Kate Pilloy üzente 10 éve

jol irtad meg a lenyeget is le lehet szürni. bizony sok ilyen Janosunk es anyank van!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy olvastátok! :)

Válasz

makra árpád üzente 10 éve

Jól átadtad a lényeget. :-)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

A mi pozíciónkból nézve humoros kis történet, de ha mélyebbre ásunk, akkor látjuk, hogy sok helyen biz' ez a valóság. Jó volt :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy olvastátok!
Eszter a gatyabolttal azt akartam mondani, hogy a lány a ruhaüzletben is dolgozik. Ha azt írom, hogy ruhaüzlet, nem biztos, hogy lejön belőle, hogy a lány a végén azért összerakja a képet Jánosról és az anyjáról.
Az, aki egy pillanatig sem dolgozik, csak henyél, gondolhatod, hogy nem fog egy almaszedésen "teljesíteni", az otthonuk is olyan... az anyja veszi neki az alsóneműt is, harmincon túl.

A lényeg, amit a cím is mutat, hogy egymás nélkül élni se tudnak. Az anyának kell a fia, akiről gondoskodhat, a fiú meg nem tud ebből kitörni, de meg is szokta már, hogy nem kell csinálnia semmit, jól elvan így.
Ha esetleg próbálna is változtatni, a legkisebb erőfeszítésnél feladja, mert ahhoz is hozzá van szoktatva, hogy mindent megcsinál helyette az anyja, nem is volt igazi sikerélménye soha. Ha tovább küzd esetleg mégis, akkor meg az anya fúrja meg a dolgait, nem akarja "elveszíteni" a fiát. Szép kis játszma ez.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 10 éve

Van olyan, hogy gatyabolt???
Egyébként tényleg tanulságos, van fiam, majd figyelek. :)))

Válasz

adel leda üzente 10 éve

Valósághű, éppen ezért is lehangol. De jól összeraktad:)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Én , tanulni frissülni "járok" ide, és örülök ha kapok egy jó tanácsot felfedezek valami újszerűt, vagy egy azonnal megnyilvánuló tehetséget. Úgyanakkor szivesen mesélek a régebbi dolgokról , amiről nektek nem sok tudomásotok lehet.Hát ezért szeretem ezt a klubot, meg azért ha észreveszek valami olyasmit amiből kiderül, hogy hatunk egymásra. Üdvözöllek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen, hogy olvastátok! :)

Zoltán igen, semittevésre van nevelve, és a majomszeretet is így igaz.

Tibor, hogy egyre több ilyen János van? Akkor egyre több ilyen "anya" is van, sajnos. :(

András, Eloise, köszönöm! :) Életszerű, igen, mert képzeljétek el, hogy a történet 99%-a megtörtént! Nem úgy, hogy hallottam valakitől, aki azt hallotta, hogy... hanem tapasztaltam és a két szememmel láttam. Ezért is húzott fel annyira, hogy mindenképpen írni akartam róla, először verset próbáltam fabrikálni. Nektek köszönhetően, akik elmondtátok, hogy nem az igazi az a vers, születhetett meg ez a "szatíra", jobban is érzem magam most, hogy kiírtam rendesen.

Krisztián, neked is köszönöm, hogy elolvastad!

Válasz

Igó Krisztián üzente 10 éve

Elolvastam, de lényeges véleményt, ha lehet nem fűznék hozzá, csupán ennyit: jól megírtad.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 10 éve

Szomorú, de ez a jelenség nagyon is életszerű. Semmit sem kérdőjeleztem meg, mert úgy adtad át nekünk. Csatlakozom Andráshoz, és tőlem is tiéd az a díj!

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Tetszett, bár borzasztó dolgokról volt szó. Nagyon erős egy írás, kár hogy nincs "havi legjobb írás" díjazás az oldalon, mert most tuti, hogy te vinnéd a pálmát. (tényleg, miért nincs ilyen?)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az az elszomorító, hogy egyre több ilyen János van a világon. Dolgozni nem akarnak, tanulni lusták, hát csak vannak, és addig élősködnek a szüleik nyakán, ameddig csak lehet. Borzasztó!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

A semmittevésre nevelt fíúgyerekek tipikus esete-- és ezt a témát nem véletlenül dolgoztad fel mert ez a majomszeretet mintapéldánya! tetszik.

Válasz