Ócsai Norbert üzente 11 éve

Óó, a Mangát nem lenne szabad kihagynod :) Ha angolt tanulsz, akkor mindenképpen érdeklődj nálam, és elküldöm a linket, ahol végig lehet olvasni.

Persze, szívesen! :)
Van a Tornádó Völgy, ami a fő történetemnek, a Terra-9 Krónikáinak az 1. Éve.
http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-elozetes-reklam
Ez itt egy kisebb "filmelőztes", a dőlt betűk valódi, kiragadott részek a történetből.

http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bevezetes
Ez már maga a Tornádó Völgy része, ez vezeti fel a cselekményt.

És akkor jöjjenek az eddig feltöltött részek:
http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bemutatkozas-1-resz
http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bemutatkozas-2-resz
http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bemutatkozas-3-resz
http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/a-tornado-volgy-bemutatkozas-4-resz

Ennyi van fent jelenleg, mivel minden erőmmel egy másik történeten, az Óceán Lángján dolgozok most. Egyszerű gyakorlásnak indult, ahol elsajátíthatom az írás csínját-bínját, és mivel most tartok a 7/10 epizódnál és nincs folytatása, úgy döntöttem, hogy akkor már ezt fejezem be előbb. Nem szeretnék a németek sorsára jutni a Kétfrontos háborúval! :D

http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/az-ocean-langja-1-epizod
Ez az első epizód ( össz-vissz egy feltöltés. Ezen is látszik, hogy ekkor még nem volt nagy project).
Nos, itt rengeteg link van már, ezért szerintem nem pötyögöm be őket egyesével. Ha a keresőbe beírod, hogy Óceán Lángja, és mellé az Epizód számát, akkor ki fogja dobni :) Jelenleg 7 Epizód van a tervezett 10-ből.
Ez eleje kopár, de a 3. Epizód felé már kezd kialakulni a választékos és élvezhető történetmesélés.
-
Érdekes karaktertervező, a chibik aranyosak! :)
Van bolygótervező is, ha saját világot szeretnél felépíteni :)
http://www.drawaplanet.com/index
Ilyet lehet vele készíteni, ez Terra-9 :)
http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/5/6/_/terra_1506752_5824.jpg

Válasz

Arlene C. Dall üzente 11 éve

Üdv!

Kicsit későn reagálok a kommentekre, bocsánat.


Tibor: Köszönöm, hogy kigyűjtögetted nekem a hibákat, és igen, ez a fejezet kevésbé pörgősebb, mint az előzőek. Remélem, a következő jobban elnyeri a tetszésedet! :) Egyébként nem akarok hamar túladni rajta, imádom írni :) És ez még csak az eleje, elég nagyszabású lesz (vagyis, annak tervezem).




Norbert: Igen, nagyon bírom, imádom az animéket :D A mangát bevallom, nem olvastam.
Érdekelnének az írásaid, hol találom őket? :) Tudnál linket adni? (Sajnos még nem igazán tudok kiigazodni ezen az oldalon).
Amúgy jók ezek a karakterkészítgetős oldalak, én ezt tudom még ajánlani: http://anachreon.deviantart.com/art/Chibi-Maker-1-1-346025144

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Sok sikert Alice-nek.

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Köszönöm, meg fogom nézni, fel fogom fogni (nagy valószínűséggel) a szavaidat. Nekem csak egy Csengére van szükségem, pontosabban valamire a Csenge könyv reklámhoz. Teljesen határozott vagyok, vagy nem? Ha összehozok valamit, megmutatom!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Van kettő, amit gyakorisággal használok!
1:
http://www.kongregate.com/games/xdanond/anime-character-maker-2
Itt életszerű karakterek vannak, de viszonylag limitált cuccokkal.

Ilyeneket lehet vele készíteni: http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/6/2/_/lily_mark_arilyn_1620524_4095_n.jpg
Ez a Tornádó Völgy három főszereplője, Lily, Márk és Arilyn.

http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/5/6/_/maverick_may_dan_1506754_3665_n.jpg

És az érem másik oldalán, Maverick, May és Daniel.

És Másodikként van a Gaia on-line közösség külön avatár generátora.
http://www.tektek.org/dream/
MILLIÓNYI cucc van, Olyan nem létezik, hogy ne találnál valamit a keresőben, viszont a karakterek már messze vannak az élethűtől (Ráadáűsul folyton fejlesztve van, bedobnak mindent, ami a Gaia-ban elérhetővé válik, így a választék folyamatosan nő).

Ilyeneket lehet vele készíteni:
http://pctrs.network.hu/clubforumcommentpicture/6/4/_/64984_172f76f04ace.jpg

Ez már az 1. Év összes főszereplője.

--------

Persze azért van különbség a kettő között, mert más-más készletekkel kell dolgozni, de nagyjából be lehet lőni velük a karaktereket.

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Van olyan, hogy karaktertervező szoftver? Ide vele, nekem is!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Ismered a Pandora Hearts-t!? Megtaláltam az új lelki társamat! :D Sajnálatos, hogy az animé végét összecsapták ( és le is tértek az eredeti történetszálról). De legalább a manga folytatja a cselekményt, már fényévekkel tovább vitte a sztorit. Most tart a 82. fejezetnél és kb havonta, másfél havonta érkezik új rész :)

Jó, hogy nem tartottad magadban ezt a mesét! :) Minden bele, mi szurkolunk! :D

Amúgy, hasonlóan állok én is a Terra-9 Krónikáihoz. Mélyre nyúlnak a gyökerei, 1-1 elem már 11 éves (beleértve pár karaktert), így összefonódott a szívemmel. Mindig is arról álmodtam, hogy megmutatom a világnak, de sosem voltam jó író. Aztán egy másfél éve elkezdtem hivatalosan írni az 1. Évet, a Tornádó Völgyet, de csak a 4. fejezetig jutottam és abbahagytam a csapnivaló minőség miatt. Majd elkezdtem az Óceán Lángját, egy külön történetet, hogy ott gyakoroljak ( ami nemrég érte el a 7. Epizódot). Amint vége lesz (Össz 10 Epizód) máris ugrok vissza a Tornádó Völgyre, hogy az újonnan szerzett tapasztalatokkal folytassam tovább.
Már van fent pár rész róla az oldalon, amiket már az új képességeimmel írtam, ha érdekel.

Én megpróbálkoztam a rajzolással, de csak élettelen tárgyakat tudok lefirkantani. Ha emberekről van szó akkor mindig elbukok, ezért én mindig próbálok valamilyen karaktertervező szoftvereket keresni.
(Most épp borítón gondolkodok)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bájos történet, bár tőlem, bevallom őszintén, kicsit távol áll ez a világ.

"A legtöbb, korabeli lányt nem sok minden érdekelte az ellenkező nemen kívül, és irigykedtek rá, amiért ő ilyen jól kijön velük." - Ennek a mondatnak az első felét én átjavítanám.

Amúgy jól írsz, ezt már mondtam, bár ez a rész most kicsit unalmasabbra sikerült. Talán a sok eseményleírás miatt. Ide most példát is ki tudok emelni.

"Alice elvörösödött a férfi bókjától. Még soha, senki nem dicsérte meg. Hirtelenjében azt se tudta, mit mondjon, annyira zavarba jött." - Pl a harmadik mondatot lehetne úgy írni, hogy zavarában azt se tudta, mit mondjon. Máris jobban gördül, kevesebb a szó, kevesebb az ige, szóval emészthetőbb az olvasónak.

Vagy itt van ez:

"Az igazgató pár másodpercig döbbenten nézett a lányra, majd harsány nevetésbe kezdett." - Egyrészt, ez a "majd", mint összekötő szó, engem felettébb zavar. Lehet oda és-t rakni, vagy másképp kell a mondatot megszerkeszteni. A másik, a pár másodpercig. Irodalmibb, ha azt írod, néhány pillanatig. Vagy ennek egyéb változatát, de azt, hogy másodperc, inkább a matematikában használják. Harmadszor, sokkal szebb, ha "nevetésbe kezdett" helyett azt írod, hogy felnevetett. Szónoklatba szoktunk belekezdeni, vagy az éppen aktuális munkánkba. Nevetés esetében egyszerűen... felnevetünk. :)

Apró, önmagában talán nem is szemet szúró dolgok ezek, de ha már sok van belőlük, unalmassá, vontatottá tehetik a művet. Itt is kicsit ezt érzem. Van egy jó történeted, de kicsit mintha hamar, gyorsan "meg akarnál szabadulni" tőle. Ami nem feltétlen a legjobb stratégia. Ápold, szeresd, ha már egyszer megszületett! :)

De sebaj, gyakorlásra fel! Nem lesz ez rossz. ;)

Válasz

Arlene C. Dall üzente 11 éve

Kate:

Nagyon szépen köszönöm :)

Norbert:

Neked is szintén :) Áá, Pandora Hearts, imádom, és ezeket a zenéket is *.* Odavagyok érte, sokat hallgatom az OVA-t :) Olyan hangulatos :)
Igazából nem vagyok valami nagy rajzos, inkább írni szeretek, de azért próbálkozom :D Igen, imádom ezt a történetet, kb. egy éven keresztül tervezgettem, és most végre nekiálltam írni :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Lenyűgözőek ezek a rajzok! :D (A Sims3-as megoldás sem rossz, próbálkoztam én is már hasonlóval :D)
Plusz egy blog? Rendkívül fel vagy készülve, és ezt nagyon értékelem :) Látszik, hogy mennyire szereted ezt a történetet :)

És már megvan, hogy milyen zenékre olvasom eme írást :) Mivel a főszereplő Alice, ezért egy olyan animéből választottam a muzsikát, ahol szintén Alice az egyik főhős :)
A cím Pandora Hearts:
http://www.youtube.com/watch?v=LfBfoPlH1e4 Ez a Maze, ami a stáblista dala. Ezt akkor hallgatom mikor emelkedett a hangulat!

http://www.youtube.com/watch?v=cHRWWaz7qbg Ez a Parallel Hearts, amit majd akkor hallgatok olvasás közben, amikor borús, misztikus a légkör a történetben.

Ha pedig netán akcióra kerülne a sor, akkor jöhet a Bloody Rabbit!
http://www.youtube.com/watch?v=wiEcQShVPH4

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Megnéztem a képeket és a blogoldalt. Nem semmi, ahogy fel vagy készülve. Én meg csak írosgatok itt.

Ügyesen rajzolsz, tetszenek a rajzaid.

Válasz