[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm mindenkinek a látogatást és a hozzászólást .Ez csak egy kis karcolat volt,- de jó erősen rányomtam a lapra a tollat, hogy a harmadik oldalon is látszódjon:-)

Válasz

William Morgenthaler üzente 11 éve

A mi csodás világunkban az a baj a Valentin nappal, ami pl. a karácsonnyail is. Nem arról szól, amire eredetileg tervezték. Mert az azért már túlzás, hogy november közepétől karácsonyi zene szól a plázákban, kirakják a lila, piros meg fehér műanyag karácsonyfákat. A kisebb gyerekeket októbertől nem lehet bevinni a Tescoba, mert hemzsegnek a mikulások, és december 6-ra elveszik az egésznek varázsa. Valentin nap ugyanez. Mire odaérnénk, az embereknek már undoruk van. A többség ugyanis nem tudja kizárni ezeket az üzleties hatásokat. Pedig azt kellene tenni, és az eredeti funkcióra koncentrálni.
"-De olyan szép az a cserepes orchidea, és olyan különlegesek a virágai, és ilyen színű még nincs otthon.
-Akkor nem is lesz!" - Ezaz! Nem kell hagyni, hogy az asszony elszemtelenedjen :-)!
Az utolsó bekezdés igazi klasszikus :-)))!

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Tényleg nem szereti :) De én akkor is bírom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Húúúha ! Nem gondoltam, hogy ekkora vihart kavar! Köszönöm a látogatást, és a véleményeket. Azért ugye BÉKE van??? Csókoltatom a Valentinokat de kikérhetnék már maguknak, hogy üzleti célokra használják a nevüket.
András még fiatal ember, de ha szerencséje lesz, Ö is megöregszik egyszer ,és akkor másképpen látja majd a világot. Én kívánom neked András , hogy úgy lásd ,- ahogy én látom , már 38 éve. Még valami,- a nők nagy része sem kedveli ezt az erőszakos, bizniszre épülő napot. Csak kérdezd meg nyugodtan a párodat:

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Ma egy ügyfelemtől megkérdeztem mikor született az édesanyja. Azt mondta, nem tudja, nem ünneplik a születésnapokat! :)

(bocsánat, hrtelen ez jutott eszembe erről a névnapos ünneplős kérdéskörről)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem is ünneplem.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Ezek alapján akkor ne is ünnepeld a névnapodat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem a virág meg a vásárlás volt a lényeg. Hanem hogy kell-e a Valentin nap vagy nem kell. Nem kell. Az emberek kényszernek érzik, hogy vegyenek valamit a szerelmüknek. Az igazi ünnep viszont nem kényszerünnep.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

nem kell vásárolni, bármivel lehet örömöt szerezni. Bár elismerem, nem túl jó virágra kiadni a pénzt, mert ugye elhervad és kész, de ha nőknek ez kell, akkor miért ne adnánk meg nekik, ha szeretjük. no mindegy, én aztán nem értek a lovakhoz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

András, márpedig ne csak!!! Talán közhely, de ezek szerint nem elég erős. Miért baj, kérdem én, miért baj, hogy ebben a szomorúan szép világban valaki próbál minden napot ünnepnek megélni? Igaz, ott van a koránkelés meg az aggódás. És akkor? Tetézzük a mindenféle ünnepnapokkal járó idegeskedéssel, vásárlási láz okozta sokkal, rohangálással? Ne tetézzük szerintem! Jó néha csak úgy megállni, és elgondolkozni, ki és mi a fontos számunkra. Akár egy szürke, panaszkodós hétköznapon is. Én ezt az írást elolvasva elgondolkoztam, és kicsit ünnepelt a lelkem. Pedig nincs se karácsony, se húsvét...

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Jó írás és jó témaválasztás. A fogyasztói társadalom kérdése egyre aktuálisabb. Tetszik.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Jahaj. Sok lesz már ebből a közhelyből, hogy a szerelmesek ne csak aznap szeressék egymást, hogy a család ne csak karácsonykor tartson össze. Nem értem, mi a probléma vele? Éljük az életünket, nap-nap után ugyan az nóta. Koránkelés, kávé, panaszkodás, meló, aggódás a számlák miatt. Miért baj, kérdem én, miért baj, hogy ebben a nagy és ocsmány világban, ebben az eltorzult társadalomban, ahol ha kimegyek az utcára, rögtön az erőszakkal és lenéző tekintettekkel találom szembe magam, egy nap odafigyelünk a másikra. Miért baj ha van ilyen nap, amikor kicsit mások lehetünk, amikor kiszűrünk minden egyéb gondot, és csak egymással foglalkozunk. Kicsit megerősítjük a kapcsolatainkat, amikre a hétköznapi gondok miatt, nem fordítunk elég igényt. Hú de mérges lettem, remeg a kezem a dühtől. Én szeretem a barátnőmet, és szívesen ajándékozom meg. Akár egy csillagot is lehoznék az égről neki, csak azért mert Valentin nap van. Bocsáss meg, kedves György, nem az írásodat akartam kritizálni, az tetszett, és vannak benne igazságok a vásárlásról. Én csak a véleményem fejtettem ki a Valentin napról, nem állt szándékomban megsérteni.

Válasz

Igó Krisztián üzente 11 éve

Épp a mi nap beszélgették a kolegáim, hogy mi a francnak kell megtartani ezt a Valentin napot? Hiszen egy pár, az év minden napján ugyanúgy szeresse egymást, ne csak február 14.-én. Nem szóltam hozzá a témához, mert nem igazán értek vele egyet. Ha már van egy ilyen kifejezetten szerelmeseknek ( is ) való van, akkor használja ki az ember.

Tetszett az írásod, jót mosolyogtam rajta. főleg amikor kivesézted a bevásárlásról szőtt gondolataid!

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

A vége tetszett, viszont a Valentinokat ne bántsd, szerintem szép név, miért kéne átkeresztelkedniük?

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Egy bevásárlóközponti pillanatkép, szépen hangulatosan megirva! Tetszik

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Kate ! Köszönöm, a látogatást és a véleményt. Természetesen immár 38 éve mindig jut virág a feleségemnek, Valentin nap nélkül is. Csak bosszant ez az egész!

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Olvasható, élethű, kedves és egyetértek a szavaiddal. És örülök, hogy megkapta a feleséged a virágot, ő nem tehet a Valentin-napról!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kijavítottam , remélem így már olvashatóbb :-)

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Úristen, Tibi! Nem ám!:P

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm az észrevételeket és hozzászólásokat is . Mentségemre legyen mondva első dühömben írtam tegnap miután hazaértünk a bevásárlásból :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Andi, még a végén kiderül, hogy egy rugóra jár az agyunk. :)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó volt. Hasonló a hozzáállásom az ünnepekhez. Nagyon elüzletiesedett minden, akárhová néz az ember. És ez elszomorító, írásod viszont üdítő.
Csak a szerkesztés hiányosságát tudom felhozni hibaként. Rengeteg benne a felesleges gondolatjel, ami zavart, meg a párbeszédeket valahogy jobban külön kellene választani.

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Nekem tetszett az írás, jókat mosolyogtam rajta, mert élethű volt! van egy olyan mondás, hogy a férfi a fej, de a nő a nyak és arra fordítja a fejet, amerre akarja...
Amit a Tescoról, Valentin napról írsz, azzal teljesen egyetértek. Sok realitás van a történetedben.
Hogy valami negatívumot is írjak, az írás elrendezése kicsit össze-vissza. Mikor, ki beszél...ezekre gondolok. Persze az értékéből nem von le, de formailag én alakítanék rajta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Valentin nap az nem a mi hagyományos ünnepünk! Idegesít, mert erőszakosnak tartom ,-azokkal szemben akik amúgy tisztességgel megtartják a magyar szokások szerint az ünnepeket. A fogyasztói társadalom presszionálása , hogy minél több pénzt szedjenek ki a zsebedből , -úgy ha ezt önként nem teszed, akkor legyen lelkiismeret furdalásod, hogy te milyen mocsok ember vagy aki még egy kis ajándékot is sajnál. Azért próbáltam humorosra venni a végét:-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Két fontos dologról is írsz. A mai üzletek tényleg "hidegek"... Sokszor látni kedvetlen árufeltöltőt is, vagy éppen pénztárost, ami nem csoda, hiszen agyon vannak hajtva. Ezek az üzletek tényleg és sokszor nem tudja az ember, hogy mit, hol keressen, nem feltétlenül jó dolog.

A másik a Valentin nap. Szomorú, hogy ezzel akarják a vevőket vásárlásra késztetni. Valentin napi virág, meg Valentin napi csoki, meg Valentin napi Valentin van, mind eladó és mind kétszer olyan drága, mint máskor. A szerelmeseknek minden nap Valentin nap.

Mégis van benne valami. Nagyon sokan ünneplik, akár azért, mert szeretnék, akár azért, mert ez az őrület és félnek, ha nem vesznek Valentin napra valamit, akkor azzal hatalmas hibát követnek el, megbántják a kedvesüket, mintha pl. a karácsony felejtődne el így.

Válasz