juhasz aron üzente 11 éve

oh egy újabb mese, ha jól látom az ötödik, és még nem maradtam le semmiről

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Nem feltételeztem semmit, nyugi, csak beugrott, hogy nálam is pislogtak már. :)))
Újat nem találsz, novellácskát régen írtam, de mint egyik kedves klubtársunk említette minap, hiányzik az oldalról ( mármint nem az enyém, csak maga a műfaj ), úgyhogy talán ezekre állok megint, a verseket pedig kicsit lecsillapítom.:)
Azért örülök, hogy tetszett, és nekem sem ártott visszaolvasni, látni, honnan indultam, és most hol tartok. Nagyjából az origónál... :DDDD

Válasz

Gabriel OGrande üzente 11 éve

De komoly, még a pislantás is egyezik! Esküszöm, hogy nem rólad másoltam! :D Régen olvastam tőled, de ha ilyet írtál "kezdő" korodban, komolyan rá kell néznem valami újabbra... Tetszett! :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Hopp, megvan. Jézusmáriaszentjózsef, meg az összes létező, ez valami katasztrófa!!! Nem szoktam visszaolvasgatni, gyalázat kéremszépen. Legalább tizenhatezer "volt" szócska, semmi szóköz ( azt javítottam ), na jó, nem sorolom. Légyszi, ne pocskondiázd, annyira kezdőcske zöldfülűcske koromban készült! :)))))))))))))))))))))

http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/noel

Íme, a pompázatos és fantasztikus MŰ! :DDDDDDDD Végem van.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Na, az előbb idelinkeltem valamit, aztán rájöttem, hogy nem is jót, úgyhogy kezdhetem elölről. Azt írtam: jó, játsszunk, egye fene! :))) Aztán belinkeltem egy teljesen másik történetet. :)
Elfelejtettem a címét...

Ha megálmodtam ( megtaláltam ), ideteszem, sorry! :)) Legkésőbb holnapra meglesz, most viszont kezdődik a meccs. :)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 11 éve

Hétvégén, mielőtt nekiállnék az újnak, elkezdem felére / harmadára csökkenteni az olyan mondatok számát, amik tartalmazzák az "aztán, hogy, előtte, utána, amikor, stb." szavakat. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle... :)

Eszti, ismered azt a játékot, hogy "te láttad az enyémet, most te is mutasd meg a tiédet"? :D Szívesen megnézném, hogy használtad ugyanezt a témát. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, csak a szerkezetével van bajom. A mondatszerkezetekkel. Nem tudtam miattuk rendesen átélni a sztorit. Pedig szeretem én is az elmebetegeket.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Nem a vonatra gondoltam, hanem még előtte, jaj, hogy írjam körbe, ha más is elolvasná, ne lőjem le...
abban a bekezdésben van, ami úgy kezdődik: "Ő a földön fekszik...
Alulról az ötödik bekezdés talán.
Hát, hol lehetne hosszabb? Úgy mindenhol. :)) Attól még beleférne a novella kategóriába, nem kell regénynek lennie, csak igen, te használtad a jó szót, mintha rohantál volna.
Különböző szakaszokra oszlik ugyebár a történet, mind lehetne picit kerekebb, kivéve az első bekezdés, az úgy jó. Szóval, ha nem is hosszabb, kerekebb.
De mindent összevetve tetszett, még nem olvastam hasonlót, csak magamtól ugye, annál a bekezdésnél. :DD

Válasz

Gabriel OGrande üzente 11 éve

Köszönöm, hogy olvastátok! :)

Eszti: konkrétan melyik részeknél érezted, hogy hosszabb is lehetne? Amikor írtam, nekem is olyan érzésem volt, hogy egy kicsit rohanok, de így is ez a leghosszabb az eddigi novelláim közül... Lehet, hogy többet érdemelne ez a téma? De ahhoz meg túl morbid szerintem, ha egy teljes könyvben írnám meg ugyanezt, nem lenne rá közönség... Mire gondoltál a végén lévő témával kapcsolatban (vonat?)?
12-14 novellát tervezek, most tartok hatnál. Eddig egy olyan van, ami elkészült, de csak nyomtatott formában fog megjelenni, a mostani állás szerint össz 3 ilyen lesz.

Tibor: ezt észre sem vettem, pedig szerintem a többit is eléggé hasonló stílusban írtam, a mondatszerkezeti dolgokat is beleértve... :S Egytől eltekintve az összes novellám jelen időben játszódik, ilyen lesz majd az egész könyv is. Csak a szerkezeti problémák miatt nem tetszett? (meglátom, hogy mit tehetek ;) ) Azért valljuk be, elég elmebeteg egy novella, sok helyen estem túlzásokba... :D

Köszönöm a kritikákat!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is elolvastam. Az eddigiek jobban tetszettek. Nem is kicsit.
Véleményem szerint ezt a történetet sokkal jobban lehetett volna kivitelezni. Mondatszerkezeti problémákat fedeztem fel, olyanokat, amelyek gátoltak az olvasásban, az élmény magamévá tételében. Szinte minden második mondat ilyen felépítésű: Ezt vagy azt csinálta(m), HOGY úgy legyen... stb, ami nagyon zavart. És szerintem a többi kötőszó java részét is lehetne úgy helyettesíteni, hogy ne okozzon fennakadást.
Engem a jelen idejű elbeszélés is zavart egy kicsit, de a vonatos rész miatt mondjuk, hogy rendben. :)
Pozitívum (mert az is van azért): tetszett, hogy a végét kicsit nyitottra hagytad, nem tudjuk meg, mi lesz Violet sorsa. Sajnos itt csak ennyit tudok felsorolni. :(
A történet is tetszene, ha a fentebb leírt hibák miatt nem akadoztam volna az olvasással. Így azonban, bár kicsit számomra is csalódás, nem történt meg az a borzongás, amit vártam.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 11 éve

Jelentem, el van olvasva! :)
Izgalmas volt, fordulatokban gazdag, a végére is jutott meglepetés, szóval tetszett! A végén lévő témához én is nyúltam már egyszer, kicsit más stílusban.
Itt-ott elég undi, de nem fordult fel a gyomrom, viszont a 18-as jelzést tényleg elkelt. :)
Ez az általános véleményem.
Azt szeretném még megjegyezni, hogy szerintem lehetett volna picit hosszabb, talán az egyes történések jobb kidolgozásával, volt, ahol még maradtam volna...
Egyébként tetszik ez a sorozat, de máskor ne várass ennyit! :DDD
Hány történetet tervezel? Gondolom, mindet úgysem mutatod meg, de ha kapható lesz, szólj! :) ( Vagy csak ajándékozz nekem belőle egy példányt. :DD )
Jó volt! :) Hiánycikk mostanában errefelé a borzongás, úgy kellett, mint egy falat kenyér. :)

Válasz