Kozma Norbert üzente 9 éve

Köszönöm a kiegészítést, én azért most örülök, hogy tudom, mi volt a szerző elképzelése.

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Egy megírt műben sok minden az olvasóra van bízva,azért fordulnak elő nyitott folyosók,hogy helyet adjon a képzelődésnek. Az általad kifogásolt résznek is meg van a reális képe.A srác menekül a bizonytalanság elől,mert előző félig meddig hányatott intézeti élete az orvos mellett révbe jutott. De a menekülésnek is meg van a maga kiszámíthatatlan bizonytalansága és csatangolása folytán jutott Moldvából Erdélybe,ahol ismeretlen környezetben magába zárkózottan tudja tartani a titkait.Ez volt az én elképzelésem,de a helyzet nyitott mindenki előtt. Köszönöm,hogy olvastad és véleményezted!

Válasz

Kozma Norbert üzente 9 éve

Azt a mindenit! Elképesztő írás, nagyon szépen köszönöm az ajánlást. Terjedelme ellenére olvastatja magát, könnyen lehet vele haladni. Telitalálat ez a mesélő stílus. A cigányságot nagyon hitelesen írtad meg, előttem volta a cigánysors, a nyelvezet pedig még hitelesebbé tette. Karaktereid szintén tökéletesek, olyan szempontból, hogy életszerűek, valóságosak, és valóban szimpatikusak is.
Annak ellenére, hogy ezt nagyon szépen vezetted le, adtad át az olvasónak, az én kedvenc részem még is az volt, amikor/ahogy a fiú ráébred másságára. A reakciók, az érzések, mind ott vannak, amik szintén életszerűre formálják a történetet, és a szereplőket. Magával ragadó az írás, de hogy ne csak pozitívumokat soroljak(amiből lenne még) leírnám, hogy egy dolog bántotta a szememet, ami nem feltétlenül hiba, lehet hogy csak én siklottam át valami felett.
"Új környezet és épp a fővárosban, új iskolát megszokni, tovább is magadba zárkózottan titkot tartani és félni minden esetleges tényfeltáró kikottyantástól. Viszolyogni kezdtem, míg egy napon kereket oldottam, megszöktem tőle. Kóvályogtam Moldvában, alkalmi munkákból éltem, híd alatt erdők szélén húztam meg magam, közben mint az üldözött vad, állandóan azzal a rettegéssel voltam, hogy valaki felismer."
Itt érzek egy kis ellentmondást. Felsorolja az okokat, amiért nem ment végül, de azzal hogy megszökik, talán még rosszabbra fordul a helyzet, és a régi életét sem tudja tovább élni. Bár erre is rá lehet fogni, hogy a sors műve!
Nagyon élveztem, és alig várom, hogy a folytatásra menjek, amit valószínűleg csak hétközben fogok tudni megtenni.

Válasz

makra árpád üzente 11 éve

Nagyon jó. Igazi klasszikus stílusban.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm és az előbbi javaslatok révén folytatni fogom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Béla! Levélre nincs időm, észrevételem meg annyi, hogy: nagyon jó. Kissé tömör, nehézkes – egy lazább szöveg több rajongót toborozna –, de ez csak úgy említve, mint mikor keressük a kákán a csomót.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Hát, ez jó volt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon tetszik, de a vége szerintem túlságosan nyitva maradt. Szóval olyan folytatás-szaga van.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm a véleményed Zoli, és tudd meg a fülembe ültetted a bogarat ami a folytatást illeti,de gondolom személyesen megbeszéljük.Még egyszer köszönöm.!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 11 éve

Nagyon valószerű történet, a fontosabb események szépen kibontva , és elénktárva . A cigány élet nagyon élethű megirása, csak alátámasztaja az elbeszélés igazát , mondanivalóját, és remekűl hozod a cigány nyelvezetet is, mert azokat az átkos kifejezéseket csak kizárólag a cigányok használják.Talán van folytatása is?--Szerintem lehetne!!! nagyon tetszik, eredetisége! Gratulálok!!!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Kedves Laci! Mindig elolvasom minden hozzászólásodat és az a véleményem,hogy annyira őszinte , egyenes és vitriolos vagy, mint annak idején boldog ifjú koromban Oltyán László barátunk,Isten nyugosztalja.Kár érte,hogy annyira fiatalon itt hagyott.Köszönöm őszinte sugallatod,de ha más észrevételeid is vannak,várom leveled (ha időd van rá)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó viharos történet. Az élethű írás, pontosság jellemző rád.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Ezt is holnapra teszem. :)

Válasz