[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó, jó, igazad van. :-) Nem láttam a hatalom ilyetén jelentését, de most, hogy így elmagyaráztad, van benne valami. :-)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Nem, valóban nem akartam ironizálni, csak nekem arról a pár sorról ez jutott eszembe. Igazából ugyanazt mondtam, amit Arany, csak máshogy fogalmazok. Tibi, nem hatalom tudni, hogy még képes vagyok emberségre, hogy emberként hol a helyem a világban, és hogy képes vagyok tisztelni egy másik életet? Szerintem az embernek ez a legnagyobb hatalma, átlátni, érezni, óvni és tisztelni maga körül a világot, ha már elvileg olyan marha intelligensek vagyunk. :)))
A hatalom sokszor tévesen van definiálva, és csak az uralkodás, az elnyomás és a harácsolás szimbóluma, pedig hatalom az emberség is. Önmagunk felett például.
Na, de túl sokat beszéltem. :) Köszönöm! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem hiszem, hogy irónia lenne. Eszter szerintem nem olyan, hogy csak úgy dobálózik szavakkal, idézetekkel. :-)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 11 éve

Én pont ezért mondtam, hogy iróniát is érzek benne. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez most nekem annyira nem jött át. Az első pár sort olvasva úgy éreztem, mintha prózát olvasnék, aztán jött a "Meghagyom." sor, ami kicsit dobott rajta, a végét meg csak olvasom, olvasom és olvasom, újra meg újra meg újra, és azt kérdezem: mitől lenne mindez hatalom?

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Köszönöm!

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Eszembe jutott egy idézet Lovasi Andrástól: " az a gyermekkori bogár akit taposni szerettél, te lettél." Nos ez a remek vers másként végződik.:-)
Tetszik.

Válasz

N. Sýmur üzente 11 éve

Kezdem érezni a stílusodat, lehet, már olvasás alapján felismerném a verseid, annyira jellemzők Rád! Nagyon tetszett, mint az összes többi :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Köszönöm, Andi!
Zoltán, mit mondhatnék, teljesen igazad van, mint az esetek túlnyomó többségében. :) Jó nekem itt a gödörben, dobjatok le egy esernyőt. :)))

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Érdekes, nagyon tetszett:)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Akár egy ajánlat, egy felszólitás , egy példa hatalmasak számára, hogy nem azért hatalmasak , hogy eltapossanak , hanem azért , hogy óvjanak. Mert az lenne a küldetésük, amit te nagyon ügyesen, igazán megfontoltan tártál elénk. Valami remek!!!! A gödörből meg kifelé , mert jön az eső! :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Béla, köszönöm! :)
Gábor, a bogaras itt találó, de egyébként csak szimplán zavarodott vagyok :))))

Válasz

Gabriel OGrande üzente 11 éve

Eszti, nem vagy te egy kicsit bogaras? :P Igazi elmélkedős vers, nagy kérdéseket boncolgat, de iróniát is érzek benne...

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Annyira árnyalt és finom,mint a te teljes lelkivilágod.Csodálatos.Nagyon hatott rám!!

Válasz