Kate Pilloy üzente 10 éve

olvasom a kommenteket, látom feladtad a leckét! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

éééértem :D hát csak annyit mondhatok, hogy igyekszek bepótolni az Óceán Lángját, aztán várom a Terra 9-et

Válasz

Igó Krisztián üzente 10 éve

ez igen! ehhez aztán kellett némi fantázia! Jól megalkottad!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Nem, nem egy mű! :D Csak a karakterek nevei azonosak. :) Lényegében egymás szöges ellentétei! Míg az Óceán Lángja egy "Alternatív Föld", fekete mágiával, a hajózások korában, addig a Tornádó Völgy egy sci-fi világ fantasy elemekkel, egy másik bolygón.

Válasz

Igó Krisztián üzente 10 éve

most már értem, rendben :D

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Ohh, bocsánat, gyakran elfelejtettem, hogy ÉN tudom a részleteket, de mások valószínűleg nem! :D
Gyűjtőnevén a teljes megnevezés "Terra-9 Krónikái", s ez van leosztva 10 Évre, aminek az első Éve (kötete), a Tornádó Völgy.

1: A Tornádó Völgy.
2: Egyesült Erők
3: Elemi Harcosok
4: Holdfény
5: Elementária Titkai
6: Void - Halál Dimenzió
7: Void - Végjáték
8: Harmónia Liga
9: Árnyak Hajnala
10: Androméda Krízis.

Az Óceán Lángja most 312 oldal (A5), így a vége felé, és csak a Tornádó Völgy kétszer hosszabbnak ígérkezik ennél. Tehát igen, egy jó hosszú történet, egy sci-fi/fantasy világban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

És a Tornádó Völgy és a Terra 9 ugyanaz más címen? Kicsit én is elveszítettem a fonalat.

Egyébként Norbert én is így jártam a fő művemmel, negyven oldal után "lehúztam az egészet a wc-n" és ezt még eljátszottam kétszer, majd előzményt kezdtem kreálni neki, amit bő 60oldal után hagytam a fenébe. Kissé kitoltam magammal.
Rájöttem, hogy nem érdemes azzal a történettel kezdeni amit a legjobban akarunk, így egyelőre más "vizek felé evezek", ha már Óceán Lángjai :D Épp ezért kezdtem fantasyba mert nincsenek szabályok, kötetlenül vandálkodhatok.

Válasz

Igó Krisztián üzente 10 éve

Na várjatok már, most az Óceán Lángja és a Tornádó Völgy, az nem egy mű véletlenül??

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Valami olyasmi :) Régen elkezdtem írni, de olyan rossz lett minőségileg, hogy inkább úgy döntöttem, nem nyüstölöm tovább és valami máson kísérletezek. Az új Tornádó Völgyet egyébként megtalálod itt, eljutottam a 2. fejezetig, csak közben elérkeztem az Óceán Lángja utolsó epizódjához, és úgy döntöttem, hogy ha már ilyen kevés van hátra, akkor inkább hamarabb véget vetek a tandemnek. (Eddig felváltva volt a munka) Egy művel könnyebb foglalkozni egyszerre.

De egyébként sokszor írok ilyen kisebb, pár oldalas történeteket, amelyekbe a Krónikák szereplőit helyezem, csak más helyzetekben, más körülmények között. Egyfajta sajátos vonás.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Láttam párszor hogy a Terra 9et emlegeted fő művedként. Tehát, ha jól értem írtál egy alternatív történetet a fő művednek, pusztán gyakorlásképp?

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Ami azt illeti, az alap helyszínt a Puzzle Pirates nevű online játék adja. A szigetek, az óceán, a világ, mind közel azonosak a játékban szereplőkkel, csak egy kicsit mindenhol élethűbbé téve. Egyedül a főszereplők egyediek, őket a fő művemből, A Terra-9 Krónikáiból vettem át, csak ugye más testtel, más történetekkel és itt-ott eltorzított személyiséggel.
Bár ott a fő elem a kalózkodáson van, itt mégis egy másfajta ellenség ellen van a küzdelem. Az ottani barátaim nagyon is megkedvelték a történetet, így hallásból. úgyhogy majd lefordítom nekik angolra :D

Míg itt Ágnes ugye egy fiatal nőt játszik, addig a Krónikás megfelelője, Agnes Dragon, majd csak a 2. Évben jelenik meg mint fő-mellékszereplő, 11 évesen.


Sok játékhoz szoktam saját történetet kreálni, ha nincs neki, vagy már végigvittem az eredetit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Általában én is így esek neki: "Áhh, fene írjunk valami lesz ahogy lesz!" nem is szeretek az elején eltervezni semmit majd úgyis jön magától, ha mégse akkor meg hagyom a fenébe.
A folytatásokat majd egy másik nap, sajnos sok a teendő, kevés az idő, van még itt pár írás amit feljegyeztem magamnak.
Kíváncsi lennék miféle könyveket olvastál a témában?

Válasz

Ócsai Norbert üzente 10 éve

Nem, sőt, örülök a megjegyzéseknek! :)

A karaktereknek azért nincsenek kidolgozott háttértörténeteik, mert amikor elkezdtem, még nem is láttam benne semmi jövőt. "Ejj, írni fogok valamit, aztán majd visz az ár. Gyakorlásnak jó lesz." Ezért is van az, hogy az első epizód 1 oldal!
A 3-4. rész között kezdett formálódni, hogy mi is lesz itt.

Igen, a Pólós téma szép volt, nem véletlenül van alig 41 hozzászólás az első Epizódnál :D :D :D Kedves emlék! :D

Minden hiányzó részletet, háttértörténetet a további részekben próbáltam pótolni visszautalásokkal, visszaemlékezéssel, a karakterek közötti információcserékkel. (Az egyik epizód még úgy is lett elnevezve, hogy "Elvarratlan Szálak")
A kapitány gyerekkora például kulcsfontosságú cselekményszál lesz, és erre szinte az egész 4. Epizód ráment.

Sok mindenre fény fog derülni a további részekben, például Danielről is megtudunk majd egy-két dolgot.

Köszönöm a kitartó olvasást, és meghajlok előtted, amiért képes voltál áttörni magadat nehezén :D Innen már tényleg könnyebb lesz! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mára ennyit. Ledaráltam egybe, van jó pár rész ahol kilóg a lóláb, furcsa megfogalmazások stb... viszont nem vagyok nyelvész, hogy ezekben áskálódjak.
Írok néhány dolgot amik nálam kivetnivalót hagytak:
1. Ágnes pólót hord az 1700-as években? Ez még a legelején volt, de kaptam tőle egy enyhe szívrohamot :D Azt megértem, hogy alternatív világ, de a hangulatot a szereplők ábrázolásával is lehet fokozni.(de az egyértelmű plusz pont hogy vöröske :D)
2. A leírásaid az első fejezettől idáig sokat fejlődtek(mint ahogy kommentben említetted is nekem), úgy látom a jelen-múlt zavaraid is szépen eltűntek! Ez erős fejlődés, érik az írásod.
3. Hiányosnak érzem a gondolatiságot, magyarázom. A szereplőid szépen reagálnak a jelen eseményeire, jól megfogalmazva, megfelelően kifejtve, azonban alig néhány mondatnyi múltjuk van. Mondok egy példát: Ágnes ugye a bátyját indult el megkeresni, kitűnő motiváció egy ilyen útra, de az jár a fejemben, hogy az apja miért Ágnest küldi maga helyett? És Ágnesnek mennyire volt jó a viszonya a testvérével? Mit csinált? Nekem hiányzik az, hogy Ágnes a kabinjában üldögélve elmélázzon a múlton, gondoljon a szüleire, a testvérére. Mélyebb értelme adna a motivációjának, árnyaltabban mutathatná be a karaktert.
4. Épp megkedveltem Dant az első tisztet, annál a résznél mikor leheveredik a kapitányi lakrészben, könnyen azonosulni tudtam vele és te rögtön megölted! Szeretem az ilyesmit! Igazi Martini húzás :D
5. A stílusod élvezhető, izgalmas, a történet jó, de néhol páros lábbal rúgsz ki a történetből, mikor leíró részeknél ilyen, modern kliséket használsz: Most esett le neki, azt hiszem ez a Fájó Búcsú 3ik részeben volt, de több hasonlóval is találkoztam. Azt tanácsolnám, hogy figyelj ezekre, mert könnyebb kizökkenteni az olvasót a hangulatból, mint visszatéríteni a tengeri világba. Remélem érted mire célzok.
6. Jók a csipkelődések a karakterek között, de néha a szereplők elfelejtik, hogy hol a helyük. Elismerem kereskedő hajóról van szó, nem húzzák át a hajó alatt őket a legkisebb fegyelemsértésért, de néhol túl közvetlenek.

Eddig jutottam, lehet a továbbiakban már ezek a hiányosságok is javultak, várom hogy lássam. Élvezhető történet és mindig történik valami, ami a mai irodalomban sok olvasó lustasága miatt elengedhetetlen!
Remélem nem veszed kukacoskodásnak a sok észrevételt!

Válasz

Kate Pilloy üzente 11 éve

Egyszerre nyomtam le a hármat, merthogy azt ígérted, mindjárt lezárul. :) jó volt a három rész, a végére már nem érdekelt egyáltalán a helyes írás, vessző, miegymás, mert a történet vitt, mint olvasót. A szereplők alakulnak, bár zavart, hogy Dan úgy beszél a kapitánnyal, mint egy haverral, de most már mindegy, többet nem beszél vele. A Dan és Ágnes kapcsolat fejlődése is szépen leírásra került. A történet folytatását, ne aggódj, nem lehet innen kitalálni, érdekes a sztori és olvasatja magát. Mondjuk én simán belevittem volna egy Dan-Ágnes szerelmi szálat, dehát én nőböl vagyok.

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Ez igazán részletes magyarázat volt!Elfogadva:)

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Az más eredetű nevek az "Aerith és Bob" fogalmán alapszik. Ez annyit jelent, hogy egy műben egyszerre találhatóak kitalált nevek, és hétköznapiak. De úgy is érvényesül, ha egy földrajzi területen található több népből származó név is.
Maga a fogalom neve a Final Fantasy VII-ből ered, ahol olyan karakterek vannak mint Sephiroth meg Vincent.
Ez megtalálható a Terra-9 Krónikáiban is, ahol a Keleti Régióból származóak magyar névvel vannak ellátva, az Északi Régióban született személyek Angol, Elementáriai terránok kitalált nevek, (Nyugati és Déli származásúval nem találkozunk) a szoláriai Angyalok pedig mind virágok után kapták nevüket.

Az Óceán Lángjában is ezzel próbálom szemléltetni, hogy az óceánon sok nemzetiség van jelen egyszerre, nem pedig egy egységes terület. Mindenhonnan vannak munkások és bevándorló személyek.

1: Aye! :)
2: Mikor a hajó felrobbant, a férfi látta, hogy az ő döntése miatt vesztek oda azok az emberek akik már jó pár éve neki dolgoznak. Egy egyszerű pszichológiai hatásról van szó itt: A tudat, hogy az emberei miatta halnak meg egy ujjcsettintés alatt, míg Ő, kapitány létére egy kis csónakban túlélte, eléggé felkavaró érzés volt számára. Szó szerint elfogta az undor saját magától.

Igen, talán itt lehettem volna kicsit bővebb! :D

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Kreatív vagy! A cselekmény mozgalmas volt, izgalmasan írtad le a menekülésüket a Halál elől. Gondoltam, hogy megmenekülnek( ha nem is mindenki), hiszen lesz folytatás. Biztos további izgalmak következnek, miközben Ágnes bátyját keresik, a Halállal a nyomukban?
Kicsit tudod, mi fura? A nevek... ez most jutott eszembe, hiszen fele angol, fele magyar... (Ágnes, Ádám, Dan), szóval ezt valahogy egységesíteni kellene.
Még két észrevétel (második olvasásra):

1.Kezdünk aggódni irántuk - miattuk inkább
2. ép gyomorral végignézni - nekem ez is kicsit fura... ép gyomorral?

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Köszönöm mindkettőtöknek, hogy olvassátok! :) Rengeteget segítettetek már nekem, és nagyon hálás vagyok érte. A minimum az, hogy egy élvezetes történettel hálálom meg. :)
(Persze, azért van még hova fejlődni! :D )

Esetleg maga a cselekményről tudnátok mondani valamit? Mire számítottatok az utolsó részben, vannak-e feltételezések a maradandó 9 Epizód tartalmát illetően, megjegyzések a szereplőkkel kapcsolatban, vagy ilyesmik. Természetesen, csak ha nem túl nagy kérés. :)

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Egyetértek Zoltánnal! Már sokszor elmondtam, ismételni nem akarom önmagam, de tényleg sokat fejlődtél és örülök neki! Várom a folytatást!
És köszönöm, amit az átváltozásról írtál!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

A fantáziád határtalan , az események nyomon követhetőek, és korodnál fogva fejlődőképes vagy. Azt hiszem ilyen kvalitásokkal van mit kezdeni, még akkor is ha én nem vagyok a müfaj kedvelője. Szóval csináld csak!!!!!!!

Válasz

Ócsai Norbert üzente 11 éve

Ééééés a 3. Epizód lezárult!!!

Maradjanak velünk, hölgyeim is uraim, mert Ágnes kalandjai a Meridián Óceánon hamarosan folytatódnak!

"Az Óceán Lángja - 4. Epizód: Egy Ismerős Arc"

Válasz