Gabriel OGrande üzente 12 éve

igen, az eredetiben már kicsit érthetőbbé tettem ezt a gyors halál-lassú halál részt, csak lusta voltam még bemásolni... :) köszi, h olvastad!

Válasz

juhasz aron üzente 12 éve

ez lett volna a kérdésem, de akkor itt a válasz

helyesírási megjegyzés, sok helyen hasonló hibák pl ugyan az - ugyanaz meg pár másik hasonló

Válasz

G. P. Smith üzente 13 éve

Gábor, lecc szí dö veri förszt perigráf:P

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Á, tényleg, lassú halál. Így már rendben:) Tényleg...

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Máshogy festették meg egymást. Paul Margaretet kötélen lógva (gyors halál), Margaret pedig soványan, betegen Paul-t (lassú halál). Megtudtuk a novella elején, hogy Paul nem az a vékony alkat, és ha a képen soványan, betegen ábrázolják, előtte olyanná kell válnia, ami a felakasztással ellentétben nem megy egyik pillanatról a másikra. Valószínűleg már az előtt elkészült Paul-ról a festmény, hogy megölte volna a macskát, mert akkor álmodott először Rose-ról, aki aztán a férfi végzete lett. Szóval azért van bent logika, csak gondosan el van rejtve! :P

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Értettem, hogy mi a lényeg, csak ez az ecset nem fért a fejembe... Mert ugye ha a nőnél van előbb és lefesti a hapsit, akkor annak nem lett volna ideje lefesteni őt vagy mi.... mikor a hapsi lefestette a nőt, az másnapra meghalt, nem? Vagy hogy volt? Vagy ez nem törvényszerű.... és több ecset volt!:))
Ez tetszett jobban, egyértelműen! A csattanó a végén élesebb! Meg hát én is írtam már festményes történetet, közelebb éreztem magamhoz, meg cidrisebb is volt.:)))

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Köszi mindenkinek, örülök, hogy tetszik! :)

Eszti: az öreg nő nem látta előre a festő halálát, azért halt meg a srác, mert Margaret lefestette. Mindenki úgy hal, meg ahogy lefestik... :) Hogy szerezte meg az ecsetet? Valószínű ő is összefutott a sebhelyes arcúval, akivel még később találkozhatunk mi is... ;) Neked amúgy melyik tetszett jobban? Ez, vagy a Leonore anya?

Andi: Ne is mondd, ő még rosszabb, mint a vén a Margaret... :D

Válasz

G. P. Smith üzente 13 éve

Dorian Grayről kedvenc tanár nénink jut eszembe angol szakról....

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Hú! Azta! Én erről a filmről sem hallottam, de a téma nagyon érdekes és igazán hidegrázós. Micsoda rejtélyek!

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Ezt hagytam a végére a sok olvasnivaló közül, hát a vége nagyon jó lett:) Azt gondoltam, hogy az öregasszony Rose, de hogy megfesti a pasi halálát... De honnan látta előre az asszony? Mert ugyanazzal az ecsettel kellett festenie, nem? Az meg a pasinál volt. Vagy több ilyen ecset is van?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ott van ez a sztori, végig izgultam, hogy mi lesz ebből. A horrort és a thrillert kifejezetten imádom, a rejtélyekért meg élek-halok. :D
Én a Hősök című, kissé elfuserált sorozatban láttam olyat, hogy az egyik szereplő bedrogozva megfestette a jövőt :), és az valóra vált - volna, ha a szuper képességekkel rendelkezők meg nem akadályozták volna. :)) De az, hogy hasonló ötlettel már előálltak, cseppet sem von le a történet értékéből, amit nagyszerűnek tartok.

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Nem haragszom, legalább most már tudom, hogy van ilyen is... A sztori teljesen más, a szereplők jelleme tűz és víz a kettőt összehasonlítva. Két dolog van, amiben megegyezik, a "gyilkos eszköz", és az, hogy egyik sem happy end.
Ha ez tényleg megtörtént a valóságban is, amúgy sem lehetne azzal gyanúsítani, hogy elloptam valami író ötletét a "gyilkos ecsetről"... Azért köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, érdekesnek érdekes, az biztos!

Válasz

Hájas Csilla üzente 13 éve

Én ezt a részt már láttam valamikor nagyon régen, csak a híg agyammal, nem bírtam felidézni, hogy mi a címe. tényleg durva.
Kérlek, ne haragudj, hogy elrontottam az örömödet, de tényleg nem pontosan egyezik, csak néhány eleme. és nem hiszem, hogy valaki vádat emelne azért, mert te is beépítetted az írásodba.

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Furcsa érzés, amikor azt hiszed, hogy kitaláltál valami eredetit, és rájössz, hogy valami hülye már megcsinálta 1920-ban... :D Több, mint egy órája keresem neten, hogy melyik film lehetett az, amit mondtál, köszi a linket!
Hááát.. Az alapötlet elég hasonló, a sztori viszont nagyon más... De nem is ez a durva, végignézted??? Az ötödik videóban mondják, hogy ez a sztori egy megtörtént eseményt dolgoz fel! :O

Válasz

Hájas Csilla üzente 13 éve

Megvan!!! eszembe jutott! Rejtélyes igazságok a címe, az első epizódban volt benne, a címe: A portré. másolok egy linket, amit megnézhetsz.

http://www.youtube.com/watch?v=PDCvZCbZT0A&feature=related

Válasz

Hájas Csilla üzente 13 éve

Dorian Gray egészen más, ott az az alapállás, h a pasi negyvenévesen is úgy néz ki, mint aki húsz, viszont a róla festett portré, amit a padláson rejteget, öregedik folyamatosan.

Ne haragudj kérlek, amit valaki egyszer kitalál, az másnak is eszébe juthat, ez nem minősül plágiumnak. Utánakérdezek, mindenképpen. de talán más is látta azt a filmet, amiről beszélek. a címekkel mindig bajban voltam. de ettől még ne dobd ki! tényleg jó lett. :)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Nem a Dorian Gray-re gondolsz? Az is egy "elátkozott" festményről szól, de ott azért eléggé más a sztori... Vagy van konkrétan egy olyan film, amiben ha megfestik valaki halálát, az meghal? Neten próbáltam keresgélni, de nem találtam semmi hasonlót. Nem emlékszel véletlenül a címére? Csak mert ha van ilyen, akkor lehet, hogy megy a novella a kukába...

Válasz

Hájas Csilla üzente 13 éve

júj, a macskás rész nem az én gyomromnak való. A fogalmazás nagyon tetszik, de ezt az ecsetes dolgot én már láttam egy filmben azt hiszem. :)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Az remélem jót jelent... :)

Válasz

G. P. Smith üzente 13 éve

Ez ismét Gáborosra sikerült:P

Válasz