G. P. Smith üzente 11 éve

Szép életkép volt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm, hogy elolvastad! Az ilyennel egyet is értek, tényleg nem kell. Az első mondatot hosszasan tanulmányoztam. :)

Mindenki azt hitte, hogy márciusban már nem lesz ilyen nagy tél, legalábbis mindenki remélte, hogy így lesz, de aztán, valahogy az időjárás meggondolta magát.

kicsit lerövidítem:
Mindenki azt hitte, hogy márciusban nem lesz nagy tél, legalábbis mindenki remélte, hogy így lesz,

(Vagyis mindenki azt hiszi, hogy márciusban már kezdődik a tavasz, és mindenki reméli, hogy már nem lesz több hó.)

de aztán, valahogy az időjárás meggondolta magát.

Ez a mondat túl hosszú így, ha rövidebb mondatokra szedem, akkor lehet, hogy el is tudom mondani azt, amit szeretnék.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Daniella! Úgy értettem, hogy a cél a publikálás és esetleg a siker. Ajánlom olvasd a Hát, így… bejegyzéshez tett véleményem. A szerkesztőknek nincs idejük leülni és elmagyarázni mitől dől össze a ház.
Első mondatod első részében használt „ilyen” szó nekem úgy adja az értelmet, hogy a nagy hó itt van előttünk, ellepett már mindent, és te mondod, hogy senki se hitte, hogy ilyen lesz.
A mondat folytatása – mindenki remélte, hogy így lesz – nekem azt mondja, hogy mindenki havat várt. Remélte de nem hitte – nem? :)
A baj az, hogy csak a második mondatban indul a havazás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, pontosan így van! Viszont nem csak Károly bácsiról van szó, azért szerintem érdemes megemlíteni a segítőket, Jánost és Józsit is, akik tulajdonképpen az ellenségüknek segítettek. Ritka ebben a világban ez is. Köszönöm az olvasást és a hozzászólást!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Örülök, hogy tetszett! Azért a vidéki életnek is vannak előnyei, mint ahogyan a városinak is vannak hátrányai. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Nagyon szép emberi gesztust gyakorolt Károly bácsi, de neki egy természet által szolgáltatott katasztrófa kellett, hogy megtapasztalja a mások jó indulatát, a saját gyengeségét, és csak azután látta be, hogy nem minden a pénz a hatalom, s egyebek. Szép tanulságos fenőtt mese. tetszik!

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Annyi gyilkosságot, erőszakot meg miegymást tömtem a fejembe az utóbbi időben, hogy végre felüdülés volt valami kellemesebb témájú dolgot olvasni. Még ha a hóvihar nem is kellemes, de úgy értettem, hogy itt nem akarta senki lelőni a másikat. Ráadásul egy nagyon fontos tanulságot is sikerült leszűrnöm, amiért nagyon hálás vagyok: Soha, még csak véletlenül se költözzek faluba.

Eleinte nem tudtam, feleslegesnek is éreztem, hogy miért oda terhes nő és adósságos faszi. Tovább olvasva rájöttem, hogy egy ügyesen felépített, jó környezetet teremtettél vele. A legjobb módját Károly bá' megtérésének elmesélésére. Remélem mondanom sem kell, hogy igen is tetszett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az az érdekes, hogy ez a novella jó egy éve íródott, nem azért mert látnok vagyok, :D hanem 1985-ben is volt egy nagy hóvihar márciusban.

Köszönöm az olvasást, örülök, hogy tetszett!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a jókívánságokat, de itt, ezen az oldalon az a szokás, hogy elolvassuk egymás műveit és véleményt mondunk, segítünk kijavítani a hibákat, felhívjuk a figyelmet logikátlanságokra, de mindenképpen az adott műről szól a hozzászólás! Vagy annyt írunk, hogy jó, tetszett, ügyes munka, vagy kifejtjük a mi álláspontunkat, mi (mármint a közösség) hogyan látjuk azt, amiről az írás szól.

Különben, nagyon nem tetszik, hgy egy egész közösség nevében írsz hozzászólásokat. Ezek, amiket olvashatunk, mind-mind a TE saját véleményeid!

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Két hete még aktuális is lett volna!

Nagyon jó ötlet volt, hogy elővetted, ezt más is megtehetné, hisz én élveztem!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kösznöm! :)

Válasz

Horváth István üzente 11 éve

Szép ,tanulságos történet... tetszett ,ahogy megírtad!
Külön tetszett ,hogy a végére minden jóra fordult...
Gratulálok hozzá!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez a novella régen íródott, de mivel nem haladok se a Farkasasszonnyal semerre, se Lilithel, :( gondoltam addig is hozok valami mást.

Válasz