Légrádi Eloise üzente 9 éve

Az előbb írt hozzászólásom eltűnt, lehet rosszul küldtem el, így most csak röviden: Nagyon tetszett ez az elmélkedés az öregkor morfológiájáról, főleg mert túlmutat minden tudományos tézisen, és a lélek gyötrelmeiről, kihívásairól és válaszairól mesél.

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Köszönöm,hogy olvastátok és véleményeztétek!

Válasz

Fejes Roland üzente 9 éve

Direkt a többi vélemény elolvasása nélkül írom a véleményem:
Röviden szólva: Tetszett.
Hosszabban szólva: Bevallom az első 1/3-ig nem váltott ki belőlem semmilyen speciális érzést. "Még egy szépia színezettségű, archaizáló történet arról, hogy de gyorsan eltelt az idő"... aztán meg... egyik pillanatról a másikra mintha életet leheltek volna az egészbe. Olyan közeli és hétköznapi és emberi lett. Bátor lépés szerintem, de nálam sikert aratott. Gratulálok, nagyon jól megírt történet.
Ennyit a "hogyanról". A "miről"-ről sajnos nem tudok nyilatkozni, én még nem éltem át ezt a dolgot, de nagyszüleimnél hasonló helyzetet látok.
Gratulálok!

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Ismered a véleményemet, mivel pár napja már olvastam ezt az írást, és most is csak azt tudom mondani, nekem ez tetszett eddig a legjobban. Zseniális!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Örülök Balázs a jelenlétednek,hogy ismét megjelentél bírálóim között. Köszönöm!

Válasz

William Morgenthaler üzente 11 éve

Azon a műfogsoros részen szakadtam egy nagyot :-). Csak mert elképzeltem. Most már tényleg kíváncsi leszek az ellen-nézőpontra is.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Javaslat elfogadva!!! És már készül. Köszönöm a témába rázást!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla! Általában nem vonatkoztatok az íróra, vagyis inkább sosem, ha egyes szám első személyében ír, meg sem fordul/t a fejemben. Az összes szót elolvastam benne elejétől a végéig és ismét azt mondom, hogy nagyon tetszett. A Szabad Európát sosem hallgattam, a görbe tükröt nem onnan ismerem és nem is rosszból írtam a hozzászólást. Csak pont magára a TÉMÁRA értettem a női szemmel elemezést, szerintem biztos sikerülne, és az sem lenne rossz, tehát hajrá! El fogom olvasni és hozzászólok, rendben?

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Kedves Ágnes! Köszönöm az ötletet! Az írásomban különben említettem,hogy jó lenne ha valaki engem elemezne,mármint a főhőst,mert halálom,hogy ha valamit első személyben írok,rögtön rám vonatkoztatják.A görbe tűkőr alkalmazása, még anno a Szabad Európa rádióból ismeretes,és nem ártana,valóban megfordítva női szemmel elemezni.Ígérem megpróbálom,hátha sikerül,de még egyszer köszönöm,hogy rávezettél!

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Elküldtem e-mailben a pàromnak, csak hogy lássa mi várható és hogy tudja, mindazt majd öleléssel illene lereagàlnia!

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Csak ismételhetném az elöttem szólokat. Nagyon kedves íràs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Olvasás közben elgondolkozik az ember és rájön, hogy jé, tényleg így van ez a dolog ennyi (és még ennél kevesebb) év után. Változunk ahogy öregszünk, de nem baj, ez az élet rendje, mindenki így jár. Mindezt végül is egy nő szemszögéből is meg lehetne írni - megfordítva a szereplők jellemzését, mert azért sok mindent látunk, megélünk, tapasztalunk mi is.
Nagyon tetszett tényleg, a "görbe" tükörbe vidáman is bele lehet nézni, itt van rá a bizonyíték. És a vége, az csodálatos, megható, ez az igazi szeretet!
Nagyon szép, gratulálok!

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Egyszerűen lenyűgöző. Őszinte, hiteles és minden részletében emberi alkotás. Minden elismerésem. :-)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Béla, mintha nem is te lennél. Ez valami új, valami más, és igen, nagyon jó!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm mindenkinek a bátorító véleményét.Nagyon jó érzés!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

" Már vénülő kezemmel, fogom meg a kezed." Ady sorai jutottak eszembem, amikor elvesztem elsülyedtem, ebben a sűrü szomorú valóságot elénktáró vidáman melankólikus , de egyben elfogadó irás olvasása közben. Ez nem véletlen,mert hasonló gondokkal küzd, szinte egész generációnk. Többek között én is. Csak gratulálni tudok. Remek!!!!!!!!! Telitalálat, nem mindenki tud ilyet!

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Szép írás az elején némi iróniával, humorral fűszerezve. A vége nagyon megható volt! Tetszett!

Válasz

Tóth Lázár üzente 11 éve

Nagyon jó írás! Őszinte, eredeti, és elgondolkodtató. Egyedül a "dugás" szó használata zökkentett ki belőle, de a szöveg szubjektív, emlékező stílusa miatt ez megbocsátható. Különösen tetszett az a kép, hogy "egy könnycsepp sosem ér időben célba, mert kanyarognia kell a ráncok útvesztőiben". Ez a mű nagyban növeli az oldal színvonalát!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

:)

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Nagyon szép írás, nekem nem volt unszimpatikus az elején. Teljesen megértem, ha hosszú ideig vagyunk együtt valakivel, előbb utóbb egymás idegeire megyünk, még akkor is, ha nagyon szeretjük a másikat, akár a szerelmünk, akár a legjobb barátunk. Néhol szép volt, néhol megmosolyogtam, néhol szomorú, szóval köszönöm, hogy olvashattam.

Válasz

gráma jános üzente 11 éve

Ani olvasta-e?

Válasz

juhasz aron üzente 11 éve

szép írás, ismét egy nagy gratuláció

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vegyes érzelmeim voltak a történet olvasása közben. Először kicsit unszimpatikus volt a főhős, a vége azonban teljesen pozitívvá varázsolta a szememben, sőt, még el is érzékenyültem kicsit. Szerintem így is akartad felépíteni. Tetszett, élveztem!

Válasz