Légrádi Eloise üzente 9 éve

Köszönöm Béla, hogy utána néztél, így már mindenki tudni fogja, többek között én is bizonyosságot szereztem ebből kifolyólag.

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Ha már itt tartunk mi a helyes ITT és OTT, a Magyar Helyesírási Szótár Kritérion Könyvkiadó Bukarest 1978, 150-ik oldalán foglalkozik a BICIKLI szóval, több helyesírási formáját is hozza,de minden esetben"k"-val írják.

Válasz

Légrádi Eloise üzente 9 éve

Az utolsó mondat annyira igaz, hogy a történeted bár átjárta némi humor, mégis elszomorít. Tetszett!
(A bicikli a teljes és részleges hasonulások zöngésség szerinti egyik példája. Szerintem a másodiké. Írásban nem jelöljük. Nem tenném rá a fejem, hogy írásban elfogadható lenne a magyar helyesírás szabályát követve a g-s írásmód, ami a teljes hasonulás kategóriája lenne. De lehet, Romániában másképpen van ez, szóval én továbbra is k-val írom.)

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Humoros kis történet, tetszett. A bicigli szót már én is észrevettem korábbi írásaidban, ezek szerint így is használják. Ezt nem tudtam, de legalább tanultam valamit.

Válasz

Kovács András üzente 11 éve

Hmm, milyen jó olvasni, tudván, hogy nekem még nincsenek ilyen gondjaim. Aztán milyen rossz belegondolni, hogy lesz ez még ígyse. :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Sajnos ismerem a saját hibáimat-- a számitógépenvaló íráskor nem érzem a hosszú, és rövid magánhangzók közötti különbséget. Köszönöm , hogy olvastál!

Válasz

. . üzente 11 éve

Nagyon jó, legalábbis nekem nagyon tetszett! Fél oldalban sikerült leírni egy mindennapi ember majd minden gondját-baját, nem kevés (és nekem nagyon tetsző) fekete humorral.

Egyedül - szigorúan építő kritikaként - a helyesíráson kellene kicsit dolgozni, nem tudom, hogy mellégépelések-e, vagy sem, de nagyon rontanak a művön... (pl. tizenötóra, amibe, benyujtotta).

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Igazunk van , mert az kerékpár, de Dolgos Ákosékhoz jobban illett a bicikli , vagy a bicigli-- mifelénk mindkét formában használatos,és egyik sem helyes mert, átvett jövevényszó, aminek van szép helyes magyar megfelelelője.Köszi , hogy szóltál és hogy olvasol.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez jó volt. De ha már kétszer is leírtad, megemlítem, hogy nem bicigli, hanem bicikli.

Válasz

William Morgenthaler üzente 11 éve

Jó :-)))

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Ezt folytasd! :))))

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Már valahol írtam,hogy téged csak olvasni kell! Na meg időnként találkozni veled!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egész jól magam elé tudtam képzelni a békés családot, mely benyújtja igényeit a hazavárt Dolgosnak. Ilyen a dolgos szegény ember élete, főleg, ha ráadásul lányokkal áldottad meg őt. Tetszett!

Válasz