Szilágyi Márta üzente 10 éve

mondom, azért, mert szeretnék valamit hátrahagyni.

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

hát, ha megmondják, mit kell választani, akkor már nem szabad az akarat.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Márta, amit írsz itt, számomra azt jelenti, hogy ne is kommentálgassuk az írásodat, mert téged nem érdekel az egész. Többek között a mi véleményünk se! De akkor minek írod le? Valami oka csak van!

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Szeretném a túlzott szabatosságnál megjegyezni,hogy a szemetet nem Isten csinálja, hanem te, és a saját érdekedben kell eldobni.hogy megóvd magad különböző fertőzésektől. Ami a szabad akaratot illeti, valóban Istentől van,de hozzáteszem, azért adott Isten észt az embernek,hogy gondolkozzon és ne ugorjon meggondolatlanul fejest abba ami kárára van.Ha olvasod a Szentírást, és miért ne tennéd, időd megengedi. a Mózes V.ik könyvében világosan figyelmeztet Isten: "...elődbe tettem ma neked az áldást és az átkot: az Életet és a Halált, Te válaszd az Életet!"

Válasz

Tövisi Eszter üzente 10 éve

Márta, varrok én neked rá. Az, hogy mit gondolsz, nem biztos, hogy a valóságban is úgy van. Írsz valamit, tegyük fel, én elolvasom. Tegyük fel, tetszik. Tegyük fel, eszembe jut az utcán és elmosolygok magamban. Jókedvem lesz, és kedves leszek másokkal, ettől nekik is szebb lesz a napjuk. Hazamennek és a szeretteikkel is türelmesebben, jobban bánnak. A házaspár összebújik, mert valahogy olyan lesz a hangulat. Kilenc hónap múlva megszületik amit hátrahagytál, és talán miniszterelnök lesz belőle, vagy a világ megmentője. :)))

András, a pár női láb nyilvánvaló szándéka nekem is mókás. :)

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

én is szeretnék valamit hátrahagyni, pl. azért írok. ugyanakkor pontosan tudom, hogy a kutyát sem érdekli. tök feleslegesen pazarlom az időt, a papírt, a tintát, az elektromos áramot. erre varrj gombot.

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

no de akkor nincs jogunk eldobni a szemetet sem, mert mindent Isten teremtett... ha jól sejtem, a szabad akarat is Istentől van, és azért kaptuk, hogy eldöntsük, mit akarunk kezdeni a dolgokkal, és akár az életünkkel is. minek kaptuk volna a szabad akaratot, ha nem szabad használni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

"Egy pár női láb lógott le. Nyilvánvalóvá vált a szándéka." - Úgy jut róla eszembe, András, hogy azt írod. :D

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Nem tudom más hogy van vele, de én meg szeretnék hátra hagyni valamit a világnak, valami maradandót alkotni. Vagy utódokat nemzeni, hogy saját magam helyettesítsem velük. De azt sem szeretném, hogy szeretteimnek gondot okozzak. Nem tudnék ilyen fájdalmat okozni neki. Pláne nem szeretném, hogy pletykáljanak róla. "Nézz oda, Mari, ott van Bözsi, annak fia lett öngyilkos" Aki öngyilkos akar lenni az gyáva és gyenge. Fél az élettől, nem tud megbirkózni a nehézségekkel. Persze, ha minden családtagom meghalna egy buszbalesetben akkor lehet én is fontólára venném. De máskülönben nem, tartozunk annyival a szeretteinknek, barátainknak, hogy velük maradunk amíg tudunk. Ahogy Zoltán is mondta, az élet ajándék, és ajándékot meg kell becsülni. (ha minden kötél szakad, és muszáj elkövetni, akkor meg ne mindenki szeme láttára)

Tibor: ez most nem arról szólt, hogy miért nem. Különben is, te jó Isten, hogy jut ilyen valaki eszébe, hogy egy pár női láb a háztetőről lelógva nem kapcsolódna egy testhez. Brrr.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Én úgy fogalmaznék, hogy "nincs jogunk" eldobni az életet, mert furcsa mód , de erre kérdésre létezik, idealista és materialista válasz is. Ha Isten teremtményei vagyunk , akkor nincs jogunk itélkezni saját életünk vagy halálunk felett. Materialista szempontból az életet a szüleinktől kaptuk, és azt megszüntetni önkezüleg szintén nem szabad , sőt kötelsségünk tovább adni ,mivelhogy magunk is kaptuk!!!

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

engem tényleg érdekel, mi olyan szörnyű az öngyilkosságban, miért vagyunk olyan elutasítóak. csak azért élni, mert jókat sörözhetek a cimbikkel? már bocs, de nekem ez nagyon kevés.
meg ugye, előbb-utóbb akkor is vége van, ha nem akarjuk, szóval miért is olyan fontos, hogy még egy év van vissza, vagy 3, vagy 33?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az nekem sem jött le, miért nem érdemes eldobni magunktól az életet. Nekem kevés a történet (már ne is beszéljünk az egy pár női lábról, ami csak úgy lóg, testhez nem kapcsolódva...), és túl sok a magyarázni akarás. Meg lehetne ezt írni jobban, mert így csak hümmögök magamban, hogy "Aha, igen, ez mind szép és jó, de...", aztán továbblapozok, mert erről már számtalan helyen hallottam.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Hogy egy jó dolgot mondjak erre a pillanatra: szerintem szuper, hogy akkor ott, ez jutott eszedbe. Ez azt jelenti, hogy nagyszerű ember vagy!

Válasz

Kovács András üzente 10 éve

Márta: a kérdésed rosszkor talált meg, szörnyen rossz a kedvem, szóval egy jó dolog nem jut eszembe. Viszont azt hallottam, hogy öngyilkosságban világelsők vagyunk. De a testem azért nem dobnám el, hogy nélkülem szórakozzanak a barátaim, na azt már nem.

Daniella: Csak egyet érteni tudok veled, én ha ki akarom csinálni magam, tuti megteszem, de ha hezitálok, akkor van ott még élni akarás. Nagyon jó meglátások.
A kísérlet is érdekes, ezzel kapcsolatban tudok ajánlani egy angol minisorozatot. (3 rész) Fekete tükör a címe. egymástól független részek, és arról szól, hogy milyen undorító is ez a digitalizált világ. Ha rászánod magad, akkor csak óvatosan, hosszú napokig rossz kedvem volt utána, pedig csak az igazság van benne.

Kate: Jelen esetben a főhős én vagyok. Valóban megtörtént esett. Annyi különbséggel, hogy nem indultam el segíteni. Mert tudtam, hogy a zsaruk megállítanának. Nem érdemes velük szórakozni. Ja és a történet amiről szó van benne, nem olvastam, hanem én írtam. (fent van az oldalon is, nem tudom ismered-e) De amikor ott voltam tényleg ez ugrott be. Kicsit erről is szól a történet, hogy ilyen helyzetben nem lehet hősnek lenni. Ha oda mentem volna, azt mondta volna rendőr. -Nyugodj le, haver! A pszichológus úton van!

Mindenkinek köszönöm a véleményt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jó, a címe figyelemfelkeltő, a történetet pedig remekül írtad meg!
Két dolog jutott eszembe az írásodról, az egyik az, hogy az ilyesmi hatalmas figyelemfelkeltés csupán. Az illető biztos, hogy élni akart még, aki komolyan elhatározza magát, az megcsinálja minden hajcihő nélkül.
A másik az, hogy sokszor csak ilyenkor figyelünk a másikra, mikor az már nagyon nagy bajban van.
Az a hozzáállás is tetszik, hogy segíteni akarsz, a bámészkodókkal ellentétben.

Volt egy kísérlet, egy babakocsit raktak ki egy forgalmas útkereszteződés egyik zebrájához, elhelyeztek benne egy magnót, amiből gyereksírást lehetett hallani. Persze a járókelők nem tudták, hogy belül csak egy szerkezet van, és nem egy gyerek sír, de mit gondoltok, hányan mentek oda megnézni? Ott egy babakocsi az úton, és csak egy-két ember ment oda, hogy segítsen. Nagyon szomorú.

Az írás pedig tetszett, elgondolkodtató.

Válasz

Szilágyi Márta üzente 10 éve

hát, már ezerszer és milliószor olvastam azt, hogy kár lenne eldobni az életet. volna itt két kérdésem: 1. miért? mi olyan rohadt jó ebben az életben? 2. miből gondolják olyan sokan, hogy az élet eldobható? csupán egy testtől lehet megszabadulni, maga az élet örök. miért kell foggal-körömmel ragaszkodni egy testhez, amikor még olyan sok a lehetőség?

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Ez tetszett. Nekem is eszembe jut sokszor, hogy szembe menjek a tömeggel. Aztán amikor rám pirítanak, lehajtom a fejem és elkullogok. De legalább eszembe jut, ahogy a főhősödnek is.

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Groteszk helyzet,de rám hatással volt. A te képzeletvilágodat külön meg kell érteni.Szerintem aktuális problémák foglalkoztatnak, jó rálátással. Nekem tetszett!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Régebben az a mondás járta, hogy csak a jó példát szabad , vagy illik követni. Mára már a celebségért,az ötperces hirnévért, ez is kifordult a sarkából, és a rosszat divatos követni. Érdekes felismerés, hogy megéri e cimlapra kerülést vagy sem , azt döntse el magának mindenki. Tetszik.

Válasz