Kovács András üzente 11 éve

Egen, ezek engem is érdekelnének. Van néhány, amit nem tudok. Vagy inkább éljek tovább a boldog tudatlanságban?

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm a pozitív reagálásod,de lenne egy kérésem aminek szeretném ha eleget tennél.Szóba jöttek az írásjelek,ami nekem " kínai". Megköszönném,ha akár a profilomra felsorolnál néhányat megmagyarázva,hogy ne "bukjak" át az örök életbe, anélkül,hogy ezekről is lenne némi tudomásom

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Köszönöm a bátorító szavakat, sokat jelentenek :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Én nem vicceltem, mikor azt mondtam, hogy A Terra-9 Krónikái - még ha elemeiben is változott meg -, de egybeforrt az életemmel, a lelkemmel! :) Talán ezért áll hozzám mindmáig olyan közel Lily, Maverick és Szandra karaktere, mert ők a leges legelejétől velem voltak :)

Amint véget ér Ágnes történe, minden erőmmel azon leszek, minden egyes porcikámat arra fogom behangolni, hogy a lehető legjobb minőségben mutassam be nektek nem az én, hanem az Ő történetüket :) Merthogy az róluk szól :)

Ágnessel pedig fogsz találkozni ezután is, hisz eredeti személye megjelenik a Krónikák 2. Évében, az Egyesült Erőkben :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Béla, ez így van: :-) ha balra fordítod a fejed, meglátod, ez egy mosoly! Két szem, egy orr és egy száj. Néha elég ennyi, sokat elmondunk vele. Én orrot nem szoktam :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Hamarosan érkezik, ami azt illeti, épp azt írom :) Már nincs sok hátra a feltöltésig!

Kedden feltettem volna, de kiderült milyen nyúlfarok lett, ezért inkább hozzácsatolom a következő jelenetet is :) Talán egy fél, 1 óra és olvasatod :)

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Hasonló gyermekkort éltem àt, én az órai szüneteket àtolvastam. Faltam a könyveket! És az estéket én is nagyon vàrtam, én is akkor kezdtem élni. Csak nekem ez nem hatott ki a valós vilàgra, én és a környezetem is akkor kezdte azt hinni hogy megbolondultam. Ìrj sokat és egyre jobb leszel! Folytasd ezt is, de vàrom màr Àgnes és Zsolt történetét.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Mondjuk, már maguk a hozzászólásaid is kész regények, annyi mondanivalód van, hogy őrület, és mégis. :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Norbi, kedvellek. :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Nem. talán kaptam volna, de unatkozni sosem unatkoztam. Az a feltalálós típus voltam :) Nem egy játékot találtam ki papíron (Pálcikaháborúk- Ferajzoltunk egy lap két oldalára 1-1 pálcikaember hadsereget és leejtett ceruzahegyek mutatási iránya jelezte a lövedékek irányát.
Flúgos Futam - A lap egyik oldalára felrajzoltunk 30 kifantáziált kocsit (Kerekes vagy lánctalpas, mindegy, csak guruljon és legyen fegyvere)), melyet különböző rajzfilmes karakterek vezettek, a lap másik oldalára pedig egy hosszú kanyargós versenypályát, amit beosztottunk négyzetekre. Jó pár négyzetet pedig megjelöltünk mint támadási zónát. Aztán szépen dobókockával (10 oldalú) elindítjuk a futamot, sorszámban minden kocsival. 1-es kocsi a 7-es mezőre, 2-es a 3-as mezőre, így tovább harmincig. Aztán újra indul a kör és tovább haladnak a versenyzők. Ha támadási zónára érkeznek akkor meglőnek mindenkit aki azon a mezőn áll, vagy ha üres, akkor a legközelebbi mezőn. A célzűs ugyanúgy volt mit a Pálcikaháborúnál, ceruzaheggyel ( Hú de sokat törtem ki a jó cél érdekében.) A pályák végére már a fél mezőny kiesett, a másik fél pedig teljesen le van amortizálva, de a kezdeti tömörségből a futam közepe felé már kialakul az élboly és a sereghajtó csapat it. Több napos futamok is voltak, és sokan átvették az öteletet. Még manapság is előfordul 1-2 futam, habár ceruza és radír helyett tollat és hibajavítót használok (A dobókockám még mindig ugyanaz!!) :) )

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Ezt nagyon is tudom, ezért is függesztettem fel a Tornádó Völgy folytatását hónapokkal ezelőtt, hogy befejezzem az Óceán Lángját, ha már elkezdtem. Most is épp azon dolgozok itt a WordPad-ban! :) (Más részről pedig a folytonos témaváltás miatt, hisz az egyik jövőbeli, a másik pedig történelmi, és ez kicsit belezavarna ha váltogatni kéne)

Ez pedig mivel csak egyszerű visszaemlékezések, sok gondot nem okoz dolgozni rajta. Addig is kikapcsolódok egy kicsit az emlékek között.
Tehát Zoltán köszönöm a kedves aggódást és a figyelmeztetést, de minden rendben van, ismerem a határaimat :)

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Nekem tetszett. Lehet kicsit ide-oda csapong néhol, de szerintem kedves írás volt! Vannak olyan gyerekek, akik előrébb járnak a társaiknál, értelmesebbek, fejlettebbek stb. nekik ilyenkor célszerű plusz feladatokat adni, hogy ne unatkozzanak. Te nem kaptál ilyeneket?

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Köszönöm Béla, ezentúl oda fogok figyelni rá!

A :) pedig egy mosolygós arc. Azért írtam azt az írásodhoz, mert számomra kedves történet volt. Szerintem ötven év együttlét nagyon is lenyűgöző dolog. Sajnálom, nem tudtam, hogy nem értesz ezekhez a jelekhez, ígérem, a továbbiakban szókimondóbb leszek, ha véleményezni kell.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Még valami -- nem jó az össze-vissza csapongás, csak annyit tervezz amennyit meg is tudsz valósitani, száz megkezdett regénytől többet ér három befejezett!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Figyelj oda az észrevételekre, de azonkívül folytasd, jó lesz ez így.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Nem szoktam magyarázkodni,de a könnyebbítés kedvéért megteszem.Engem sosem érdekeltek és nem is ismerem a számítógépes kombinációk jelentését, mert nekem,ha közölni valóm van leírom és nem madárnyelven csicsergek.Az írásjel kombináció - :) - nem tudom mit jelent,de te is csak ennyit írtál az én írásom véleményezésére,szerintem fölöslegesen,mert ha nincs mondanivalóm hallgatok. A többi észrevételem világos.Az ikes ige használata,néhány példa,de inkább te olvasd el és elemezd,tehát első személyben "illeszkedem", "alszom" és nem alszok, "emlékszem"és nem emlékszek.. Ami a tárgyeset halmazást illeti,ha már a"magam" tárgy esetben van, fölösleges tetézni "magamat"-ként Ha nem tanultad, egy magyar nyelv szakos bármikor kisegít!

Válasz

Igó Krisztián üzente 11 éve

Nem semmi egy történet!
Nekem is vannak emlékeim az általános iskolás évekről, sőt lassan már 22 évesen szinte boldogan gondolok vissza a pad koptatós évekre, bárcsak ott ülhetnék még!
Jól leírtad és felvázoltad a történeted, az álmodat is jól megírtad! Várom a folytatást!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, Zoltán! :) Úgy vagyok a dolgokkal, hogy sok mindent ki kell próbálni, hisz nem tudhatod, hogy miben vagy tehetséges! Most éppen erre a stílusra esett a sor, de úgy tűnik számodra pont telitalálat volt :) Már ezért megérte :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Béla... Az ég adta világon egy szót sem értettem ebből! XD XD Ez mennyire jó jel számomra? :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Mindenkinek más az ízlése! :D András, neked is azt tudom javasolni, hogy térj átt az Óceán Lángjára. (Még ha a legelső részek nem is olyan jó minőségűek). Ott jó hosszú mondatok vannak, szép, leírásra fókuszált elbeszélés, az tetszeni fog :)

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Elkezdtem olvasni, de sajnálom engem nem kötött le. Eleinte olyan stílusban írtad, mintha én tettem volna. Aztán bele nézegettem néhol, de nem esett jól olvasni, rövid mondatokat. Olyan. Mintha. Így. Írtad. Volna. Én úgy vagyok vele, hogy ha olvasok, nem esik jól az agyamnak a sok szünet a mondatok közt. Meg szerintem az sem lenne baj, ha múltidőben írnád. Szerintem tudsz te jobbat is.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Magadról és az irodalomról , és az egymáashoz való viszonyotoktról irsz. Az ilyesmit jó egy bizonyos távolságból, egy kicsit kivülről, minél tárgyilagossabban megirni. Az az igazi! Tetszik!!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

:) Jobban odafigyelni az ikes ige használatra,különösen harmadik személyben és fölösleges hatványozottan használni a tárgyesetet!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

:D Tégy egypróbát a legfrissebb Óceán Lángja részekkel. Hidd el, azóta az egy év óta sokat fejlődtem, és talán lelassultam eléggé, hogy te is élvezd :)
Ez a mostani írás ne tévesszen meg, ez már szándékosan más stílus :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ritkán van, hogy elolvasom őket, épp a lent leírt okokból kifolyólag.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Ez vagyok én :)
A bugyutaság szándékos volt, direkt külön is tettem :)

Mindegyik részt próbálom majd az akkori állapothoz illően írni. Ilyenkor még tapasztalatlan vagyok, össze-visszaság van, új helyzet, új dolgok nyíltak meg.. Össze voltam zavarodva, és ezt próbáltam érzékeltetni. (Az első jel a kapocsra, hogy jelen időben van az egész). Szóval próbálom rekonstruálni a gondolatmenetemet.

Amúgy ritkán van, hogy írsz az én feltöltéseimhez, ez így kellemes meglepetés volt Tibor :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyik tanár egyszer mesélt egy matematikusról, akit folyton megbuktattak, mert a tanárok nem értették, mit ír a dolgozatpapírra. Később persze megértették. Téged olvasva ez a sztori jut eszembe. Nem mindig tudom követni, sokszor ide-oda kell rángatnom a fejemet, hogy most mi van, mi miből következik, hol vagyok?
Amúgy az elején majdnem abbahagytam az olvasást, mivel az első két bekezdés... hogy is mondjam... kicsit bugyuta. Aztán viszonylag jól írod le az iskolában a kezdeti megpróbáltatásaidat, de a közepe felé elkezdesz rohanni. Öreg vagyok már, nekem lassabb tempó kell.

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Igen, kicsit voltak változások az évek folyamán :) De a gyökerek itt-ott megmaradtak :)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Sokan leírtak már 1-1 részletet az életükből, vagy éppen, hogy hogyan, miért lettek írók/költők. Most úgy döntöttem, hogy én is beválalok egy ilyet, s elmesélem, a Terra-9 Krónikái hogyan is született, lévén, hogy ez vezetett jelen helyzetemhez :)

Folytatása Következik!

Válasz