Gráma János üzente 11 éve

Tudod mi volt a mi időnkben az iskolákban? Hittan és Erkölcstan. Volt osztályfőnöki óra, ahol megtanítottak viselkedni ember módra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm az olvasást!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szerintem minden jobb ennél a depressziós régiónál. Jó, nyilván nem mindenki az, de mivel errefelé a legnagyobb a szegénység, itt könnyebben belefásul az ember. Nyugat felé pedig jobban eljutnak az emberek akár külföldre is, ahol más világot látnak, esetleg tanulnak is valamit. De ez csak az én véleményem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Nyugaton másmilyen az emberek felfogása." - Nem voltam még nyugaton, de ebben nem vagyok annyira biztos. Vagy ha másmilyen is, biztosan jobb az?

Egyébként a cikk mondanivalójával egyetértek, és jó, hogy ezt megosztottad velünk. Ránk fér.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Ez a Való Világ,amit sugallnak majd minden kereskedelmi tévé,hogy robbannának fel Kolozsistól,mindenestől.Jó erkölcs helyett a Nyugatot majmolják,és onnan is csak az alantas söpredéket,hogyan lehet bezártan kurva módra élni.Minden rendszerbe nehéz az átmenet ész nélkül,mert azt hiszik a totál szabadság mindent megold,pedig vannak guruk akik jó pénzért a posvány felé terelnek büntetlenül

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Jó gondolatok, jól megírva. :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm, hogy olvastátok!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Ámen! :) Ezt be is lehetne szépen iktatni egy modern bibliába :)

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Jól átgondolt, nagyon up-to-date (juj ez csúnya), vagyis aktuális gondolatok, én is sokszor merengek ezeken. Jó írás!

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Ezt szépen egy csokorba szedted! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, értem, mire gondolsz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni, ha tenni szeretnénk valamit. Szerintem először az emberek fejében kellene rendet tenni, másfajta értékrendet mutatni. Nyugaton másmilyen az emberek felfogása. Nincsenek annyira magukba süllyedve, ott még van művészet, kultúra. Külföldön pedig teljesen másmilyenek az emberek, máshogyan gondolkodnak. Ez kellene ide is, és akkor változna itt is valami.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Szinte mindenben egyet értek veled, leszámítva az utolsó mondatot. Egy ember addig él, amíg van aki emlékezzen rá. Borges jutott eszembe:

"Egyszer, egy napon meghalt az utolsó ember, aki még látta Krisztust, a juníni csata és Heléna szerelme is egy ember halálával múlt el örökre. Mi hal meg majd énvelem, majd ha én halok meg, milyen fennkölt vagy milyen esendő formáját veszíti el a világ?"

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Nagyszerű eszmefuttatás , azt hiszem fején találtad a szöget. Csak az a baj , hgy a jó elméletet megvalósitani lehetetlen , mert sok potentát érdekével ütközik. Vagyis aki tenni akar , annak nincs hozzá ereje,és akinek már van ereje, annak már nem áll érdekében a tett!!! Ilyen az emberi gyarlóság.( Csak azt nem értem , hogy a nyugaton, hogyan tudják közeliteni egymáshoz a gazdagot és a szegényt )! Csak érzem -- jobb az elosztás!(ha rövid ideig is, de éltem nyugaton)

Válasz