Kate Pilloy üzente 10 éve

Én köszönöm.

szerintem belevihetted volna a boszorkányságot, egész nyugodtan! Arra gondolj, hogy megveszi valaki a könyvedet és egy sztorit akar. Egyet, ami teljes, kielégíti, lezárt. Persze lehet nyitott a vége, de nem folyamatosan minden kérdés. Mert egyébként miért veszi meg a következőt? Annyira azért nem rágtam le a körmömet, hogy várjak fél évet a következő részre! Meg nem is olyan a sztori szerintem. Szerelmes történet egy kis boszorkánysággal. Legyen több akkor a boszorkányságból! szóval ezt az egyet jól kell megírni, hogy azért vágyjon rá a t. olvasó, mert egy jó sztorit kap.

Meglesem, más hogy csinálja, hogy azt is bemutatja, amit a szereplő nem lát. Be kell mutatni? Néha azt éreztem, felesleges, mert utána a főszereplő is szembesül vele. elgondolkoztató kérdés.

a zongora mizzériát így már értem, de nekem végig kérdés volt az elején, minek ragaszkodik annyira hozzá, hogy zongorázzon. Ráadásul úgy, hogy senki, főleg az igazgató meg ne tudja. De hát egy zongorának van hangja! És mint kiderült, tudott is mindenki róla. Szóval nekem az a vonal nem jött be.

Tetszett, hogy te is ilyen stílusú vagy, de fejlődsz! Hajrá, szurkolok neked!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy végigolvastad! Hamarosan én is befejezem a könyvedet! :)

Amiket leírtál, az teljesen jogos.
A kiemelés, a narrátor azért kellett, mert amit Diána sem lát, azt hogyan írjam máshogy? Hiszen az egész történet az ő szemszögéből van mesélve, de ha nincs ott, és szeretném elmondani, hogy közben mi történik, akkor azt hogyan tegyem máshogy? Ha van erre ötleted, szívesen fogadom!

A szereplő stílusa kislányos és kapkodó, pont, mint én! :D Azért olyan... hidd el nekem, hogy pl. sokkal kevesebbet sírt, mint ahogy eredetileg megírtam, és sokat "fejlődött" egyébként, de mivel ő az én részem...

A többi dologban is igazad van, a nagyi üzenetét letudom annyival, hogy biztosan megőrült már öregségére, a könyv sem érdekes, hiszen üres. A hotel sem pár hét alatt megy tönkre, csak Diána nem tud róla, de ezt úgy látom, hogy jobban kellett volna érzékeltetni.
A zongora körüli mizéria nekem még sok is volt, nem akartam, hogy az egész sztori erről szóljon, csak kellett egy kapocs, a zene, ami majd a másik szereplőhöz köti, azt hiszem. Diánának fontos volt a zongora, mert szerette a hangját, de kb. ennyi, megszerette, mint ahogy ragaszkodunk egy-egy tárgyhoz az életünkben. A zongora a szeméttelepre jut, Diána látja, hogy tönkrement, innentől kezdve úgy éreztem, hogy ez le van zárva.

Át kell még írni, azt már most tudom, még mindig nagyon sok hiba van benne.
Nem akartam nagyon belevinni ebbe a részbe a boszorkányságot, mert ennek a könyvnek az eleje még nagyon a valóságban játszódik, furcsa lett volna, ha végére meg már teljesen megboszorányosodik minden. A következő könyvben terveztem kifejteni a könyv titkát, még Lilit belevonni, több természetfeletti dolgot kreálni.

Még egyszer köszönöm, hogy időt szántál rá, és elolvastad!

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Végigolvastam a könyvet, köszönöm, hogy lehetőséget adtál rá. Érdekes volt számomra, hogy amit nem 1/1-ben írtál azt kiemelted, más betűtípussal. Így olyan volt számomra, mintha egy narrátor beszélne hozzám olyankor, valaki velem nézné az előadást. A szereplő stílusa is furcsa volt számomra, kislányos, kapkodó, sok ismétléssel, ahogy elmondta a történetet. A sztoriban rengeted dolog meglepett. Belekezdtél dolgokba, és nem lettek befejezve. Pl. megállítja a kést a levegőbe, de ennyi? Kicsit kiakadnak és elfelejtik? Vagy a nagyi üzenete, a könyve, Lili szerepe. Aztán hirtelen tönkremegy a hotel, kb. két-három hét alatt? Értem, hogy lesz folytatása talán, de nem kerek ez a könyv, valamilyen szinten csak zárni kellene legalább néhány vonalat, és legfeljebb a végére ott maradhat egy-egy kérdés. Akkor az nyitott vég, de itt a történetek közben is elhagyatottak. Pl. nem értettem az elején mitől olyan fontos az a zongora, aztán szépen kerekedett a történet a zongora körül, végül meg nesze neked olvasó: már szó nincs a zongoráról, csak annyi hogy a polcon van egy darabka. Valamit vártam azzal kapcsolatban is.
Viszont jó szerelmes sztori volt, épp a hiányosságok miatt olvastam végig, vártam, hogy válaszokat kapjak. Ebből az következik, hogy kutya kötelességed a folytatás. :) Engem pl. a nagyi sztori, Lili és a könyv története nagyon érdekelne, ott van fantázia még a mesében, és Amerikában mindent meg lehet valósítani.

Elnézést kérek, a kommenteket nem olvastam, így lehet, hogy ismételtem valamit.

Összefoglalva javaslom, hogy írj, folytasd, várom ennek vagy a többi belekezdett sztorinak is a végét, mert bizony azokra is emlékszem és hiányolom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Zoltán, köszönöm szépen ezt az értékelést!
Igyekeztem úgy megírni, hogy legyenek benne valódi problémák is, de olvassa majd a fiatalabb korosztály is, mondjuk a természetfeletti részek miatt.
Tudom, hogy univerzális regényt létrehozni nem olyan könnyű, nem lett egy szépirodalmi mű, de azért próbálkozom majd tovább. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nem, Andi nem jön.
Eredetileg úgy terveztem, hogy lesz vagy 3 kisregény belőle, ez lett volna az első. A történet folytatásán már dolgoztam, és kész is van vagy 60 oldal, de nem kezdem el ide feltölteni, mert nem tudom, hogy mikor tudom befejezni. Így is sok olyan történet van még, amit nem fejeztem be. Majd, ha meg lesz írva teljesen, akkor megosztom veletek. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Nos azt a hiszem az elején néhány részt nem olvastam ,ezért méltató szavaim is csak részlegesen lesznek elfogadhatóak.Azt hiszem birsz kellő drámateremtő képességel , ami kellő súlyt kölcsönös irásodnak. Párbeszédeid érzékletesek, a szereplők megformálása emberi , de ezen túl emberfeletti cselekedetekre is képesek. Nekem, inkább az emberközeli cselekedetek, események tetszettek jobban. Persze ez csak az én véleményem -- mert bizonyára vannak olyanok akiknek pontosan az emberfeletti képességek megnyilvánulása okoz örömöt.De hát nem vagyunk egy formák. Üdvözöllek és gratulálok.

Válasz

G. P. Smith üzente 10 éve

Jó volt! Ez azt jelenti, hogy jön a folytatás?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hm, jó ötletek! ;)
Egy biztos, nem fogom most elárulni! :)

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Jól is tetted, hogy itt lezártad ezt a részt. Kíváncsi lennék, milyen varázs ötleteid vannak. Kalandozások térben és időben, ősi indián démonok, idegen fajok halott istenei, multiverzum?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy olvastátok! :)

Az első könyvnek vége van, ez még annyira reális volt, igyekeztem belecsepegtetni egy kis boszorkányságot, de nem írhattam tovább misztikusabbra, boszorkányosabbra, le kellett zárni. Ráadásul a címe is Hotel Paradiso, vagyis kötni kellett a szállodához is a történetet, de mivel Diána eljött onnan, tényleg le kellett zárni.
A folytatás lehetősége azonban benne van, lehet tovább írni és írtam is. :)
A következő könyvben már sokkal több a "varázslat", mint ebben volt.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Bár én kevés hozzászólást írtam, azért végigkövettem az eseményeket :) Egy újabb jó mű ért véged :(

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Hah, jól rászedtél. Azt hittem, hogy valami nagy és különös ok miatt találtad ki a külön utazást. De ez így volt jó. Sajnálom, hogy véget ért, nagy élmény volt olvasni. Most úgy érezem, hogy nem tudok mit kezdeni az életemmel. Mi lesz ezután?

Válasz