Peter Smith üzente 10 éve

Igyekszem ide koncentrálni, a többit pedig később feltenni.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Péter, kíméld éltesebb korú olvasóidat is. Szerintem elég, ha egy szálon fut tovább a történet, így is annyi űrhajó és csodalény száguld körülöttünk.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

és a folytatta után nem kell kettőspont? Nem teljesen értettem, hogy mit is folytatott :)
Én így írnám:
- Érted?
Felkelt az asztaltól és tovább folytatta: - ezt meg nem értem, de az biztos más nyelven folyt tovább.

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Úgy tervezem, hogy majd utolérjük a Rebecca krónikákat, bár ha elkap a hév, nem ígérem, hogy nem töltök fel egyet-egyet :).
Iskolai pályázaton nekem a tanár javíttatta át a kötőszöveges kisbetűt, nagybetűre, bár lehet, akkor ott tényleg úgy kellett lennie, csak én rosszul szűrtem le, de majd figyelek ezekre, köszönöm a megjegyzést :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Kivéve akkor, ha nem beszédmagyarázó :)

"- Érted? - mondta."
"- Érted? - Felkelt az asztaltól, majd tovább folytatta. - OIhihwfghaiugf."

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Mi van manapság a 100 éves időugrásokkal? :D Nemcsak nálam nyúlnak vissza addig az előzmények, de sok műnél is látom, hogy "És aztán 100/1,000/10,000 év múlva..."

A Xiaolin Leszámolásban viszont ki lett parodizálva! Jött volna a 1,000 éves sötétség és meg lett kérdezve, hogy miért pont ezer... Erre az volt a válasz, hogy pontosan 978, de az 1,000 sokkal vészjóslóbban hangzik.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

oké, érdekes, bár nekem az is az volt. akkor most ezt folytatod, az megy talonba, majd csak utol érjük? A párbeszédeknél figyelj arra, hogy én úgy tudom, a kötőszöveget nem írjuk nagy betűvel. Pl.:
- Érted? - kérdezte az, akinek alapvetően is rossz a helyesírása. :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Természetesen!
Ugye vannak fent a fülecskék, ahol oldallapot tudsz változtatni a klubban, és ott van 3. helyen az, hogy Képek. Ez elvezet a klub galériájába (ami mellesleg már most is tele van rajzokkal és művekkel, melyeket szeretett íróink csináltak történeteikről).
Ugyanúgy, mintha hírt töltenél fel, lesz jobb oldalt, hogy Kép Feltöltése.
Nos, innen átkerülsz a Network képfeltöltő oldalára. Kiválaszthatod, hogy a klub melyik galériájába töltöd fel a képet, vagy csinálhatsz saját galériát is :), majd a tallózás gombbal lent kiválasztod a feltöltendő képet. (A kép internetes linkjét is elfogadja a számítógépen lévő fálj helyett)

Aztán ha feltöltötte, akkor már csak csoportot kell neki adni, hogy Játék, Hobbi, stb, majd címet és opcionálisan cimkéket. majd OK és kész is vagy :)

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Rebecca története előtt majd 100 évvel kezdődik a Ragnarra költözés.

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Ez az előzmény. Azért gondoltam, hogy tisztába kerüljenek a dolgok.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Csak gyengébbek kedvéért: amit eddig olvastam két részt az most ennek az előzménye vagy utózmánya?

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Köszönöm a tippet. Az itteni képfeltöltést nem ismerem, kérhetnék hozzá segítséget?

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Tudok egy jó oldalt, ahol meg tudod tervezni Ragnart! :)

http://www.drawaplanet.com/index

Ez pont erre a célra lett készítve :) (habár egyesek más lehetőségeket is látnak benne... Pl, láttam egy Pokélabda bolygót...)

Mintapéldának bemutatotm Terra-9-et, amit itt rajzoltam meg!
http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/5/6/_/terra_1506752_5824.jpg

Egyáltalán nem bonyolult, nekem is első körben összejött! Mind Ragnart, mind a Dracok hazáját tökéletesen meg tudnád itt illusztrálni :)

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Látod mire jók az szorgalmas újoncok :)
Én elő kotortam a feltételezhetően a legrégebbieket is.
Szeretem betartani a kronológiai sorrendet.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Igen, pontosan! :D Azokra gondoltam :D Régebbi verziók :) Éppen most járok ott, hogy elkezdtem feltenni a véglegeset! :)
Sokkal több információt tettem bele, érthetőbb cselekményeket, több magyarázatot, tehát a mostani az jóval kidolgozattabb.

Mindenesetre, azért örülök, hogy tetszett! :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Csupán a biztonság kedvévért: http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bevezetes Ez az új verzió feltöltése, a bevezető az 1. Évhez. Ne menj tovább, ne olvass el semmi mást :D Kérlek :D Majd jön 1-2 napon belül a tényleges kezdete a történetnek egy újabb feltöltéssel :D

Hú, egek, de jó, hogy eszembe juttattad a régi részeket! XD Lesz itt nyári nagytakarítás rendesen! :P

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Az első két bemutatkozó részt olvastam. Nekem tetszett, bár ha nem az jött ki belőle amire gondoltál....

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Ohh, vigyázz Terra-9-el, mert vannak régebbről is feltöltéseim, amiket még nem tisztítottam le :D Nehogy véletlenül azokba botolj bele, mert még én is megőrülök az akkori írásomtól :D Épp elkezdtem újra írni, tehán nem kell keresgélni, folyamatosan jönni fognak majd az új részek :)

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Pont ma kezdtem el a Terra-9-et olvasgatni, megfogott a címben a krónika szó, azt hiszem nem kell magyarázni miért :).
Bevallom az első két részig jutottam eddig, és az alapján finomítottam a XXIII-as Krónikákon, hogy ne legyen olyan merev és relatív érthetetlen egy "nem e világi számára", mint a Rebecca Krónikák két része.
Tehát kissé meginspiráltál vele. De folytatom az olvasását.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Ohh, mellesleg, ha gondolod, akkor a borítóképeket nyugodtan feltöltheted a Képek közé itt a klubbon :) Ott mindenki láthatja akármikor a teljes méretében :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Igen, ezért mondtam, hogy csak szimplán furcsálltam :D A karakterekkel és a világgal nem szoktam vitába szállni, mert ahány szereplő annyi szokás, és ahány író annyi világ :D

Igen, a technológia nálam is színes skálán mozog a Tornádó Völgy című történetemben. Minden régióban más-más fejlődések vannak, különböző érdekes szerkezetek, mechanizmusok, egy rendes Sci-Fi.
Viszont csavarként ott van, hogy rengeteg másban hozzánk képest visszamaradottak, pl. nincs se TV (najó, maga TV van, de filmipar nincs) se telefon. (Az is csak Kommunikációs Link-ként tűnik fel, de ezek kizárólag számítógépeken, vagy előre kiállított közfülkékben érhetőek el. Valami olyasmi mint egy webkamerás skype. Az egyedüli hordozható egység az a Lily csuklójára felszerelt darab)

A saját technológia felépítése rendkívül élvezetes dolog, sok munkát igényel, de nagyon jót dob a történeten, és örülök, hogy igyekszel valóságos keretek között maradni :)
(Mind tudjuk, hogy a Sci-Fi-nél is van határ :D)

Válasz

Peter Smith üzente 10 éve

Ígérem figyelek a hibákra. Annyira át "siklóttam" rajtuk, hogy már restellem :).
A technológiai fejlődést igyekszem színessé, mégis valóságossá tenni.
A dokiról pedig annyit, hogy a zseniknek vannak fura dolgaik, ezt a momentumot tényleg így terveztem :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Hát végül mégis sikerült megérnem, hogy az emberiség egy másik bolygóra is eljusson! :) Ezért szeretem én az irodalmat :)

Pár mondatot túl hosszúnak, összetettnek találtam, és volt néhány elírás, mint pl. az első sorban: "siklót" lett a "siklott" helyett :)

Idővel majd fejlődni fogsz és eltűnnek ezek a kis hibák, úgyhogy neked csak annyi a dolgod, hogy figyelj egy kicsit jobban oda rájuk, olvasd át alaposan, mielőtt feltöltöd :)

Mint a helyi Sci-Fi társaság elnöke, személyesen is érdekesnek nyilvánítom a történetet! :) Mivel Sci-Fi, ezért a technológiára egy panasz sem lehet, egyedül azt furcsálltam, hogy a doktor milyen hamar elnyomta azt a szivart! :D

Várom a folytatást :)

Válasz