedig odáig fajult, hogy már aludni sem hagyott, :D hát megírtam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy elolvastad!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Akkor biztos buknak rád a csajok! :) Örülök, hogy tetszett a cikk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Értem. Azért nagyon bízom benne, hogy ez azért nem általános jelenség. Jó, tudom, naív vagyok! :D
Gondolkodtam rajta, hogy ki ez a "színésznő", hát, remélem, hogy csak becsípett és csak ezért viselkedett így.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Nem azt akartam mondani, hogy nem tetszik, amit írtál, azt ügyesen összeszedted, a témát nem szeretem. Ha már úgy kezdődik, hogy "attól finom", menekülök .... elnézést, hogy rosszul fejtettem ki a mondandómat.

Válasz

makra árpád üzente 10 éve

Érdekes cikk. Meg az egész jelenség. :-)

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Jó volt, kedvencem nem lesz attól, sőt szeretni se fogon, de jól megírtad. tetszettek, amit szagokról írtál, meg a dús hajról. (nekem dús hajam van)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A mai értékrendekre akartam célozni a videóval...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Balhés pasi lenne? :D
Ez a videó...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Lehet, hogy nem illő, de én egy videóval reagálnék erre. Többek között ezért lett népszerű, szerintem:

http://www.youtube.com/watch?v=g8CgBsmeUhw&feature=endscreen

Válasz

G. P. Smith üzente 10 éve

Az elején engem is teljesen magával ragadott ez a mizéria, elolvastam az összes könyvet, mikor még Magyarországon megkapni sem lehetett, csak az első részt. Számomra az utolsó kötet második része volt a legnagyobb csalódás, az meg csak feltette a pontot az i-re, mikor kiderült, hogy a vérfarkasok nem is vérfarkasok... a vámpírok ragyognak... és tényleg, hol az ellenség? Reszketnek pár vámpírtól, mikor ők kétszer annyian vannak... szóval az erőviszonyok eléggé aránytalanok! Ennek ellenére mégis tetszett a regény. A fordításról nem tudok nyilatkozni, mivel én angolul olvastam az összes részt és a filmeket sem szinkronnal nézem. (szerintem a magyar szinkron csapnivaló mostanság...)
Szóval, lényeg a lényeg, a nők azért vannak oda Edwardért, mert benne megtestesül minden amire egy nő vágyhat. Vonzó, okos, udvarias, kifinomult beszéde van, zongorázik... nem is sorolom tovább. És az már csak a korona, hogy mikor bárkit megkaphatna, neki Bella kell, egy nem különösebben szép, esetlen, ügyetlen tinilány... a természetfeletti meg már csak hab a tortán.
Mivel én is írtam vámpíros/természetfeletti történetet, amit ti is jó páran figyelemmel kísértetek, láthattátok ott mi hogyan ábrázoltuk a vámpírokat, azt hiszem az azért hitelesebb lett...

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Manapság elég nagy divat előzményeket kreálni, így sajtolni ki még több pénzt a sorozatból. (Star Wars: 1-2-3, Gyűrűk Ura: Hobbit, Prométheusz, és még a videojáték ipar 70%-a)

Reméljük, hogy sem a Twilight, sem a Harry Potter nem lép erre az ösvényre, mert a eredmény gyakran katasztrófa. Bár az utóbbinak elég részletesen ki lett dolgozva a háttere (Twilight-ot ily részletesen nem ismerem), így nem is lenne szükség rá.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Nekem is tetszett, különösen azért, mert én Alkonyat rajongó voltam. Olvastam, néztem, és lenyűgözött, az a finomsága, kecsessége, amivel megajándékozott mind az író, (köszönet az ügyes fordításnak), és a színészek is, akik igazán kitettek magukért. (Halkan megjegyzem, nekem egyedül csak az Edwardot alakító színész nem illett a képbe. De ez nem befolyásolta az ítélőképességem, és így, negyvenen túl is kicsemegéztem magamnak azokat a dolgokat, amikről úgy véltem, hiányoztak belőlem.) És ez elsősorban a az a fajta merészség és lázadás, amik ösztönzően hatnak a világra. Nagyobb nyilvánosságot kapott az Alkonyat sorozat, mint a Vámpírnaplók, bár szerintem az utóbbi fordulatosabb, érdekfeszítőbb és hosszabb is, ami nem hátrány azoknál a könyveknél, filmeknél, amit megkedvelünk. Ha pedig időben ér véget, még mielőtt megunná az ember, akkor nem tud keserű szájízt hagyni maga mögött.
Az biztos, hogy learatták már az ezért járó összes babért az említett könyvek szerzői, így az utódok csakis az ő árnyékukban kulloghatnak. Ha csak nem, előrukkol valaki egy újabb megközelítéssel...

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Egyetértek az itt olvasott tényekkel! :) Pontosan így vélekedek én is a Twilight sorozatról. Az írója nagyon ügyenesen magragadta mindazt, ami a legnépesebb, legaktívabb korcsoportnak kell, s ezért csak dícséret illeti.

A történetet sohasem kifogásoltam, egyedül a vámpírlét e formája fordított el a sorozattól. A klasszikusokat szeretem, örök hűséget fogadva Drakula Grófnak :D
De az élet változik. Nem csak a különböző fajok, de az emberi viselkedés, gondolkodás is rajta áll az evolúció hosszas ösvényén. Ki tudja, legközelebb talán a múmiák kapnak ilyen radikális változtatást. (A boszorkányokat már a TV műsorok leszerződtették)

Szóval tetszett eme gondolatmenet! :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Sajnálom, hogy nem tetszik. :( A töltött káposzta attól finom... más emberek vagyunk, más az ízlésünk is, lehet, hogy ami nekem finom, az másoknak nem az.
Ez a cikk is, tulajdonképpen egy találgatás, mert a nők sem húzhatóak ugyanarra a sablonra.
Azt hiszem az ihletett meg, hogy mások is kutatják a titkot, én pedig már kezdtem kicsit másként látni az Alkonyat sorozatot. Először nagyon tetszett, mikor olvastam, aztán később kicsit cukrosnak, túl édesnek éreztem, most megint más szemszögből nézem, és még mindig érdekes.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Nem szeretem az ilyen cikkeket. Ez olyan, mint amikor el akarják nekem magyarázni miért szeretem a töltött káposztát! :)

Válasz