William Morgenthaler üzente 11 éve

Jó lesz ez, akárki akármit mond. Én értettem a bevezető részt is :-).

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Az apróbetűs beharangozótól eltekintve ( összedobni , magas szinvonal ), nincs ezzel semmi baj , nekem tetszik ,és hogy a célolvasóközönség , milyen arról meg úgysem te döntesz-- ezért ne is itélj , hogy ne itéltess. Irjad legjobb tudásod szerint ,a saját stilusodban. Aztán jönnek az olvasók , és ők döntik el , hogy mit csináltál.

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

András visszatért. :-). Várom a folytatást.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Ja, értelek, de akkor sem hiszek a "kritika alapján nézzek filmet" dologban. Elolvasom más véleményét és úgy viszonyulok a filmhez? Nah, az nem én vagyok. Jobb szeretem saját magam kialakítani a véleményem időközben. Hát nem ebben rejlik a szórakozás?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Kritika alapján megnézni egy filmet? Hol van ebben a szórakozás? Pont úgy lövi le a poént, mint Oswald Kennedy bácsit." - erre válaszoltam, hogy nem kell feltétlen lelőni a poént. De egy filmet úgy érdemes megnézni, hogy előtte utánaolvas az ember, hogy mégis a többiek szerint milyen, meg hogy tényleg arról szól-e, amiről szeretnénk. (A napokban jártam úgy egy filmmel, hogy valaki ajánlotta, belenéztem, de negyven percnél tovább nem bírtam. Nos, az a negyven perc értékes lehetett volna, ha mással töltöm. De nem olvastam utána, mert bíztam az ismerős ajánlásában.) A te kritikádat olvasva nem tudom eldönteni, hogy megnézzem-e a filmet, mert nem tudok róla meg szinte semmit, csak a belőled sugárzó ellenszenvet érzem.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Nem a cselekményt írtam le, hanem a bennük rejlő hibákat. Csak időrendi sorrendben vannak írva, mert ahogy haladt előre a film, úgy jegyzeteltem magamnak. Miről kellett volna írni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem szeretem ismételni magam, de ez: "egyértelmű, átlátható képet kapok a műről" nem azt jelenti, hogy a cselekményt le kell írni.

Válasz

Ezer Tamás üzente 11 éve

Nekem tetszett, annak ellenére, hogy messze vagyok az általad megjelölt olvasói kategóriától. Bízom benne, hogy a továbbiakban is fenntartja az érdeklődésemet.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

A futuruma-val kapcsolatban egy nagyon kedves barátom mondása jut eszembe. Kicsit obszcén nézzétek el:

"Állóf*ú emberrel nem lehet érvelni."

Ez történt az én esetemben is. Ami tetszik, az tetszik, erre nincs mentségem. Kritika alapján megnézni egy filmet? Hol van ebben a szórakozás? Pont úgy lövi le a poént, mint Oswald Kennedy bácsit.
Hogy higgy nekem? Aki nem hiszi járjon utána alapon. :)
Én is ismerek kifinomult ízlésűeket. Cserélhetnénk pár telefonszámot. A többiben igazad van, tényleg úgy hangzik, rosszul fogalmaztam. Sajnálom.
Azt nem tudnám megmutatni nektek, hogyan kell írni, de pár logikus dolgot tudok kínálni.

(Előre leszögezem, nem vagyok noenáci, se rasszista, nincsenek politikai nézeteim. Elnézést kérek mindenkitől) Itt egy másik mondás:
"Csak annak van joga kritizálni, aki a feladatot jobban meg tudja oldani."

Nos én legalább megpróbálkoztam.

Művészet pedig lesz benne, csak rosszul tálaltam fel a dolgot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Uram!
Először is, elolvastam a "kritikádat". Be kell valljam, nekem a kritika olyasvalami, amit olvasva egyértelmű, átlátható képet kapok a műről. Itt semmit nem kaptam. Sokan a kritikák alapján szokták eldönteni, hogy egy filmet megnézzenek-e, vagy sem. De te rögtön így kezded: "Az első egy óráról mégis sikerült lemaradnom, mert Futurama-t és Simpson Családot néztem helyette. Szóval, ha valami hülyeséget írok majd, akkor az amiatt lehet, mert lemaradtam valamiről." Hát akkor kérdem én, hogy higgyek neked ezek után?
Nem tetszett továbbá az általánosítás ("összedobjak egy kisregényt, ami a tinilányok kedvence lehetne"). Ismerek pár tinilányt, akiknek kifejezetten kifinomult ízlésük van.
Nem értem azt sem, mi értelme egy irodalmi oldalon így "lehúzni" akármit is. Megemlíteni a címét, és úgy pocskondiázni - szerinted elfogadható? Ha ezt írod pl: Megpróbálok egy olyan történetet írni, ami fölé emelkedik a sablonos, hatásvadász, semmitmondó történetek kategóriájának..., semmi bajom nem lett volna. Ehelyett nekem az jött le, hogy "Gyertek, majd én megmutatom, hogyan kell írni!" Ez pedig abszolút ellentmond (nálam) egy író elfogadható gondolkodásának. Hol itt a művészet iránti alázat?

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

András! tegezhetsz, annyira nem vagyok öreg:) igaz tinilány sem vagyok már:P Andinak hívhatsz, mint a többiek.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Igen, ez nagyon rögtönzött dolog volt. Itt még nem találtam még meg az irányt, hogy mi-merre-hány-óra legyen. de következőekben már igen. Rá is jöttem hamar, nem szabad nekem női fejjel gondolkodni, inkább majd a fiú lelkivilágára koncentrálok jobban. (Ha nem veszed tolakodónak a kérdést, megkérdezem, hogy szabad téged szólítani? Előzetes engedelmeddel le is tegeztelek.)

Viki (már ha megengeded, hogy becézzelek): poént nem lövök le azzal, ha elmondom nem lesz alkoholista a fater. Egyszer kétszer mindenki felönt a garatra. :) Az, hogy ki a srác, kiderül a következő fejezetben. Felváltva mesélik majd a dolgok alakulását. Viszont az ő szemszöge kicsit komolyabb lesz :D

Kedves Béla: igen feltűnt, hogy nem érdemes visszafogni magam :) Kicsit szégyellem is maga, hogy képes voltam ilyet írni. Továbbiakban nem így lesz, viszont nagyon nem engedem el magam.

Köszönet mindenkinek
'nuff said!

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Ebből a bevezetésből nekem egy kicsit "Alkonyat-koppintás" szaga van ennek a történetnek... Én is olvastam a regényt (minden részét, eredeti nyelven) és egyetértek azzal, hogy vannak benne hibák, logikátlanságok stb. Amiért ez nagyon hasonlít rá, a költözés, apuval él az ország legeldugottabb részén, új suli stb. Azonban kicsit ellentétesnek érzem a lány bemutatásában azt, hogy fél, hogy senki sem fogadja be, az eleje alapján inkább félénknek tűnik, erre odaáll az osztály elé és egy monológot mond magáról...és ahogy a végén ezt a biciklis fiút is lerohanja...én nem egészen így oldottam volna meg ezt. Persze te férfi vagy és a férfiak nem tudnak női fejjel gondolkodni:P próbálkozni persze lehet... voltak dolgot, amiken jót nevettem.

Válasz

Nagy Viktória üzente 11 éve

Tibor :) Tisztelet a kivételnek :) ÉN erre nagyon is vevő vagyok :D mihamarabb folytatást!! :D
Kíváncsi vagyok mi fog történni :) ki az a srác??:D és alkoholista lesz a lány apja?Ki az a nő,akit haza vitt??:D

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Végre hosszas hallgatás után újra jelentkeztél.A helyesírást leszámítva mind tartalmában,mind kivitelezésében nagyon eltér eddigi stílusodtól,de annak ellenére olvastatja magát,érdeklődés felcsigázó.Eddig nekem tetszett.Igaz annyira az eleje,hogy nincs sem lehetőség sem értelme véleményezni.Várom a folytatást,de azért ne tagadd meg magad!

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Uram, uram! Valamit félre tetszett érteni, az is lehet rosszul fogalmaztam.
Nem tudom, miből gondolod, hogy ez a tökély. Szóval sem említettem ilyet. Én attól lelkesültem fel, hogy ilyen nagy sikere lett egy ilyen gyenge műnek. Beleolvastam, megnéztem filmet, csakis azért, hogy jogosan mondhassak róla kritikát. Szóval, az alkonyat tele volt logikátlansággal, ostobasággal, minden egyéb tanulság nélkül. Én ezeket a hibákat próbálom kiküszöbölni, rakni bele értelmet, logikát, eredeti ötleteket. Hogy tanuljon belőle valamit, az aki olvassa. Mert a Busidó, a szamurájok becsületkódexe alapján írom a története. Nem mondom, hogy ez a tökéletes, mert hát kinek áll jogában azt mondani valamire, hogy tökéletes?
Először a kamaszlány korosztály volt a célközönségem, de elkanyarodtam, egy irányába, hogy 16 felett mindenki számára élvezhető legyen. Mert nem tudtam lemenni arra a szintre, hogy egy roppant unalmas, cselekmény nélküli dolgot hozzak össze. Rengeteg lehetőség van a témában, csak ki kell aknázni. És ha én nem teszem meg, akkor te ki fogod?
Elnézem neked, ha félre értettél valamit. Az elhatározásod pedig tiszteletben tartom. Itt egy kritika, amit írtam róla. Nem kérem hogy olvasd el, de ha rászánod magad, szerintem megérted a szándékaimat. http://muhelykovacs.blogspot.hu/2012/11/alkonyattol-agyverzesig.html

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tehát a tinilányok csak "az Alkonyat és az egyéb ilyen bénaságok"-at szeretik, de bezzeg, amit te írsz, az maga a tökély, azt kell olvasni... Érdekes gondolat... Kösz, nem élek vele. :-)

Válasz