G. P. Smith üzente 11 éve

:-D Örülök, hogy segíthettem!

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Érthető, köszönöm szépen. Meg is mondom a sírkövesnek, hogy ha majd meghalok, ráírhassa nyugodtan, hogy békében nyugszik.

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Nos, akkor nem túl szakszerűen (de tapasztalatból):)
A régi rendszerben - hagyományos képzésben- volt még értelme különbséget tenni a kettő között. A főiskolai végzettség alacsonyabb szintűnek számított, mint az egyetemi. Főiskolai 3-4 év volt, az egyetemi pedig 5. Viszont a főiskolaival - szemben a mai BA, BSc... - el tudtál helyezkedni,mivel kézzelfogható végzettséget nyújtott. (pl. tanár, informatikus stb)
Vegyük az én példámat: régen a tanárképzés is ebben a rendszerben működött. Az általános iskolai tanárnak főiskolát kellett végeznie, míg ahhoz, hogy középsuliban taníthasson valaki, egyetemi végzettség volt szükséges. Az egyetemi végzettség magasabb fizetési kategóriát is jelent. Annál magasabb már csak a phd vagy doktori képzés. Ezzel ellentétben, ma már nincs különbség a kettő között... először alapszakot kell elvégezned (ami nem ér annyit, mint egy régi főiskolai), hogy aztán mesterre mehess (ami kb. a régi egyetemi végzettséggel egyenértékű).
Ez így érthető?:)
Üdvözlettel: Andi

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Most már csak kíváncsi lennék rá. :) Előre is megköszönném.

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Eláruljam?:)

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Húha, köszönöm mindenkinek. Na szóval.

Zoltán: Igen, tényleg sok a szereplő, de akiket érdemes megjegyezni, azokról úgyis írok bővebben. Viszont nem sok embert ismerek Egerben. Ezek a figurák, a környező településkéről vegyült össze. :)

Béla: Én úgy ismerem a mondást, hogy alakul, mint púpos gyerek a prés alatt. Persze egyik változatot sem tudom, hogy mit is jelent. Nagyon hálás tudnék lenni egy felvilágosításért.

Smith: Kedves névrokonom, még mindig nem sikerült rájönni. :)

Válasz

G. P. Smith üzente 11 éve

Ismét rád jellemző írás volt... szókimondó, humoros, de nem egy sokatmondó történet.
Sikerült már megfejteni a kérdést az egyetem és főiskola közti különbségről? (ami ma már nem is aktuális probléma....)

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Azt sem tudom hol kezdjem.Előrebocsátom,hogy kissé elfog a babonás érzés és most is sajnáltam,hogy pénteken olvastam,ugyanis a babona azt tartja,aki pénteken nevet,az vasárnap sírni fog.Vállalom a sírást,mert olyan egészségesen rég nem nevettem ki magam,mint írásod közben.Tudsz írni András,és mi lesz később.Ilyenkor mondják alakul mint a púpos gyermek!

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Egri életképek. Tetszik mint mindig.

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Szóval, én szeretem ahogy írsz,viszont az ilyen gatyaletolós dolgokat egyáltalán nem élvezem-- egy kissé sok a szereplő! Én nem tudom , hogy Egernek , hány lakosa van , de igy tipp/sacc felét már ismerem az irásaid alapján! Üdvözöllek!

Válasz

Igó Krisztián üzente 11 éve

Ha nem olyan nagyon izgalmas, de szórakoztató és mókás kis sztorit írtál le, gördülékenyen és élvezhetően. Tetszett!

Válasz

Tóth René üzente 11 éve

Az eddigi novelláid alapján ez a Peti srác szimpatikus nekem, szerepelhetne több történetedben is! De különben tetszik!

Válasz