B. I. January -Orsi- üzente 8 éve

A mulandóság üzenete átjött, a korábban felmerült nézeteltérések pedig lecsengtek, mire időm jutott visszatérni ide. Szerencsére a legádázabb hullámok is kisimulnak, idővel. A vers pedig nagyon tetszett, de én e miatt igazán nem féltelek. Amíg van nyitottság, vannak gondolatok is és ott parázslanak, hol inkább a felszínen, hol inkább a mélyben, de nem alszanak ki.

Válasz

Sade Lia üzente 8 éve

Itt csak egy oldalról nézték a versedet, pedig még nagyon sokfelől lehet. Most, hogy mindez lecsengett, nekem már mást mond.
És még ezer dolgot üzenhet.
Jók az ilyen rövid, velős üzenetek. :)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

...nemzedéket. (A nemzet szó félreérthető, remélem, senki sem hiszi, hogy megkérdőjelezném hazafiságát.) Túl sok anomália történt a héten, ezért javítom saját magam. A verset mindentől függetlenül nagyon szépnek tartom, újfent elolvastam.:)

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Béla, nemcsak értem, de egyet is tudok érteni a soraiddal. Magát az öregedést, ami folyamat minden élőlényt utolér - míg él - nem lehet pellengére állítani, nem lehet gúnyolni. Amit meg kellene érteni, hogy ezeket senki sem tette. A tisztelet kortól függetlenül magától értetődő. A 'szentlélek tüze' nem kérked, nem befolyásol, nem öli meg a mögötte kullogó nemzetet... elsöpri a határokat. Én csupán csak azt nem szeretem, ha manipulálás áldozatává tesznek.

Válasz

Gráma Béla üzente 8 éve

Annak ellenére,hogy "szabadságon " vagyok,válaszként a versedhez hadd idézzem a vasárnapi prédikációm záró sorait."Az ítélet tüzéből kiragadott üszök vagyunk mi is öregek. Sőt a mai gyülekezetet is hallottam öregedő gyülekezetnek nevezni. Valóban omladozó, gyenge,üszkös fadarab vagyunk, de a tűzből kiragadott gyenge üszöknek is van egy kiváltsága:Tűz van benne! Ráhull a száraz avarra és lángra lobban tőle. De ugye tűz van bennünk is : a Szentlélek tüze! Ezt a tüzet meg ne oltsátok!"

Válasz

Légrádi Eloise üzente 8 éve

Megpróbálom még egyszer, mert menet közben törlődött a bejegyzésem. Tehát, én nem vagyok az a vigasztalós típus. A gyerekeknek sem hagyom, hogy manipuláljanak. Amikor a fiam hasonlóképpen 'duzzogott' egy nézeteltérés miatt, bizony nem simogattam meg a kis buksiját, hogy nem történt semmi, mert történt. Mint ahogy most is. A vers apropója számomra két üzenetet hordoz. Az egyik az előbb említett, ahhoz nem szólnék mást, a másik pedig a hangulatállapot, ami nagyon is érthető. A sorok kifejezők, egy gondolatot vagy éppen egy lelki állapotot ragad meg tárgyilagos, érthető módon. Ennek az eredményessége nem a sorokban rejlik, az bennünk van. Szerintem nincs az az ember, aki még nem érzett volna így. Két dolgot lehet tenni. Nem hátrálunk meg, és senki nem rendeli alá a saját szerepét ott, ahol nem kellene mások kénye-kedve szerint ez tenni. (Példát mutatva mi is hasonlóképpen viselkedünk. Ha nem megy, nincs miről beszélnünk.) Ez lenne a demokrácia, nem? Önálló, gondolkodó lényként én a megfutamodást ugyanolyan értelmetlennek tartom, mint másnál az öngyilkosságot. Miért? Mert van lehetőség a változásra úgy is, hogy közben nem adjuk fel a saját hitünket. A vigasztaló szavak itt kevesek. Magunkban kell rendet tenni, válogatni a saját törmelékeink között, és megérteni, hogy nincs olyan biztos kapaszkodó, ami kívülről érkezik és tiszta. A másik út egy darabig kitölti a sérelmi űröket, de hosszútávon bennünk kacagnak.

Válasz

Horváth Tibor üzente 8 éve

Én is sajnálnám, szeretem az írásaidat, ez is egy remek, hangulatos kis négysoros.

Válasz

G. P. Smith üzente 8 éve

Gondolom, a kialakult helyzet miatt tetted fel ezt a verset újra. Talán rendeződik minden! Szerintem adj esélyt annak a parázsnak, ne engedd, hogy hamu legyen belőle. Én nagyon sajnálnám!

Válasz

Gráma Béla üzente 9 éve

Ötletes, nagyon egyedi és jó!

Válasz

K. Katey üzente 12 éve

én befogadom, párázsostól, hamustól... tetszett :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 12 éve

-- Azt már egyszer megtettem, kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba. Akkor kényszeritő hatások voltak érvényben.
--Persze hogy van hangulata ha van befogadó közeg.

Válasz

Erica Tailor üzente 12 éve

Mit égettél el Zoltán? Csak nem az írásaid?

Válasz

juhasz aron üzente 12 éve

nem egy pozitív hangulatú alkotás, de megvan a hangualta, tetszik.

igazából szavakba se tudom önteni, csak élvezem

Válasz