Gabriel OGrande üzente 12 éve

Úgy látszik ez az átkom, hogy az írásaim hasonlítanak filmekre... :) Amúgy a sztorit a Bloody Mary legenda ihlette, ami ennek az egész "szellem a tükörben" dolognak az elindítója volt... Azóta szerintem kb kismillió filmben / regényben feldolgozták. De sokak úgy hitték, ha valaki meghal, amikor a lélek kiszáll a testből, képes egy tükörbe menekülni (ezt ha jól rémlik meg is írtam)... Amúgy gőzerővel dolgozom a harmadik Eden-es novellán, talán nemsokára olvashatjátok... :)
A film, amit láttál a "Tükrök" volt, elég közepes horror lenne, ha nem lett volna a végén az a csattanó... Ott is megfigyelhető azért egy enyhe Bloody Mary beütés.. :) Köszi a kommentet! :)

Válasz

juhasz aron üzente 12 éve

huh volt egy film, amire ez az írás emlékeztet, nem emlékszem már rá pontosan, de ott is a tükörben élt a 'gonosz nő' és a tükrön keresztül magához tudta 'hívni' az élőket. a végén a főhős legyőzi, de kiérve az összeomló épületből senki sem látja, és minden fordítva van írva, csak tükörből látható rendesen …

amúgy jó kis írás gratulálok

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Alig várom!:)
Igen, mondtad, hogy van egy lánya és nem tudja miért van börtönben. Mikor kiderült az anya miket művelt, egyből a kislány jutott eszembe, aztán nem is gondoltam rá, aztán mikor a hadnagy megkérdezte, tudja-e miért van ott, egyből beugrott, így pár sorral lejjebb már nem lepődtem meg:)
Már nagyon érdekel, ki a gyilkos:)) Majd töröm a fejem, ha kapok még belőle:)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Már a szobánál kitaláltad, hogy miért vitték be Carol-t? :O Az ügyes! Pedig szerintem nem adtam annyi nyomot... :P A gyilkosról csak annyit, hogy Te vagy a harmadik, aki konkrét személyt nevez meg, és mindenki tök másra gyanakodott... :)
Lesznek új szereplők, de nem ehhez a történethez. Néhány dolgot átírok, amikről már volt szó, de ez így kerek. Szeretek bizonyos kérdéseket nyitva hagyni, hogy elgondolkodjon az olvasó, hogy "most mi is volt ez?", viszont a harmadik történetben, amiben a hadnagy lesz a főszereplő, egy kicsit visszatérek rá. A második teljesen másról fog szólni... :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Ebben a részben a csattanó nem az volt, hogy ki a gyilkos.... sokkal inkább az, hogy miért fogták el a nőt, és erre rájöttem, mikor Leonore anyáról kiderült, mit rejteget a szobájában. Egyébként imádom a rejtélyeket, a gyilkosra is tippelni fogok, talán Edna... :) De még rengeteg információt és új szereplőt kapunk gondolom:) Nem akarom megúszni ezt, másoknál is folyton ki akarom találni:)

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Ok, erre később odafigyelek, csak ebben a rendőrségi szituban nehéz... :) Az, hogy a főszereplőt miért nem látod, a novella végére derül ki. (ez az egyik csattanó ugye :P ) De a hadnaggyal kapcsolatban tökéletesen igazad van! Ezt ki is javítom majd, és akkor pár leírás a börtönről azért még esélyes, hogy mennyire is aranyosak tudnak lenni azok a csótányok a cellában... :) Így belegondolva tényleg elég durván mellőztem a leírásokat, valamiért mindig ez van, ha E/1-ben írok... :S Még mindig kíváncsi vagyok, hogy nálad ki a gyilkos, úgysem úszod meg! :P

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Úgy más, ha lesz bevezető, akkor rendben:) Én sajnos ebbe a dologba mindig belekötök, ha nincs semmiféle leírás, mert anélkül nem tudom odaképzelni magam. Egyébként sem arra céloztam, hogy a kihallgatáson beszélj róla:P Bevezetőt mondtam:) Ennyi a problémám a dologgal, nem látom se a helyszínt, se a szereplőket.

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Eszti: Bevezetőt tervezek írni a városról, de nem ebbe a novellába, hanem valahova a novellás kötet elejére. Itt szerintem max a kihallgatószobát, vagy a cellát tudnám jellemezni, mert még nem láttam olyat, hogy egy rendőrségi kihallgatáson valaki a virágokról meg építészetről kezd el beszélni.. :) Szóval lesz a városról is, de nem itt. A bevezetőben, és a későbbi novellákban több kiderül. Ha a celláról, meg a börtönről hiányzik valami, az viszont simán megoldható! ;)

Szilvi: Ezen szoktak vitatkozni az emberek... :) Én úgy tudom, hogy a médium az egyes szám, a média a többes szám. Szóval a "minden médium" ugyan az, mint a teljes média, nem? Lehet, hogy én tudom rosszul... :P

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Vezető hír volt minden médiumban? :D Nem inkább médiában?

Nagyon érdekesen hangzik a történet. Amit eddig olvastam belőle, felkeltette a kíváncsiságomat.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

A csattanóról később, mert még nem olvasták mások, nem lövöm le:)
Ha ez a novellasorozat egybefüggő, és egy helyszínen játszódik, és fontos részét képezi a helyszín idilli hangulata, akkor én utalnék rá. Temető, rendőrség mindenhol van, az erdő, folyó, árvaház sem különösebben ritka dolgok. Ettől ez a város még teljesen átlagos. Mondjuk bevezetőként beleférne, mint amikor a kamera végigvonul a csodás, tökéletes környezeten, aztán a rendőrség épületére irányul. Csak hogy tudjuk, hol is vagyunk. Mert ez fontos, minden esemény itt játszódik majd, nem?
Rendben, hogy a nő szemébe világít a lámpa, de azt látja, hogy a hadnagy benyúl a kabátja zsebébe, elővesz egy doboz cigarettát, kivesz egy szálat belőle. Akkor a meggyújtás pillanatát miért ne láthatná?:) Közelebb hozna a szereplőkhöz az arcukon lévő érzelem, esetleg annak hiánya. De ez csak tipp, mert míg olvastam, úgy tűnt az én szemembe is lámpa világít, ugyanis nem "láttam" őket.

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Ingrid: Köszi, remélem végig tudod majd olvasni! Majd azért rávezethetnél erre a "központozás" dologra, mert lövésem sincs, hogy mit értesz alatta.. Tudom, hogy messze nem tökéletes, amit írok, de szívesen tanulok újat! :) Várom a komment folytatását, és jobbulást!

Eszter: A városról az elsőben még nem akartam lelőni minden poént, szerintem már így is túl sokat árultam el. (rendőrség, diliház, árvaház, kertvárosi rész, temető, erdő, folyó, tengerpart) Tudom, hogy nem így értetted a leírást, hanem mondjuk egy jellemzést, a kertvárosi részről, de egy rendőrségi kihallgatáson E/1-es narrátorral ez nem lenne egy kicsit furcsa? :) Úgy szeretném, ha az összeset elolvasod, még akkor se álljon teljesen össze a kép.
Olyan karakter nem lesz, aki minden novellában szerepel, de sokan visszatérnek néhány másikban is. Ilyen lesz a hadnagy is, már a másodikban is találkozhatsz vele pár pillanatra, de a harmadikban ő lesz a főszereplő! Ez a rágyújtós-arcbevillanós gondolat tetszik, de nem is gondolkodtam ilyesmin, mert elvileg végig a nő szemébe világít a lámpa... :) Megkérdezhetem azért, hogy mi a csattanója? Mielőtt feltöltöttem, ketten olvasták, és mind a ketten máshogy értelmezték. Még abban sem értettek egyet, hogy ki ölte meg a kislányt. Szóval nálad ki is a gyilkos?

Köszi a kommenteket!

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Kösz, így sokkal jobb volt!:)
Az alapgondolat tetszik, bár vártam egy kis jellemzést a kisvárosról, ha már ennyit agyaltál a nevén:) A szereplőkről se tudni, hogy néznek ki, legalább a tekintetük kell, hogy bevillanjon. Mondjuk mikor a hadnagy rágyújt, megvilágíthatná az arcát az öngyújtója fénye és láthatnánk egy picit. Nem tudom, ő állandó szereplő lesz-e, de ha igen, akkor muszáj tudni ki próbálja felderíteni ezeket a furcsa eseteket. A csattanóra rájöttem menet közben, nem ért meglepetés.
A hadnagy tetszik, remélem vele még találkozunk:) Mindent összevetve tetszett, nem untam, tegyél még fel másik részt is:)

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Kiment a derekam, szenvedek, mint a kutya, szóval nem bírtam végigolvasni (nem a sztori rossz, én nem tudok ülni), így a történetről csak később fogok véleményt formálni. Addig is néhány észrevétel:
1.Megborzongok, ahogy hallom az őrök gúnyos kacaját -- az "mikor" talán jobb volna. Vagy megborzongok az őrök gúnyos kacajától.
2. Hideg fém szorul a csuklómon. Rajtam nevetnek, miközben végigkísérnek a folyosón. -- ezt a két mondatot fel kéne cserélni, vagy átírni, hogy ne akadozzon meg az őrök leírása.
3. Valami papírokat hozott, egy mappát -- nem valamiféle? Vagy simán csak "papírok"
4. Sok az"egy", és a "hogy", néhol szóismétlések is előfordulnak. A központozás is sántít picit, ez az én örökös hibám is, de már kezdem kapisgálni, szóval hamarosan megosztom veled a minimális tudásom róla :)
amint feltámadok hamvaimból, folytatom a kommentet.

Válasz

Gabriel OGrande üzente 13 éve

Javítva! (ha így jobb valamivel :P )

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Holnap el fogom olvasni! Már este van és nagyon aprók a betűk. Ez az apróbetűs rész?:)))))
Nem tudnád nagyobbra csinálni esetleg?

Válasz